reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, dzis zaluje ze nie mam niskiego prysznica.. mam problem z umyciem sie w wannie :confused2: cora musiala mi pomagac :confused2: a maz zakazal mi kapac sie w duzej ilosci wody bo czytal ze nie moge.. :confused2: ale ten zakaz to od wyjscia ze szpitala mam.. od tego czasu tylko sie zawsze obmylam na stojaco i gitarka.. a dzis.. masakra.. dzis sobie klapnelam na chwile w wannie, bo sily brak, w malej ilosci wody i mialam problem.. :confused2:
A czemu nie można, szybka kąpiel, oczywiście nie gorąca chyba nie jest zakazana .

reklama
Dopiero wróciłam od lekarzy :errr: cały dzień, jestem wykończona, ale może będę dobrze spać :happy2:
Tymek wazy 2800, przez 2 tygodnie tylko 200 gram do przodu, ale to są właśnie błędy pomiaru. Lekarka mówi abym się nie zdziwiła jak przy porodzie będzie 3800 :rolleyes:
Przepływy, wody , łożysko , szyjka itp wszystko ok, bez zmian . Moje regularne skurcze nawet o ciupinke nie skrocily szyki, urodzę w grudniu chyba :laugh2:
W moczu wyszły mi liczne bakterie i dostałam jednodniowy lek , za dwa tygodnie kontrola ijak dalej będą to posiew moczu będę musiała robić.
Wyniki u endokrynologa się nie pogorszyły , ale kazał mi zwiększyć nieznacznie dawkę i 6 tygodni po porodzie , kontrola z usg. Najprawdopodobniej nie będzie problemu z tarczyca po porodzie , ewentualnie przy karmieniu piersią trzeba będzie brać jeszcze euthyrox.... I Tyle ;-) ;)

Dziisiaj dokładnie z terminu OM 35,5 tc, ale mały jak zwykle o tydzień starszy.
Ładnie już waży Tymek[emoji16] i wszystko pozostałe bez zmian więc super![emoji16]
Po 35 zl sprzedajemy za sloik 1.2 kg. Ale niestety bez wysyłki, wszystko mamy już zaklepane, bo dopiero drugi rok mamy pszczoły (zaczynamy z nimi zabawe) i wyszło nam tylko 120 sloikow bo mamy mało uli póki co, więc rozszedl się jak świeże bułeczki :D Na początku był pomysł żeby postawić dwa ule, żeby zapylaly nam sad, bo mamy drzewka owocowe. Ale tak nam się spodobały te pszczoły że założyliśmy z mężem pasiekę i zaczęliśmy sprzedawać miód.
Ale super[emoji16]też zawsze poluję na swojski miód[emoji16]

Jeśli o tym ostatnim razie mowa to po wizycie u gina oczywiście odwiedziłam smyka. niestety czerwonej wanienki nie mieli po którą weszłam ale były ciuszki w promocji :DZobacz załącznik 873729
Piękne, uwielbiam ubranka ze smyka :) tak ciężko się oprzeć [emoji16] ale wiem, że to bez sensu kupować następne niestety [emoji23] spoko, za jakiś czas znowu będę kupować, rozmiary 68, 74 itd [emoji16] o ile dobrze widziałam to na majówkach jakieś dziewczyny pisały, że już przerzucają się powoli na 68 :o

Ps. Ja polowałam na wanienkę niebieską i też nigdzie nie było i zamówiłam przez smyk online. Może zobacz na stronie czy mają czerwoną :)

Już się chwale co u nas na wizycie :)
Borys ma 2650 g. Leży dalej miednicowo więc potwierdziło się wskazanie do cc. Lekarz już sam stwierdził, że szanse już nikłe żeby Mały się obrócil. Pobrał mi dziś wymaz gbs. Na następnej wizycie ustalimy termin cc. Bo są dwie opcje przy takim polozeniu można czekać na rozpoczęcie porodu tzn skurcze i wtedy zrobic cc lub ustalić termin cc. Stwierdziłam, że wolę ustalić konkretny termin. Szyjka tak jak była 29 mm przez 16 dni nic się nie zmieniło :)dostałam tabletki na ciśnienie i mam troszke ograniczyć jedzenie :)
Waga synka całkiem ładna. Przypomnij na kiedy masz termin? Czujesz rozczarowanie że się nie obrócił czy przeważa radość że masz możliwość ustalenia terminu i nie będziesz czekać w niewiadomej? ;) ja jestem ciekawa bardzo jak mój leżakuje ale chyba tak jak twój. Sama nie wiem.wczoraj wydawało mi się że wystawia stopki tak wysoko jakby głowę miał jednak na dole ale dziś myślę że sama sobie wkrecam;)

@miloscwczasachpopkultury ahhh te ostatnie razy... Ja dziś byłam w pepco po lampkę nocną i też bodziaka zakupiłam. Ale ja już tylko na długim rękaw... jakoś mam wrażenie że i u moich dziewczyn wszystkie ciuszki krótkie poszły we wrześniu w odstawke więc tylko długie kupuje.jeszcze chyba się skuszę na poniedziałkowy komplet z Lidla wraz z bluza i zakończę ten szał. Choć jakoś dziewczynskie ciuszki bardziej cieszą moje oko i garderoba małego jest mam wrażenie wystarczającą ale nie tak bogata jaką corcie miały.

Mój pseudotorcik już się chłodzi. Będą miały dzieci niespodziankę na jutro :D

Już się chwale co u nas na wizycie :)
Borys ma 2650 g. Leży dalej miednicowo więc potwierdziło się wskazanie do cc. Lekarz już sam stwierdził, że szanse już nikłe żeby Mały się obrócil. Pobrał mi dziś wymaz gbs. Na następnej wizycie ustalimy termin cc. Bo są dwie opcje przy takim polozeniu można czekać na rozpoczęcie porodu tzn skurcze i wtedy zrobic cc lub ustalić termin cc. Stwierdziłam, że wolę ustalić konkretny termin. Szyjka tak jak była 29 mm przez 16 dni nic się nie zmieniło :)dostałam tabletki na ciśnienie i mam troszke ograniczyć jedzenie :)

To spory chlopaczek :)
Na kiedy masz termin?
Tez dostałaś Dopegyt na cisnienie ? :)

Dziewczyny, dzis zaluje ze nie mam niskiego prysznica.. mam problem z umyciem sie w wannie :confused2: cora musiala mi pomagac :confused2: a maz zakazal mi kapac sie w duzej ilosci wody bo czytal ze nie moge.. :confused2: ale ten zakaz to od wyjscia ze szpitala mam.. od tego czasu tylko sie zawsze obmylam na stojaco i gitarka.. a dzis.. masakra.. dzis sobie klapnelam na chwile w wannie, bo sily brak, w malej ilosci wody i mialam problem.. :confused2:
Ale miałaś problem żeby wstać tak? [emoji16]

reklama
Do góry