reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to co za przykry temat? Czy to tajemnica?
Z której częsci Wrocławia jesteś?

Ja dziś 4km zrobiłam, też lazłam jak sierota, chyba już ostatni raz tak się wyprawiłam daleko. Tez nie lubię kiecek i całe życie się przed nimi wzbraniam ale teraz już mój spocony tyłek przemówił i ma frustracja sięgnęła zenitu. Tak więc kupiłam bawełnianą sukienkę ciążową i chodzę tylko w niej. Nie wyobrażam sobie teraz na me dupsko założyć galoty. Tylko kuźwa pojawił się nowy problem, obtarte uda, normalnie już nie mogłam iśc tak bolało. Nie wiedziała ze chodzenie w sukienkach jest takie skomplikowane :p Ale czytałam że trzeba sobie mąką ziemniaczają podsypać więc jutro spróbuję, może ludzie nie będą się dziwnie gapić jak mi spomiędzy nóg będzie wypadać biały prosze :p hihi a zresztą, i tak się ciągle gapia jakby baby w ciązy nie widzieli.
Na mnie tez sie gapia.. nosz kurde.. jakby kobiety w ciazy nie widzieli.. moze chodze jak pingwin ale bez przesady.. :p ja lubie sukienki,nosilam je raczej dopasowane,a teraz.. nie wyobrazam sobie, nalozyc cos obcislego na siebie.. mam ta fioletowa zwiewna dluzsza i biala krotsza i w nich chodze.. we fioletowej wygladam jak buka z muminkow albo cygan obwozny ale co tam.. grunt ze wygodnie ;)
A na otarcia maczka ziemniaczana ;)

reklama
Boziu dziewczyny takie gorąco że czuje dopiero jakby się dzień zaczynal. Tak wiem...macie podobnie zapewne.
Tyle dobrego że ja sukienki zawsze lubiłam. Mam też parę spódnic i bluzki w które się mieszcze z bebzolem na spokojnie. Narzekam okrutnie ale i tak chyba wolę to niż ciążę zimą. Wymianę całej garderoby włącznie z kurtka i ciapcianie w kozakach po śniegu i lodzie. Jak bałwanek buli:)
Ja do szpitala chyba z 3 tetrowki wezmę może nawet 4 ale ja pewnie znów tam tydzień będę siedzieć więc biorę poprawkę czasową.
Zrobiłam ten syrop z dzikiego bzu-ewka dziękuję za pomysł i inspiracje. Pycha :) A jaka żem teraz z siebie dumna. Normalnie matka polka szamańska:D

Na mnie tez sie gapia.. nosz kurde.. jakby kobiety w ciazy nie widzieli.. moze chodze jak pingwin ale bez przesady.. :p ja lubie sukienki,nosilam je raczej dopasowane,a teraz.. nie wyobrazam sobie, nalozyc cos obcislego na siebie.. mam ta fioletowa zwiewna dluzsza i biala krotsza i w nich chodze.. we fioletowej wygladam jak buka z muminkow albo cygan obwozny ale co tam.. grunt ze wygodnie ;)
Masakra. Buka z Muminków. Postrach mego dzieciństwa :)

Ja czytałam właśnie że to nie zależy od wagi, że takie coś zdarza się też bardzo szczupłym paniom a niektórym plus size nie. To zależy od budowy ogólnie cała, czy jest ten "rowek" między nogami czy coś takiego ;) Jak mąka nie pomoże to wytnę z pończoch te pasy i będę je zakładać na uda ;) znalazłam też takie coś ale trochę szkoda mi kasy:
Link do: KOMPLET - Koronkowe opaski na uda PRZECIW OTARCIOM PLUS SIZE BESTSELLER
Fajne te opaski ale faktycznie cena niezbyt zachecajaca ;) mi sie tluszczyk styka na samej górze ud :D

a spróbowałaś przymierzyc ciążową sukienkę taką przylegającą? Ja w tych szerokich wyglądam jak dzika locha normalnie, jakaś Halyna czy inna Grazyna :/ Normalna drama. A w takich dopasowanych zdecydowanie lepiej. Zresztą pokaże fotki niechlubne. Oto Maryna z młyna :D
33168514_1893569230704733_3310875973636849664_n.jpg
33200345_1893568764038113_2631627913681698816_n.jpg

Załączniki

• 33168514_1893569230704733_3310875973636849664_n.jpg
    33168514_1893569230704733_3310875973636849664_n.jpg
    72 KB · Wyświetleń: 375
  • 33200345_1893568764038113_2631627913681698816_n.jpg
    33200345_1893568764038113_2631627913681698816_n.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 371

Załączniki

• IMAG5459_1.jpg
    IMAG5459_1.jpg
    347,3 KB · Wyświetleń: 87
  • IMAG5439_1.jpg
    IMAG5439_1.jpg
    869,4 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Powiem ci ze i w tych wyzej i tych obcislych wygladasz obłędnie ;) :p tzn ja mam obcisle sumienki, ale nie wyobrazam sobie teraz w nich chodzic :D za goraco po prostu ;) ja tak wygladam w obcislym Zobacz załącznik 861529 i jeszcze mam taka Zobacz załącznik 861530 a tej muminkowo-bukowej nie mam foto, ale wygodna jest :p jak worek po pyrach :D [emoji23]
Teraz wygoda najważniejsza, nie ma co się za bardzo stresować wyglądem. Czy tak czy siak czuję się jak kloc i prędko się to nie zmieni ;) myślę że w tych przylegających ale taki typowo ciążowych wyglądałabyś ekstra ;)

Do góry