reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dopiero wróciłam od lekarzy :errr: cały dzień, jestem wykończona, ale może będę dobrze spać :happy2:
Tymek wazy 2800, przez 2 tygodnie tylko 200 gram do przodu, ale to są właśnie błędy pomiaru. Lekarka mówi abym się nie zdziwiła jak przy porodzie będzie 3800 :rolleyes:
Przepływy, wody , łożysko , szyjka itp wszystko ok, bez zmian . Moje regularne skurcze nawet o ciupinke nie skrocily szyki, urodzę w grudniu chyba :laugh2:
W moczu wyszły mi liczne bakterie i dostałam jednodniowy lek , za dwa tygodnie kontrola ijak dalej będą to posiew moczu będę musiała robić.
Wyniki u endokrynologa się nie pogorszyły , ale kazał mi zwiększyć nieznacznie dawkę i 6 tygodni po porodzie , kontrola z usg. Najprawdopodobniej nie będzie problemu z tarczyca po porodzie , ewentualnie przy karmieniu piersią trzeba będzie brać jeszcze euthyrox.... I Tyle ;-) ;)

Dziisiaj dokładnie z terminu OM 35,5 tc, ale mały jak zwykle o tydzień starszy.
To wieści super :*

reklama
Hej, ja już po wyrwaniu 8ki, znieczulenie było i nic nie czułam. Po ciazy muszę wziąć sie za resztę zębów :/
Tez sie zastanawiałam nad praniem części z wózka lub fotelika. Wkładkę z fotelika wypiore, prześcieradełko do wózka tez a reszta wietrzy sie i myśle czy by chociaż żelazkiem parowym nie przejechać, co myślicie?
W szoku jestem, ze nic Cię nie bolało wyrwanie :)
Bardzo dobrze, że ćwiczysz .

A miałam się Was zapytać czy będzie robić masaż krocza przed porodem?

Ja na 12 mam wizytę z położną.
Jak była szansa, że maly się obróci to pytałam polozna czy jest sens masować to powiedziała, że nie. Na tyle lat pracy to stwierdziła, że to jak z nosem każdy ma już genetycznie ukształtowane wszystko i masaż nie ma na to wpływu, ale pewnie zdania są podzielone :)

To spory chłopak :) 2 tyg żeby ciąża była donoszona czy lekarz przewiduje, że tak urodzisz? [emoji16]

Mówił tak jakby chciał żebym urodziła :p mówi ze musimy zrobić szybko badania bo to już ostatnie No i nie wiadomo czy za 2 tyg to już nie będzie ostatnie spotkanie :p opieprzyl ze torba nie spakowana Haha

O matulu.. ile Wy dzisiaj piszecie :D ciężko nadrobić. U nas dzisiaj ruszyła produkcja miodu :) dobrze że siedzę w domu, to zrobilam sama etykiety na sloiki, nie musieliśmy zamawiać jakiś beznadziejnych i takich jakie mają wszyscy do okola.

Załączniki

• Screenshot_20180704-183059.png
    Screenshot_20180704-183059.png
    409,5 KB · Wyświetleń: 88
Dopiero wróciłam od lekarzy :errr: cały dzień, jestem wykończona, ale może będę dobrze spać :happy2:
Tymek wazy 2800, przez 2 tygodnie tylko 200 gram do przodu, ale to są właśnie błędy pomiaru. Lekarka mówi abym się nie zdziwiła jak przy porodzie będzie 3800 :rolleyes:
Przepływy, wody , łożysko , szyjka itp wszystko ok, bez zmian . Moje regularne skurcze nawet o ciupinke nie skrocily szyki, urodzę w grudniu chyba :laugh2:
W moczu wyszły mi liczne bakterie i dostałam jednodniowy lek , za dwa tygodnie kontrola ijak dalej będą to posiew moczu będę musiała robić.
Wyniki u endokrynologa się nie pogorszyły , ale kazał mi zwiększyć nieznacznie dawkę i 6 tygodni po porodzie , kontrola z usg. Najprawdopodobniej nie będzie problemu z tarczyca po porodzie , ewentualnie przy karmieniu piersią trzeba będzie brać jeszcze euthyrox.... I Tyle ;-) ;)

Dziisiaj dokładnie z terminu OM 35,5 tc, ale mały jak zwykle o tydzień starszy.

Super ;)

A ja wróciłam z carrefoura z moim, byliśmy po jakaś tam chemię typu płyn duży do mycia naczyn, ręczniki papierowe, płyn do prania itd. I oczywiście była promka to kupiłam małej hah, już ostatni raz [emoji85][emoji85] i dla siebie peeling do ciała, pachnie jak czekolada [emoji179][emoji5]
IMG_0693.JPG

Załączniki

• IMG_0693.JPG
    IMG_0693.JPG
    556,3 KB · Wyświetleń: 358
reklama
O matulu.. ile Wy dzisiaj piszecie :D ciężko nadrobić. U nas dzisiaj ruszyła produkcja miodu :) dobrze że siedzę w domu, to zrobilam sama etykiety na sloiki, nie musieliśmy zamawiać jakiś beznadziejnych i takich jakie mają wszyscy do okola.
A po ile sprzedajecie i czy z wysylka.. bo teraz dobry miod dostac swojski to trudno :(

Do góry