reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale u nas spokojnie na forum ;) ciekawe która kolejna się rozpakuje :D u mnie jutro ma być 26 stopni..i mam nadzieję, że będzie chłodniej :) stopy mi puchną..a do terminu zostało 18 dni..ciekawe kiedy coś ruszy:) jak na razie to brzuch mnie ciągnie, i mam takie chwilowe bóle tak jakby macicy :)
U nas jeszcze 3 gorące dni, w tym wtorek 37 pokazują, a później trochę chłodniej 28 i w końcu jakiś deszcz, ciekawe czy rzeczywiście będzie w czwartek. U mnie nic wielkiego się nie dzieje, poza tym, ze mam po dziurki w nosie tego gorąca... I czekam na ochłodzenie jak na zbawienie. Jutro z rana mam wizytę u gin, ciekawa jestem czy coś się dzieje ciekawego w kierunku porodu ;) co prawda do terminu tak jak u Ciebie, Wiec teoretycznie jeszcze mamy czas :D

reklama
Te upały dają w kość strasznie. Chociaż dzisiaj na dworzu było bardzo przyjemnie, z lekkim wiaterkiem. Za to w mieszkaniu ukrop. Ale przeraża mnie wtorek, bo na wtorek zapowiadają 41 stopni. Ja nie wiem jak to przeżyje.

U nas jeszcze 3 gorące dni, w tym wtorek 37 pokazują, a później trochę chłodniej 28 i w końcu jakiś deszcz, ciekawe czy rzeczywiście będzie w czwartek. U mnie nic wielkiego się nie dzieje, poza tym, ze mam po dziurki w nosie tego gorąca... I czekam na ochłodzenie jak na zbawienie. Jutro z rana mam wizytę u gin, ciekawa jestem czy coś się dzieje ciekawego w kierunku porodu ;) co prawda do terminu tak jak u Ciebie, Wiec teoretycznie jeszcze mamy czas :D
Teoretycznie jest czas , a praktycznie różnie to bywa ;) niekiedy moze szybciej być :) nikt tego nie przewidzi, u mnie rozwarcie na 1 cm jest :)

Te upały dają w kość strasznie. Chociaż dzisiaj na dworzu było bardzo przyjemnie, z lekkim wiaterkiem. Za to w mieszkaniu ukrop. Ale przeraża mnie wtorek, bo na wtorek zapowiadają 41 stopni. Ja nie wiem jak to przeżyje.
U mnie dziś upał, w cieniu 32 stopnie :/ w środę podobno ma być 36 w cieniu..oszalec mozna

Dziewczynki które już urodziły.

Jak u was z karmieniem? Tzn co ile karmicie i w szpitalu po jakim czasie wyszliście i ile musi dziecko przybrać żeby wyjść? Bo skoro wczoraj urodziłam to się zastanawiam kiedy wyjdziem, bo nie ukrywam, ze chciałabym być w domku, bo będzie mi lżej psychicznie skoro Bartek ma wolne i pomoże, będę miała nawet 10 min żeby się umyć, zjesc coś więcej niż bułkę z serkiem czy jakiś tam kawałek obiadu i ogólnie w swoim łóżku spać
Dziecko w szpitalu nie przybierze, a spadnie z wagi. Podobno u nas nie może spaść więcej niż 10% wagi po porodzie. Nasz urodził się 3630, a wychodząc miał 3380. Urodził się 1 sierpnia ale o 21 a wyszliśmy 4 sierpnia. W szpitalu karmiłam niby co te 3h, ale on nie chciał jeść, więc tak na prawdę rzadziej. W domu karmię na żądanie, czyli dzisiaj tak co 1-2h

Daje bo jak nie miała odruchu ssania to tersz ma bardzo duży. Cycek jest do jedzenia i nie będę z niego smoka robić to mała zacznie mi na cycu wisieć non stop. Tsk jsk to Aleks robił. Fakt faktem że u niej tylko chwila smok bo wypluwa. Otwiera szeroko buzię jak do cyca i przez to smok jej wypada.
A jak to poznać że dziecko ma taki duży odruch ssania?

Używam wkładek. Tylko tak się zastanawiam. Jak bym karmiła 6 miesięcy to te 6 miesięcy tak kapie ? Czy po jakimś czasie to przechodzi :p
U mnie dwa tygodnie po porodzie się w miarę unormowało i już mogę spokojnie wyjść spod prysznica
A jak to poznać że dziecko ma taki duży odruch ssania?
U nas to sprawdzali tak że palec w rękawiczce wkładali małemu do buzi i był problem żeby wyciągnąć :) to już mi w szpitalu mówili że ma duży odruch ssania.
Ale ja raczej nie używam smoczka. Jak go nakarmię to śpi i nie w głowie mu ciumkanie [emoji39]

reklama
Do góry