reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A tak zanim pójdę na książkę :)
Co do stóp, które urosły w ciąży, czytałam, że mogą nie wrócić do poprzedniego rozmiaru. Ja po pierwszej ciąży weszłam w rozmiar 42, bo drugiej stopa zrobiła mi się tak szeroka, że praktycznie żaden damski bucik mi nie wjedzie, chyba że opitolę sobie najmniejszy palec :p
Nie mówię, że tak każda będzie miała, ale należy się z tym liczyć :)

Dobrej nocki Wam życzę :)

reklama
A tak zanim pójdę na książkę :)
Co do stóp, które urosły w ciąży, czytałam, że mogą nie wrócić do poprzedniego rozmiaru. Ja po pierwszej ciąży weszłam w rozmiar 42, bo drugiej stopa zrobiła mi się tak szeroka, że praktycznie żaden damski bucik mi nie wjedzie, chyba że opitolę sobie najmniejszy palec [emoji14]
Nie mówię, że tak każda będzie miała, ale należy się z tym liczyć :)

Dobrej nocki Wam życzę :)
Ja mam teraz też problem z butami chodź mam nadzieję że wrócę do stanu sprzed ciąży bo inaczej oszaleje . I to nie chodzi o rozmiar , 41 . Jestem przyzwyczajona tylko największy problem to taki że mam większe stopy od mojego męża :D i dlatego ja biedna mam kompleksy przez to i on też :D

Fajny ten lekarz u którego byłam.
Mówił, żeby popołudniami z 2,3 godziny leżeć bo jak my leżymy to dziecko wychodzi na spacer, jest dobrze dotlenione i dokarmione :) a jak duzo chodzimy i się meczymy to wcale nie jest dobrze. Tak fajnie opowiadal mogłabym go słuchać i słuchać:)

a spróbowałaś przymierzyc ciążową sukienkę taką przylegającą? Ja w tych szerokich wyglądam jak dzika locha normalnie, jakaś Halyna czy inna Grazyna :/ Normalna drama. A w takich dopasowanych zdecydowanie lepiej. Zresztą pokaże fotki niechlubne. Oto Maryna z młyna :D
Zobacz załącznik 861524 Zobacz załącznik 861525

Też nie są to takie typowo obcisłe przylegające sukienki. Luźny dół. Super są. Ja teraz obcisłą to mogę jedynie bluzkę założyć do spodni. W obcisłej kiecy czułabym się jak baleron☺

Co do leżenia i chodzenia i bujania maluszka.
Zastanawiam się jak to jest po porodzie czy tryb życia w ciąży przekłada się na tryb dziecka potem.
Dokładnie chodzi o to że jak kobiety całą ciążę leżą to dziecko nie jest bujane a spać musi , więc zasypia bez bujania i czy jak ono się urodzi to może będzie zasypiać sam , bez bujania tak jak w brzuszku ?
A jak ktoś dużo chodzi to dzidziuś bujany cały czas i czy po porodzie może będzie potrzebował tego bujania.. takie mam przemyślenia jak nie mogę spać :D

Co do leżenia i chodzenia i bujania maluszka.
Zastanawiam się jak to jest po porodzie czy tryb życia w ciąży przekłada się na tryb dziecka potem.
Dokładnie chodzi o to że jak kobiety całą ciążę leżą to dziecko nie jest bujane a spać musi , więc zasypia bez bujania i czy jak ono się urodzi to może będzie zasypiać sam , bez bujania tak jak w brzuszku ?
A jak ktoś dużo chodzi to dzidziuś bujany cały czas i czy po porodzie może będzie potrzebował tego bujania.. takie mam przemyślenia jak nie mogę spać :D

Ja myślę , że coś w tym jest. Mój mały fika najbardziej właśnie jak leżę lub siedzę. Jak chodzę to jest spokojny, pewnie śpi wtedy. ☺

Też mi się wydaje, że to nie zależy od wagi.. od zawsze mam z tym problem[emoji23] nie ważne czy jestem szczupła, czy jak "popuchnę"[emoji16] teraz jeszcze nie nam z tym problemu, bo chodzę wolno, jak orka[emoji85] Ale właśnie, jak chodziłam swoim tempem, czyli motorek w dupie, to zawsze miałam obtarcia[emoji23]
Ja tez mam obtarte uda i bolą,wczoraj pochodzilam w sukience i są skutki..A taki żar na polu...

reklama
To jeszcze moja aktualizacja ☺
29 tydz
20180524_092002.jpg

Skórę na brzuchu mam taką napiętą, że aż się świeci.
3 tyg temu synuś miał 980g. Ciekawe ile go przybywa. Wizyta 11.06☺

Załączniki

• 20180524_092002.jpg
    20180524_092002.jpg
    615,6 KB · Wyświetleń: 390
Do góry