reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie w szpitalu wykonuje
Już się chwale co u nas na wizycie :)
Borys ma 2650 g. Leży dalej miednicowo więc potwierdziło się wskazanie do cc. Lekarz już sam stwierdził, że szanse już nikłe żeby Mały się obrócil. Pobrał mi dziś wymaz gbs. Na następnej wizycie ustalimy termin cc. Bo są dwie opcje przy takim polozeniu można czekać na rozpoczęcie porodu tzn skurcze i wtedy zrobic cc lub ustalić termin cc. Stwierdziłam, że wolę ustalić konkretny termin. Szyjka tak jak była 29 mm przez 16 dni nic się nie zmieniło :)dostałam tabletki na ciśnienie i mam troszke ograniczyć jedzenie :)
Borys ma 2650 g. Leży dalej miednicowo więc potwierdziło się wskazanie do cc. Lekarz już sam stwierdził, że szanse już nikłe żeby Mały się obrócil. Pobrał mi dziś wymaz gbs. Na następnej wizycie ustalimy termin cc. Bo są dwie opcje przy takim polozeniu można czekać na rozpoczęcie porodu tzn skurcze i wtedy zrobic cc lub ustalić termin cc. Stwierdziłam, że wolę ustalić konkretny termin. Szyjka tak jak była 29 mm przez 16 dni nic się nie zmieniło :)dostałam tabletki na ciśnienie i mam troszke ograniczyć jedzenie :)
U mnie w szpitalu wykonuje się właśnie cesarke gdy pojawią się skurcze, ordynator tłumaczył mi, że dla dziecka jest wtedy mniejszy szok, w pewien sposób maleństwo szykuje się do porodu poprzez skurcze i lepiej dla niego aniżeli takie natychmiastowe wyjecie w umówionym terminie...Ale co szpital to różne zasady,najważniejsze żeby mama i dziecko szczęśliwie przetrwali cesarkę. Moja mała też dość późno się obróciła,byłam bardzo szczęśliwa że urodzę naturalnie a i tak zakończyło się cesarką po 10 godzinach więc różnie to bywa,nie zawsze prawidłowe ułożenie dziecka oznacza poród naturalny:-)trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Tez mam narozna kurcze i mimo ze sie podtrzymywalam,nie dalam rady [emoji23]
Właśnie mi przypomnialyscie że wczoraj wieczorem jak brałam prysznic w wannie i wychodziłam poslizgnelam się jedna noga i się rozjechalam. Już nie powiem jak mnie wszystko nachrzanialo. Może od tego dziś taka zbolala jestem.

Kobietki coś Wam napiszę w związku z paznokietkami:-) nie zwlekajcie do ostatniej chwili z doprowadzeniem ich do ładu...ja miałam termin na 18.12, na zdjęcie umowilam się na 1.12 na godzinę 13 a tu niespodzianka. Po 3 rano odeszły mi wody wiec jazda do szpitala, po 9dzwonię do salonu żeby odwołać wizytę bo jestem na porodówce:-) dodatkowym niefartem było to,że nie udało się urodzić naturalnie i po kilku dobrych godzinach robią cesarkę i w tym przypadku dostaje opierdziel za żel na paznokciach, na szczęście wszystko było ok! ale wstydu się najadłam. Umówcie się dużo wcześniej na zdjęcie bo różnie bywa, ja jestem żywym przykładem takiego niefartu:-):-) pozdrawiam

Padam dziś na cycki...zbyt intensywnie dziś pozylam...3 pralki wyprane, 1,5 wyprasowanych małych ciuszkow, spacer do Rossmanna, siedzenie 2,5 h i czekanie na wizytę....I zrobiłam 32 babeczki... jutro Mama ma urodziny i z siostra robimy dla niej przyjęcie niespodziankę. I w końcu młodego zostawię,żeby nie szedł do przedszkola i pobawił się z kuzynostwem... A najbardziej się cieszę że u siostry w ogródku posiedzę:-)

Ostatnia edycja:
Babeczki czekoladowe z malinami:-)

Załączniki

• 20180704_204009.jpg
    20180704_204009.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 67
Za daleko się dzisiaj nad tę wodę wybrałam, zapomniałam jak taki wypad męczy. Po powrocie do domu zaliczyłam obowiązkową drzemkę :)
A ta woda taka fajna była, zimna, a że to staw to do niej niestety nie weszłam. Najważniejsze jednak zaliczone, dobra zabawa dla Janka, bo koło domu prażyć się w betonie to nic fajnego.

Właśnie wczoraj rozmawiałam z K na temat amolu. Czy by pomogl, czy w ogóle wolno w ciazy. To powiem żeby mi kupił Amol i ten plaster z węgla.
Termoforu nie mam :/ myślałam o zimnych okładach. A mówisz o ciepłych ? To będę coś myślała dzisiaj. Dziękuje ;-*
Ten amol, to mi położona powiedziała, że mogę używać zewnętrznie, jak się skarżyłam że mnie boli głowa.
A okłady to zależy jaki Ci pomaga. I też na odciek lędźwiowy, bo to stamtąd idzie ból.

Pamiętam mnie raz tak połamało, że mi K pomagał wstać i nie wierzył, że nie jestem w stanie się ruszyć, bo on moją nogę mógł przesunąć, ja samodzielnie absolutnie nie. Jak poszłam do swojej lekarki, to podejrzewała, że mi dysk wypadł, ale to po prostu rwa od pracy w pozycji wymuszonej.

Dopiero wróciłam od lekarzy :errr: cały dzień, jestem wykończona, ale może będę dobrze spać :happy2:
Tymek wazy 2800, przez 2 tygodnie tylko 200 gram do przodu, ale to są właśnie błędy pomiaru. Lekarka mówi abym się nie zdziwiła jak przy porodzie będzie 3800 :rolleyes:
Przepływy, wody , łożysko , szyjka itp wszystko ok, bez zmian . Moje regularne skurcze nawet o ciupinke nie skrocily szyki, urodzę w grudniu chyba :laugh2:
W moczu wyszły mi liczne bakterie i dostałam jednodniowy lek , za dwa tygodnie kontrola ijak dalej będą to posiew moczu będę musiała robić.
Wyniki u endokrynologa się nie pogorszyły , ale kazał mi zwiększyć nieznacznie dawkę i 6 tygodni po porodzie , kontrola z usg. Najprawdopodobniej nie będzie problemu z tarczyca po porodzie , ewentualnie przy karmieniu piersią trzeba będzie brać jeszcze euthyrox.... I Tyle ;-) ;)

Dziisiaj dokładnie z terminu OM 35,5 tc, ale mały jak zwykle o tydzień starszy.

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i zdrowych, dużych dzieciaczków ❤️
Za daleko się dzisiaj nad tę wodę wybrałam, zapomniałam jak taki wypad męczy. Po powrocie do domu zaliczyłam obowiązkową drzemkę :)
A ta woda taka fajna była, zimna, a że to staw to do niej niestety nie weszłam. Najważniejsze jednak zaliczone, dobra zabawa dla Janka, bo koło domu prażyć się w betonie to nic fajnego.

Ten amol, to mi położona powiedziała, że mogę używać zewnętrznie, jak się skarżyłam że mnie boli głowa.
A okłady to zależy jaki Ci pomaga. I też na odciek lędźwiowy, bo to stamtąd idzie ból.

Pamiętam mnie raz tak połamało, że mi K pomagał wstać i nie wierzył, że nie jestem w stanie się ruszyć, bo on moją nogę mógł przesunąć, ja samodzielnie absolutnie nie. Jak poszłam do swojej lekarki, to podejrzewała, że mi dysk wypadł, ale to po prostu rwa od pracy w pozycji wymuszonej.
No właśnie dziś już zapomniałam, ale jutro zadzwonię do swojego lekarza.
Nie chciałam się chwalić , żeby jutro mnie nie dopadło ale dzisiaj bolało, ale mogłam cały dzień się ruszać. Wstać sama z łóżka, nie zasiedzieć się z bolu na toalecie, nie dostałam skurczu i paraliżu. No tak to ja mogę przeżyć te ostatnie tygodnie. :)
Wiadomo, że gwałtownych ruchów nie wykonam, szybko nie dam rady chodzić , ale kulejąc przejdę po mieszkaniu. Niebo a ziemia ❤️

reklama
O matulu.. ile Wy dzisiaj piszecie :D ciężko nadrobić. U nas dzisiaj ruszyła produkcja miodu :) dobrze że siedzę w domu, to zrobilam sama etykiety na sloiki, nie musieliśmy zamawiać jakiś beznadziejnych i takich jakie mają wszyscy do okola.
Nie mysleliscie o ziołomiodach? Świetna sprawa. Ja co rok składam zamówienie na nie z pewnej pasieki w Bieszczadach po 200 słoików :D bo robimy z dziewczynami z całego osiedla zapas na cały rok [emoji23]
Babeczki czekoladowe z malinami:-)
Mogę przepis??? :*

Do góry