reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Te upały dają w kość strasznie. Chociaż dzisiaj na dworzu było bardzo przyjemnie, z lekkim wiaterkiem. Za to w mieszkaniu ukrop. Ale przeraża mnie wtorek, bo na wtorek zapowiadają 41 stopni. Ja nie wiem jak to przeżyje.

Współczuję Wam tej niemieckiej pogody. Jak mój mi powiedział , że zapowiadają najgorętszy dzień w roku + 4.. stopni to się przeraziłam. Już teraz się dziwie, że oni na tej budowie dają radę , bo to przecież roztopić się idzie..

U mnie dwa tygodnie po porodzie się w miarę unormowało i już mogę spokojnie wyjść spod prysznica U nas to sprawdzali tak że palec w rękawiczce wkładali małemu do buzi i był problem żeby wyciągnąć :) to już mi w szpitalu mówili że ma duży odruch ssania.
Ale ja raczej nie używam smoczka. Jak go nakarmię to śpi i nie w głowie mu ciumkanie [emoji39]
To jest nadzieja :D ✊

Dzień dobry wszystkim :)
My następna noc prawie bez spania czyli już od czwartku robię maraton i sama nie wiem jak to możliwe, że jeszcze funkcjonuje, ale jak widać wszystko się da i organizm nasz kobiecy jest niesamowity, a dla tej słodkiej buzi malutkiej śpiącej spokojnie obok wszystko to warto. Jak patrzę na nią to aż mam siły nie wiem skąd. No i ciągły głód, bo mały głodomorek już coraz bardziej się uczy odruchu ssania i przystawiamy co 2-4 h, w zaleznosci od pory dnia. Wczoraj miałyśmy swoje 2 pierwsze sukcesy tzn zrobiła 2 razy siku i 2 razy kupeczke już tak sporo wymieszana oczywiście smolka, ale już z normalna kupka taka ładną i aż z przyjemnością przebierałam, bo to znaczy, że mleczko ssie i wszystko idzie.

Teraz znowu karmiłam ja tak z 10-15 min, bo się domagała [emoji5] i śpi jak aniołek, Pani ją przemyla, przebrała (tu ubierają tylko pampersa i kaftanik na górę z długim rękawkiem, wiec super) i mi się rozbudziła i tylko ldlayego musiałam karmić.
Ordynator chodził i sprawdzał mi krocze to oki się goi, podają mi tylko żelazo, bo mam niedobór i dziś jest 3 doba po porodzie i prawdopodobnie chyba wyjdę, bo mówili, ze wszystko okej i tylko chyba jeszcze Pani od noworodków będzie mała badała tak rutynowo ważyła i mam nadzieje ze tak do 15 wyjdziemy :)
IMG_0728.JPG

Załączniki

• IMG_0728.JPG
    IMG_0728.JPG
    579,1 KB · Wyświetleń: 390
reklama
Aha i dziś się coś dzieje na porodówce, bo jedna urodziła rano, coś tam słyszałam, a druga podobno teraz prze, bo pielęgniarki maja zamieszanie i krzyczały jedna do drugiej, żeby któraś leciała pomoc, bo jedna dogorywa po porodzie biedna :( i trzeba się nią zająć a druga rodzi.

Do góry