reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój lekarz mówił mi wczoraj żeby nie sugerować się tym że jak ktoś ma mdłości itd to ciąża jest zdrowsza silniejsza itd bo oczywiście powiedziałam mu że objawów nie mam a takie opinie na około słyszałam więc w lekką panikę wpadłam, stwierdził że przechodzę ciążę fizjologicznie czyli bez żadnych komplikacji i raczej to powód do uciechy a nie zmartwienia. W moim odczuciu w pierwszej ciąży wymiotowałam cale 3 miesiące, wyglądałam jak cień, brzuch mnie bolał z samych torsji więc byłam na nospie, tą ciąże znoszę lepiej fizycznie i dzięki temu psychicznie jak narazie wiadomo że wszystko może się zmienić z czasem.

Ja ta ciąże przechodzę kiepsko :/ może teoche lepiej niż poprzednia , bo to była Dopiero masakra :/ .
Taki widocznie moj urok - wsZytkie książkowe dolegliwości ciążowe mialam w poprzedniej ciąży ( nudności , wymioty, zgagi , omdlenia itp) i w tej ciąży zapowiada się to samo . Dodatkowo jestem bardzo zestresowana i rozdrażniona ponieważ meczy mnie atopowe zapalenie skory , całe ciało mnie swędzi , boli , drapie się , wstyd mi wychodzić do ludzi .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oliwiapatrycja o siemieniu nie słyszałam ale dzięki naoewno spróbuję do tej pory sięgałam tylko po migdały z różnym skutkiem
KatiNails naprawdę ci współczuję wogole osobom które naprawdę tak ciężko znoszą ten 1 trymestr ja mam owsem mdłości ale jak coś zjem lub poleze przechodzą
Mi siemię lniane zaleciła ginekolog :-)
Screenshot_2018-01-18-12-55-57.png

Załączniki

• Screenshot_2018-01-18-12-55-57.png
    Screenshot_2018-01-18-12-55-57.png
    70,5 KB · Wyświetleń: 397
Madziula 27 pewnie masz rację ja się tylko zastanawiam czemu mi żaden lekarz wcześniej jak w 5 miesiącu nie podal płci
Myślę że sprzęt w prywatnym szpitalu maja porzadny
Może nie dociekalam wtedy i lekarz nie był pewny czy chce ją znać
Zmieniając temat czy któraś z was już boryka się że zgaga bo mnie od paru dni męczy wcześniej miałam ją później gdzieś koło 5 miesiąca ciazy?
Mnie juz zgaga meczy od paru dobrych dni nawet sie pojawia jak sie mi odbije wiec nie jest to przyjemne uczucie

Mi na zgage od zawsze i zawsze skutecznie pomaga zimne mleko, takie prosto z lodówki. Dlatego musi być zgrzewka w domu [emoji14]

hchyyx8dnm3epjzo.png
Na kazdego cos innego pomaga byle cos domowego zeby nie truc dzieciatka :) ja z dolegliwosci mam tylko mdlosci i zgage i duze bole glowy :( ale te bole mam bardzo czesto jeszcze przed ciąża ale teraz zero lekow i jest ciezko heh

Czekamy na relacje z wizyt dwóch dzisiejszych [emoji1]

@sorenlorenson - ja niewiele mam objawów, raczej takie subtelne, nie przyszło mi do głowy stresować się z tego powodu [emoji1] jest tyle kobiet, każda różna, więc czemu wszystkie mają ciążę przechodzić tak samo? :) Współczuję wszystkim, które się męczą.

@anulka1991 - no właśnie, najważniejsze, żeby dziecko było zaopiekowane i kochane. A czy będzie miało szafę pełną różowych albo niebieskich nowych ciuszków , czy minimalną potrzebną ilość odkupionych albo otrzymanych ciuszków w różnych kolorach, co to za różnica :)

Wiem, że przygotowywanie się na dziecko jest ważnym procesem od strony psychologicznej, ale nie mam zamiaru się za bardzo wkręcać :) ogólnie jestem mocno praktyczna, mało kiedy kieruję się emocją "ojej, jakie to słodkie, muszę to mieć" :) dlatego za ciuchami i za niczym innym nie rozglądam się jeszcze, przyjdzie na to czas. Narazie staram się życiowo ogarnąć, bo nie mam sił ani weny do niczego [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry