reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
W tym tygodniu w piątek będę mieć usg i może dowiem się płci.. Bo chyba większość z Was już zna płeć :-)
Ja nie znam :) pewnie dopiero 22 marca się dowiem.

A wiecie że ja z Hashimoto mam dziwnie wykryte przez przypadek ale ja chudłam nie tyłam. Już się martwiłam bo chudłam 2-3 kg tygodniowo i zaczęłam wygladac jakbym chora była nie za bardzo chuda ale miałam podkrążone oczy i jakoś tak jak trup.

Ja o swoich odczuciach oprócz Was nie mówiłam nikomu. Nawet mąż nic nie wiedział dlugo staraliśmy sie o dziecko ponad rok temu przeszlam ciążę biochemiczna i dla mnie liczyło sie aby zdrowe...ale gdzieś w podświadomości ta cora musiała siedziec...ale dziś jak powiedzieliśmy tesciom że chlopak a oni takie wyrzuty ze chcieli miec wnuczke ze to moze pomylka...jakby mieli coś dogadania w tym temacie... Cos we mnie pękło...i tak bronilam mojego synka, przed nimi przed tymi uprzedzeniami ze nie parka itp i teraz sie cieszę ogromnie ze noszę chłopca i będę miała w domu moich bohaterów.
Strasznie przykre to co piszesz :( Przykre, że można mieć takie podejście do nienarodzonego dziecka, jeszcze nie swojego. Najważniejsze, że Tobie się odmieniło :)
@oliwiapatrycja czyżby dzidzia na usg się ukrywała do tej pory? :)

Ja nie znam :) pewnie dopiero 22 marca się dowiem.

A wiecie że ja z Hashimoto mam dziwnie wykryte przez przypadek ale ja chudłam nie tyłam. Już się martwiłam bo chudłam 2-3 kg tygodniowo i zaczęłam wygladac jakbym chora była nie za bardzo chuda ale miałam podkrążone oczy i jakoś tak jak trup.
Oj jak ja bym chciała, żeby mi chociaż raz waga poszła w dół bez większych starań hehe.
Ja nie wiem kogo noszę pod sercem. Dowiem się ok. połowy kwietnia bo dopiero jutro zaczynam 16tc.

Jaaa idee w piąteczek na usg, odliczam jak dziecko do swoich urodzin :) we wtorek umówiłam się na odbiór wózka, już naprawdę mi obojętne czy to chłopak czy dziewczynka chce mieć w końcu potwierdzenie płci :D
a ja idę w czwarteczek :D cały miesiąc czekania... U mnie też może się potwierdzić płeć albo zmienić, a ostatnio lekarz ją określał w 12 tygodniu więc jest szansa, że się zmieni

Ale dzisiaj napisałyście dziewczynki :D

Co to tsh, ja też w 10 tygodniu miałam wynik 4,7, zaczęłam brać euthyrox 25 i tsh spadło na 2,3 :) byłam u endokrynologa i zmienił mi dawkę euthyrox na 50. Powiedziała, że dobrze, że już spadło, ald chcemy żeby w ciąży spadło jeszcze na oloło 1,5. Dodatkowo zleciła dodatkowe badania krwii i usg tarczycy. Kontrolę mam za jakieś 3 tygodnie to zobaczymy czy jeszcze spadło.

Hemoroidów nie mam, nigdy nie miałam i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Jeśli chodzi o badanie glukozy, to jest badanie którego mega boję się w ciąży, bo ja 5 min po obudzeniu jestem już głodna :D a tu wyszykować się, dojechać i spędzić na badaniu 2h to będzie katorga. Ale mam zamiar wziąć kogoś ze sobą żeby mi szybciej czas zleciał. No a poza tym boję się jakby mi się słabo później miało zrobić.

p19u43r8yerdtwen.png

a ja idę w czwarteczek :D cały miesiąc czekania... U mnie też może się potwierdzić płeć albo zmienić, a ostatnio lekarz ją określał w 12 tygodniu więc jest szansa, że się zmieni
Mi teoretycznie tez ma potwierdzić dziewczynkę i tez byłam w 12 tyg wiec jestem ciekawa czy miał racje, dziś zauważyłam ta charakterystyczna linie Na brzuszku :)

reklama
Witajcie dziewczyny, mam do sprzedania trochę rzeczy, wszystkie są nowe, ubranka są jedynie wyprane, sprzedam je po znacznie niższych cenach niż kupiłam, ceny są do negocjacji. W razie czego proszę o wiadomość prywatną.

Sprzedam m. in łóżeczko, pozytywkę a'la Szumiś, lanolinę, katarek, smoczki, butelkę i ciuszki, przede wszystkim dla chłopca, ale są też neutralne. Może którąś z Was to zainteresuje :)

Link do: Przedmioty użytkownika zulti - Allegro.pl

Do góry