reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jestem ciekawa bo mój młody tez wychodził z usg starszy bo był niby duży a urodził 3600 po terminie
To mi na odwrót. Syn jak zaczęły wody odchodzić na USG 3100, a kilka godzin później urodził się 3650 [emoji23] także ponad 0.5kg cięższy niż na usg

reklama
Hej laski... ja juz od 5 na nogach bo juz budzili. Malo spalam mimo ze po relanium powinnam spac jak zabita. Tetno młodej bardzo skaczace od 120- do 180. Skurcze tez się zapisują... czekam na obchod.

Biedna :( nawet pospać nie dadzą cholery jedne [emoji14]
Hmm, mi lekarz wczoraj na wizycie mówił, że prawidłowe tętno dziecka to od 110-170, bo jak wiadomo dziecko tez ma swoje pory snu, lenistwa, braku ruchów i te właśnie aktywny gdzie rusza się i wtedy mogą dochodzić do 180 nawet. Ale to nie wiem, tak mówił on.
A dużo wartości tych skurczy?

Daj znać co u Was później :)

I ja się zwlekam powoli z łóżka więc dzień dobry:)
Któraś tu była moja imienniczka-przepraszam nie pamiętam która ale gorące i najlepsze życzenia:)
Ja dziś muszę doprowadzić dom do stanu sprzed wyjazdu. Nastawić ze 2 prania, zrobić obiad itd.
Wczoraj na ktg skurcze wciąż dalej się jakieś piszą ale to za mało by do szpitala jechać czy bardziej obserwować. U nas podobno masa ciężarnych.w przychodni do której chodzę ponoć już sprzęt do ktg non stop pracuje:) moje następne badanie w czwartek.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a za @zanka200389 za dalszy przebieg sytuacji. Na pewno wszystko będzie dobrze. Dawaj znać co u Ciebie.
Miłego dnia dla wszystkich:)
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin :* ❤

Cześć dziewczynki :)
Ja dopiero niedawno wstałam z łóżka.
Zaraz jakieś zakupy do domu.
Jeszcze dziś szarlotke upieke bo oststnia zniknęła w 24h.
I myślę co na obiad bo u nas ostatnio tylko frytki i mięso z grilla czy pizza... Ale po prostu nie mam mocy.. :(
Chciałabym już być po cc w domu.

Dopiero niedawno? Heh ja wstaje o 9 tak minimum i az cud, że piesek tyle zawsze czeka, ale już przyzwyczajony [emoji3]

Ale wiadomo Ty przy synku dłużej nie pospisz :p ja wlasnei wróciłam ze spacerku z pieskiem, orzeźwiajacy prysznic i dalej leżę [emoji28]

Mniam, zjadłabym aż taka szarlotke[emoji7]
A ja nie mam pomysłów i chęci do gotowania w ogóle.. nie pamietam kiedy ja obiad robiłam, mój robi albo gdzieś na mieście jemy [emoji28]

Ja to bym chciała żeby młoda powoli wychylała już tą swoją głowę skoro ma już ją nisko xd

@Kasiula8989 powodzenia na wizycie :) Daj znać po :)
@Mikasa7 trzymam kciuki za Wasze małżeństwo. I tak jak Kasia wierzę, że jak się Córeczka urodzi to mimo ciężkich chwil na początku z niemowlakiem zbliżycie się do siebie i znów będziecie szczęśliwi :D
@KatiNails ale mi narobiłaś ochoty na ten krem z dyni :D u mnie dziś wczorajszy makaron (rozerwało mi się opakowanie i cała paczka wleciała mi do garnka, więc jest na 3 dni) i muszę coś wymyślić do makaronu. Chyba będzie brokuł z kurczaczkiem w sosie beszamelowym :D

Ja już po dzisiejszej wizycie. Zwolnienie przedłużone, na 10 sierpnia umówiłam się na pierwsze KTG i na wizytę, bo wtedy już będę miała 38 tydzień. I dziś muszę jechać na ten wymaz gbs, ale będę miała tylko z pochwy, więc mam nadzieję, że przeżyję i nie będzie tak źle :)
Jeśli chodzi o pogodę to u nas też już skwar się robi, ale zapowiadali burze, więc może jeszcze się pogoda zmienić.
Miłego dnia Kobietki :*

Dzień dobry dziewczynki :)
W Poznaniu taki skwar ze nie da się spać:/
Śniadanko ogarne się i po 10 jedziemy do.lekarza, trzymajcie kciuki zeby ustalił mi termin cc :)
Miłego dnia :*

U nas tez dziś upał się szykuje, co mnie nie pociesza.. ale i tak dziś brak planów, wiec przeleze to w domu.

Daj znać jak po wizycie i oczywiście trzymamy kciuki [emoji8]

reklama
A no to już nieciekawie i nie można tego za normalne uznać. Oby działali coś w tym kierunku, takie tętno nie jest dobre dla Ciebie i dziecka.
Dzisiaj juz lepiej. A skurcze z wartością 50-60 ale są też takie na 40 i tak co 20 min no i czuje tez skurcze które ktg nie pisze ... ale lekarze nie są za tym abym juz urodziła wiec akcje będą wstrzymać.

Do góry