reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Może któraś z Was lubi się bawić w różne szycia, klejenie, ozdabianie itp ?
Szukam kleju do materiału.. kupiłam vicol i za nic w świecie nie chce przykleić wstazki do materiału. Znacie może jakiś sprawdzony mocny klej ? Sorki za temat inny niż ciąża :D

Ja używam kleju UHU Bastelkeber
4026700477351_uhu_bastelkleber_01.jpg
Przyklejam nim gotowe, wyhaftowane obrazki, nawet jak wycieknie mi troszkę spod materiału, to po zaschnięciu go nie widać. Raz skleiłam nim dwa kawałki materiału, bo źle obliczyłam sobie oczka i nawet po praniu nie puścił, także polecam. Ja go kupowałam w Carrefour, ale na 100% w innych marketach będzie. Jest droższy od Magic'a wcześniej polecanego.

Załączniki

• 4026700477351_uhu_bastelkleber_01.jpg
    4026700477351_uhu_bastelkleber_01.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Co za pogoda. Co za skwar... Nie puchne. Buty wiąże sama. Mam czym oddychać... Ale tak mi ten upał przeszkadza :( jeszcze wczoraj mnie jakieś coś troszkę pogryzlo w tym jedno ukąszenia na brzuchu i na tej napiętej skórze nie wiem czy bardziej swędzi czy boli.
Puściłem dziś pierwszy raz sama do osiedlowej żabki. Stracha miałam bo zawsze ze mną i ze mna. No ale muszę się przełamać bo jak mały się urodzi chce by była nieco bardziej samodzielna. Miała jakieś 8 minut drogi w jedną stronę. Dzielnie kupiła bułki i lody i wróciła. Jestem z niej strasznie dumna. Choć w sumie ja w jej wieku też sama chodziłam na małe zakupy ale miałam bliżej i inne czasy były.
Z klejów to ja też obcuje z tym na gorąco. Lubię plastyczne prace różnego typu, i pistolecik mam taki najtańszy ale spełnia swoją rolę.
A na obiad mam dziś schabik w sosie cebulowym, surówkę i pyreczki. Będzie pycha :)

Co za pogoda. Co za skwar... Nie puchne. Buty wiąże sama. Mam czym oddychać... Ale tak mi ten upał przeszkadza :( jeszcze wczoraj mnie jakieś coś troszkę pogryzlo w tym jedno ukąszenia na brzuchu i na tej napiętej skórze nie wiem czy bardziej swędzi czy boli.
Puściłem dziś pierwszy raz sama do osiedlowej żabki. Stracha miałam bo zawsze ze mną i ze mna. No ale muszę się przełamać bo jak mały się urodzi chce by była nieco bardziej samodzielna. Miała jakieś 8 minut drogi w jedną stronę. Dzielnie kupiła bułki i lody i wróciła. Jestem z niej strasznie dumna. Choć w sumie ja w jej wieku też sama chodziłam na małe zakupy ale miałam bliżej i inne czasy były.
Z klejów to ja też obcuje z tym na gorąco. Lubię plastyczne prace różnego typu, i pistolecik mam taki najtańszy ale spełnia swoją rolę.
A na obiad mam dziś schabik w sosie cebulowym, surówkę i pyreczki. Będzie pycha :)
Hyhy wiem co czujesz.. tez sie balam pierwszy raz mala puscic do sklepu.. a sama przeciez od malego latalam do sklepu.. ale to inne czasy byly.. ;) nadal sie boje mimo ze ma 14 lat,czy wychodzi z kolezanka,czy do szkoly..

Hej kobitki. Jeju, dziś taki upał, że szok. Ja dziś zaczynam 30/31 tydzień ciąży. Czyli zostało 70-50 dni do porodu. Masakra [emoji16][emoji85] chyba zaczyna mnie łapać cykor.

Już czuje skutki tego 3 trymestru. Coraz szybciej się mecze, a te ostatnie upały to niezbyt dobrze wpływają. Dziś wstałam, zrobiłam sobie śniadanie, pozmywałam naczynia, naszykowalam składniki na gołąbki, pozbierałam pranie i padam na twarz.. mój poszedł do rodziców wziąć auto, później szykujemy gołąbki i tak 13-14 wyruszamy na 2-3 h nad wodę, bo dziś skwar. Oczywiście biorę czapkę na głowę, strój, taka przewiewna narzutkę jakby mi było za ciepło i żeby brzuszka nie przegrzewac i krem na ciało.

A my wczoraj u teściów zrobiliśmy sobie sesje lustrową hah, dzis jak wrócimy to zrzucimy wszystkie zdjęcia z naszych telefonów, bo od tamtych wakacji się nazbierało i powybieram najlepsze 20 sztuk i pójdę wywołać do rossmana i będą do albumu ;) Zobacz załącznik 860917Zobacz załącznik 860918
Bardzo ładnie wyglądasz[emoji16] sesja fajna[emoji16]
Jaki krem polecacie do smarowania buzi na spacery ?:)
Ale masz na myśli dla Ciebie?[emoji4] czy dziecka?[emoji16] bo jeśli chodzi o dziecko to derma albo nivea, a dla dorosłego, to nie wiem...[emoji16] ja używam na co dzień kremu do twarzy, a potem jak wychodzę, to mam podkład i niczym więcej nie smaruję[emoji4]

Mi lekarz znowu powiedział ze mam brać tylko magne b6 rano 2 wieczorem 4 , jak powiedziałam ze mam jakieś inne to mam zmienić . Co lekarz to opinia .
Ja biore magne b6 i lekarz powiedział że mozna z3 dziennie wziąść botak samo mam skurcze nog i cierpną mi ręce

reklama
Do góry