reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i zdrowych, dużych dzieciaczków ❤️

No właśnie dziś już zapomniałam, ale jutro zadzwonię do swojego lekarza.
Nie chciałam się chwalić , żeby jutro mnie nie dopadło ale dzisiaj bolało, ale mogłam cały dzień się ruszać. Wstać sama z łóżka, nie zasiedzieć się z bolu na toalecie, nie dostałam skurczu i paraliżu. No tak to ja mogę przeżyć te ostatnie tygodnie. :)
Wiadomo, że gwałtownych ruchów nie wykonam, szybko nie dam rady chodzić , ale kulejąc przejdę po mieszkaniu. Niebo a ziemia ❤️
Najważniejsze, to pozwolić kręgosłupowi odpocząć, ułożyć się tak aby mieć coś pod nim, żeby ucisk był i wygodnie. Mnie jak łapie, to trzyma kilka dni, dwa pierwsze są najgorsze, bo jak siądę to już kaplica, nie wstanę, że nie wspomnę o przewracaniu się w nocy z boku na bok. W ciąży mnie to na szczęście minęło, ale mam inne dolegliwości, mianowicie drętwieją mi biodra w trakcie nocnego snu, podobny ból, ale nie o takim natężeniu.

reklama
A tym czasem lecę odpoczywać. Takie temperatury męczą mnie jak nie jestem ciężarówką, a co dopiero teraz. Miłego wieczorka babeczki :)

Nie mysleliscie o ziołomiodach? Świetna sprawa. Ja co rok składam zamówienie na nie z pewnej pasieki w Bieszczadach po 200 słoików :D bo robimy z dziewczynami z całego osiedla zapas na cały rok [emoji23]Mogę przepis??? :*
200 sloikow na łepka? A oowiedz czy po miesiacu sie krystalizuje?

200 sloikow na łepka? A oowiedz czy po miesiacu sie krytalizuje?
Ziołomiód się nie krystalizuje :)
To nie do końca to samo co miód.

Nie na łebka [emoji23] ogólnie jak się wszystkie zbierzemy na to zamówienie to 200 słoików wychodzi [emoji23] fakt faktem że jest nas trochę bab z całego osiedla [emoji23]

Ziołomiód się nie krystalizuje :)
To nie do końca to samo co miód.

Nie na łebka [emoji23] ogólnie jak się wszystkie zbierzemy na to zamówienie to 200 słoików wychodzi [emoji23] fakt faktem że jest nas trochę bab z całego osiedla [emoji23]
Myslalam ze to samo :p a dlaczego sie nie krystalizuje?
Achhhh blad ortograficzny,sorrrryyyy :p myslalam ze na łebka i mysle po co wam tyle [emoji23]

Najważniejsze, to pozwolić kręgosłupowi odpocząć, ułożyć się tak aby mieć coś pod nim, żeby ucisk był i wygodnie. Mnie jak łapie, to trzyma kilka dni, dwa pierwsze są najgorsze, bo jak siądę to już kaplica, nie wstanę, że nie wspomnę o przewracaniu się w nocy z boku na bok. W ciąży mnie to na szczęście minęło, ale mam inne dolegliwości, mianowicie drętwieją mi biodra w trakcie nocnego snu, podobny ból, ale nie o takim natężeniu.
To też współczuję. Ty dodatkowo masz podwójne obciążenie, nosisz dwie laleczki. Mój kręgosłup by nie dał sobie rady dlatego podziwiam Cię bardzo ;)

Babeczki czekoladowe z malinami:-)
Wyglądają pysznie[emoji16]
Ja po tak intensywnym dniu, to padłabym[emoji16]

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i zdrowych, dużych dzieciaczków
No właśnie dziś już zapomniałam, ale jutro zadzwonię do swojego lekarza.
Nie chciałam się chwalić , żeby jutro mnie nie dopadło ale dzisiaj bolało, ale mogłam cały dzień się ruszać. Wstać sama z łóżka, nie zasiedzieć się z bolu na toalecie, nie dostałam skurczu i paraliżu. No tak to ja mogę przeżyć te ostatnie tygodnie. :)
Wiadomo, że gwałtownych ruchów nie wykonam, szybko nie dam rady chodzić , ale kulejąc przejdę po mieszkaniu. Niebo a ziemia [emoji173]️

Ale to tak samo przeszło z dnia na dzień? Czy masaż i termoforek był?[emoji16]

Ja właśnie robię nalewke wiśniowa [emoji23] a potem jeszcze malinowa :) jutro się może uda jeszcze zrobić truskawkowa :D
Czemu mnie to nie dziwi[emoji16][emoji16] Ty "odpoczniesz" dopiero, jak będziesz w szpitalu na porodówce [emoji16][emoji8]

reklama
Nie mysleliscie o ziołomiodach? Świetna sprawa. Ja co rok składam zamówienie na nie z pewnej pasieki w Bieszczadach po 200 słoików :D bo robimy z dziewczynami z całego osiedla zapas na cały rok [emoji23]Mogę przepis??? :*
Ależ oczywiście, proszę bardzo:
Link do: Muffinki czekoladowe z malinami | Moje Wypieki
Ale mogę jeszcze polecić te:
Link do: Babeczki czekoladowe (brownies) z malinami | Moje Wypieki
Tylko dopiekam trochę dłużej,żeby nie było tego zakalca-brownie;) ale są obłędne

Do góry