reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Madziula 27 pewnie masz rację ja się tylko zastanawiam czemu mi żaden lekarz wcześniej jak w 5 miesiącu nie podal płci
Myślę że sprzęt w prywatnym szpitalu maja porzadny
Może nie dociekalam wtedy i lekarz nie był pewny czy chce ją znać
Zmieniając temat czy któraś z was już boryka się że zgaga bo mnie od paru dni męczy wcześniej miałam ją później gdzieś koło 5 miesiąca ciazy?
Ja już kilka razy miałam zgage ale dało się wytrzymać chociaż uczucie okropne :-(w poprzedniej ciąży praktycznie od początku to samego końca męczył mnie bardzo bardzo często zgaga. Podobno dobre jest siemię lniane na zgage :-)

reklama
Ja już po wizycie u lekarza. Dziś 8+1 , a z USG dziec 8+5.
Lekarz się śmiał że dobrze, że mam objawy ciąży, znaczy że silna ciąża. Przepisał receptę na czopki przeciwwymiotne.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
To dobrze ze wszystko ok :-) przy okazji dzidzie tez zobaczyłas:-)
Ja biorę czasem też właśnie tabletki na wymioty jak juz tak mnie mega męczą i ciężko wytrzymać. Tylko w opakowaniu mam ich 10 szt a kosztują 40 zl za paczkę :-/ juz wiele mi ich nie zostało i chyba znów musze w nie się zaopatrzyć żeby przeżyć do końca jakoś

Dziewczyny załóżcie któraś ten wątek zamknięty , ja próbowałam i nie umiem :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Powiedzieli ze napewno do pierwszej @ nie dzwigac jak najwiecej odpoczywac prowadzic oszczedny tryb życia. Nie kąpać się w wannie tylko w prysznicu.Jesli chodzi i wspolzycie w szpitalu mi powiedzieli ze dopiero po pierwszej @a lekarz mi powiedzial ze jak tylko ustapia plamienia to mozna... kazdy inaczej (my jeszcze sie wstrzymujemy ) za tydzien mam do odbioru wypis i wynik badania i wtedy zobaczę co i jak. Jeśli chodzi o starania to w szpitalu mi powiedzieli że po 3 miesiącach mozemy sie starać.

Ja wspolzycia to jak narazie strasznie sie boje, starac sie raczej nie bedziemy tylko pewnie wrecz przeciwnie, przede wszystkim boje sie powtorki i chce sobie zrobic jak najwiecej badan tylko nie wiem co moge zrobic oprocz badan z krwi typu tarczyca hormony itd. Wypis juz mam a badania histopatologiczne dopiero za 3 tyg i obawiam sie wyniku.

Tina1201, żeby założyć wątek zamknięty trzeba napisać do admina forum bb (chyba aniaslu- nie pamięta ) ona zakłada wątek i któraś z nas zostaje adminem naszej grupy [emoji6] Mogę później zorientować się kto jest adminem i napisać a jak ktoś ma czas teraz to spróbujcie [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Oliwiapatrycja o siemieniu nie słyszałam ale dzięki naoewno spróbuję do tej pory sięgałam tylko po migdały z różnym skutkiem
KatiNails naprawdę ci współczuję wogole osobom które naprawdę tak ciężko znoszą ten 1 trymestr ja mam owsem mdłości ale jak coś zjem lub poleze przechodzą

Anet23 bardzo Ci wspolczuje[emoji17] teraz najlepiej odpocznij a w przyszłości życzę Ci gromatki maluszków. Najlepiej jak z badaniami histo udasz się do poradni genetycznej tam na pewno pokieruja Cię na odpowiednie badania inaczej żaden lekarz Ci tego nie zleci. Powodzenia!!!

Maria.sm - mi też na mdłości pomaga lezenie [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój lekarz mówił mi wczoraj żeby nie sugerować się tym że jak ktoś ma mdłości itd to ciąża jest zdrowsza silniejsza itd bo oczywiście powiedziałam mu że objawów nie mam a takie opinie na około słyszałam więc w lekką panikę wpadłam, stwierdził że przechodzę ciążę fizjologicznie czyli bez żadnych komplikacji i raczej to powód do uciechy a nie zmartwienia. W moim odczuciu w pierwszej ciąży wymiotowałam cale 3 miesiące, wyglądałam jak cień, brzuch mnie bolał z samych torsji więc byłam na nospie, tą ciąże znoszę lepiej fizycznie i dzięki temu psychicznie jak narazie wiadomo że wszystko może się zmienić z czasem.

Do góry