reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry w ten poniedziałkowy jeszcze ranek :)
Czytając Wasze wypowiedzi o płciach trochę się uspokoiłam, bo u nas było podobnie... mąż bardzo pragnął mieć synka, nawet był przekonany, że w brzuszku na pewno jest synuś. Kiedy po prenatalnych okazało się, że będzie druga córa trochę się "zaskoczyliśmy" chociaż powtarzałam mężowi, żeby się nie nastawiał na żadną z płci, po prostu co ma być to będzie, a najważniejsze żeby było zdrowe :) tym bardziej, że do 10 tc nie wiedziałam, że jestem w ciąży i przez ten czas nie dbałam o siebie tak jak powinnam..
Teraz bardzo się cieszymy, że nasza córeczka będzie miała swoją bratnią duszę, w końcu będą prawie jak bliźniaczki :)

reklama
W tym tygodniu w piątek będę mieć usg i może dowiem się płci.. Bo chyba większość z Was już zna płeć :-)
Ja niby znam, ale coraz częściej zaczynam wątpić w to, że taka się utrzyma do końca ciąży. Dziś zamierzam spytać moja Panią ginekolog, czy jest w stanie powiedzieć mi jaką płeć u siebie widzi, to zawsze będzie już coś. Co dwóch lekarzy to nie jeden. Tym bardziej, że od dwunastego tygodnia ciąży powinno być już coś widać także na sprzęcie NFZ...

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Może zamiast tych okropnych koszul lepiej rozejrzeć się za sukienka? Będzie lato, więc sukienka o dobrym składzie będzie lepsza moim zdaniem niż te niewygodne, bezksztaltne koszule, często zrobione z chińskiej "bawełny"... [emoji14]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Będę musiała przeżyć jakoś w tych babcinych koszulach :D ale się boje tego bólu porodowego ...:(

Może zamiast tych okropnych koszul lepiej rozejrzeć się za sukienka? Będzie lato, więc sukienka o dobrym składzie będzie lepsza moim zdaniem niż te niewygodne, bezksztaltne koszule, często zrobione z chińskiej "bawełny"... [emoji14]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
No bez przesady[emoji4] Można kupić fajną koszulę nocną[emoji4] Wystarczy poszukać[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Czy ja wiem? Jestem aktualnie na etapie wyszukiwania w internetach wyprawki dla siebie i dla dzieci do szpitala i jak bym była szczuplejsza, to te dwie koszulki byłyby moje, nawet mężowi nie wstyd się w tym pokazać :)

Link do: Koszulka o karmienia 1729 - Lupoline - biustonoszedokarmienia.pl
Link do: Koszulka ciążowa i do karmienia 1689 # Czarny 46

Czy ja wiem? Jestem aktualnie na etapie wyszukiwania w internetach wyprawki dla siebie i dla dzieci do szpitala i jak bym była szczuplejsza, to te dwie koszulki byłyby moje, nawet mężowi nie wstyd się w tym pokazać :)

Link do: Koszulka o karmienia 1729 - Lupoline - biustonoszedokarmienia.pl
Link do: Koszulka ciążowa i do karmienia 1689 # Czarny 46
Przecież w szpitalu głównie chodzi o wygodę, a nie o wygląd[emoji4] Ja mam trochę inne podejście do tego[emoji4] To nie rewia mody i wybieg[emoji4] Też jestem zwolenniczką piżamy, ale bez przesady[emoji4] Myślę, że będzie mi obojętne co mam na sobie, kiedy ból będzie nie do zniesienia[emoji4] Najważniejszy będzie poród i szybki powrót do domu[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Mnie chodziło o to, że nie trzeba kupować worka jutowego tylko można znaleźć coś i ładnego i wygodnego. No nie wyobrażam sobie siebie w koszuli do kostek kołnierzykiem wgryzającym się w szyję :D

Generalnie, to ja śpię w znoszonych t-shirtach, bo to jest dla mnie najwygodniejsze, piżama to jak jadę gdzieś w goście, żeby tyłkiem nie świecić :p

reklama
Do góry