reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Może któraś z Was lubi się bawić w różne szycia, klejenie, ozdabianie itp ?
Szukam kleju do materiału.. kupiłam vicol i za nic w świecie nie chce przykleić wstazki do materiału. Znacie może jakiś sprawdzony mocny klej ? Sorki za temat inny niż ciąża :D

Ja używam kleju UHU Bastelkeber
4026700477351_uhu_bastelkleber_01.jpg
Przyklejam nim gotowe, wyhaftowane obrazki, nawet jak wycieknie mi troszkę spod materiału, to po zaschnięciu go nie widać. Raz skleiłam nim dwa kawałki materiału, bo źle obliczyłam sobie oczka i nawet po praniu nie puścił, także polecam. Ja go kupowałam w Carrefour, ale na 100% w innych marketach będzie. Jest droższy od Magic'a wcześniej polecanego.

Załączniki

• 4026700477351_uhu_bastelkleber_01.jpg
    4026700477351_uhu_bastelkleber_01.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Co za pogoda. Co za skwar... Nie puchne. Buty wiąże sama. Mam czym oddychać... Ale tak mi ten upał przeszkadza :( jeszcze wczoraj mnie jakieś coś troszkę pogryzlo w tym jedno ukąszenia na brzuchu i na tej napiętej skórze nie wiem czy bardziej swędzi czy boli.
Puściłem dziś pierwszy raz sama do osiedlowej żabki. Stracha miałam bo zawsze ze mną i ze mna. No ale muszę się przełamać bo jak mały się urodzi chce by była nieco bardziej samodzielna. Miała jakieś 8 minut drogi w jedną stronę. Dzielnie kupiła bułki i lody i wróciła. Jestem z niej strasznie dumna. Choć w sumie ja w jej wieku też sama chodziłam na małe zakupy ale miałam bliżej i inne czasy były.
Z klejów to ja też obcuje z tym na gorąco. Lubię plastyczne prace różnego typu, i pistolecik mam taki najtańszy ale spełnia swoją rolę.
A na obiad mam dziś schabik w sosie cebulowym, surówkę i pyreczki. Będzie pycha :)

Co za pogoda. Co za skwar... Nie puchne. Buty wiąże sama. Mam czym oddychać... Ale tak mi ten upał przeszkadza :( jeszcze wczoraj mnie jakieś coś troszkę pogryzlo w tym jedno ukąszenia na brzuchu i na tej napiętej skórze nie wiem czy bardziej swędzi czy boli.
Puściłem dziś pierwszy raz sama do osiedlowej żabki. Stracha miałam bo zawsze ze mną i ze mna. No ale muszę się przełamać bo jak mały się urodzi chce by była nieco bardziej samodzielna. Miała jakieś 8 minut drogi w jedną stronę. Dzielnie kupiła bułki i lody i wróciła. Jestem z niej strasznie dumna. Choć w sumie ja w jej wieku też sama chodziłam na małe zakupy ale miałam bliżej i inne czasy były.
Z klejów to ja też obcuje z tym na gorąco. Lubię plastyczne prace różnego typu, i pistolecik mam taki najtańszy ale spełnia swoją rolę.
A na obiad mam dziś schabik w sosie cebulowym, surówkę i pyreczki. Będzie pycha :)
Hyhy wiem co czujesz.. tez sie balam pierwszy raz mala puscic do sklepu.. a sama przeciez od malego latalam do sklepu.. ale to inne czasy byly.. ;) nadal sie boje mimo ze ma 14 lat,czy wychodzi z kolezanka,czy do szkoly..

Hej kobitki. Jeju, dziś taki upał, że szok. Ja dziś zaczynam 30/31 tydzień ciąży. Czyli zostało 70-50 dni do porodu. Masakra [emoji16][emoji85] chyba zaczyna mnie łapać cykor.

Już czuje skutki tego 3 trymestru. Coraz szybciej się mecze, a te ostatnie upały to niezbyt dobrze wpływają. Dziś wstałam, zrobiłam sobie śniadanie, pozmywałam naczynia, naszykowalam składniki na gołąbki, pozbierałam pranie i padam na twarz.. mój poszedł do rodziców wziąć auto, później szykujemy gołąbki i tak 13-14 wyruszamy na 2-3 h nad wodę, bo dziś skwar. Oczywiście biorę czapkę na głowę, strój, taka przewiewna narzutkę jakby mi było za ciepło i żeby brzuszka nie przegrzewac i krem na ciało.

A my wczoraj u teściów zrobiliśmy sobie sesje lustrową hah, dzis jak wrócimy to zrzucimy wszystkie zdjęcia z naszych telefonów, bo od tamtych wakacji się nazbierało i powybieram najlepsze 20 sztuk i pójdę wywołać do rossmana i będą do albumu ;) Zobacz załącznik 860917Zobacz załącznik 860918
Bardzo ładnie wyglądasz[emoji16] sesja fajna[emoji16]
Jaki krem polecacie do smarowania buzi na spacery ?:)
Ale masz na myśli dla Ciebie?[emoji4] czy dziecka?[emoji16] bo jeśli chodzi o dziecko to derma albo nivea, a dla dorosłego, to nie wiem...[emoji16] ja używam na co dzień kremu do twarzy, a potem jak wychodzę, to mam podkład i niczym więcej nie smaruję[emoji4]

Mi lekarz znowu powiedział ze mam brać tylko magne b6 rano 2 wieczorem 4 , jak powiedziałam ze mam jakieś inne to mam zmienić . Co lekarz to opinia .
Ja biore magne b6 i lekarz powiedział że mozna z3 dziennie wziąść botak samo mam skurcze nog i cierpną mi ręce

reklama
Do góry