Bajunia
Fanka BB :)
A ja się właśnie wybieram na glukozę. Trzymajcie kciuki [emoji4]
Daj znać jak zniosłaś te pychoty. I potem jak wyszły wyniki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja się właśnie wybieram na glukozę. Trzymajcie kciuki [emoji4]
Niestety ta pomoc w naszymi państwie mam wrażenie jest kierowana nie do tych co tej pomocy tak naprawdę potrzebuja , tylko dla takich co maja nastawienie - czy stoi czy lezy wszystko mi sie należy . Macie racje, ze każde dziecko powinno miec zapewnione miejsce w żłobku , przedszkolu państwowym bez laski , podręczniki tez dostępne bezplatnie plus pełnowartościowe wyżywienie - to by była właściwa pomoc . W tej chwili jest tak ze bardziej opłaca sie nie pracować niz pracować , bo jak nikt nie pracuje wszystko mu sie należy a jak pracujesz, to nie dosc ze płacisz wysokie podarki to zawsze przekraczasz próg ( niezależnie ile zarabiasz) . Ja juz licze tylko na siebie od dawna i na emeryturę tez sama sobie chce odkładać .monika267 pisze:No to jest u nas najlepsze ....ja miałam córkę w przedszkolu dzieka Bogu w państwowym bo oboje pracowaliśmy i udało nam się zapisać mała od wakacji jak miała 4 lata placilismy od 6-15 z posiłkami 220 zł i było to przedszkole super a później przeprowadzka na wieś do domku i coraz do zerówki dojeżdża autobusem szkolnym 12 km a obiad z pudełka i jogurt lub jabłko mini na deser i to za 160 xl za same posiłki bo w szkole od 8-13 czyli ustawowo a obiady takie ze.....od lutego córka nie je bo takie "pyszne "były a moje dziecko niejadkiem nie jest.Morał taki ze zamiast tych 500 +mogliby zrobić żłobki przedszkola naprawdę darmowe i większą ich ilość a nie mama do pracy wrócić nie może bo do przedszkola albo daleko albo się dziecko nie dostanie u nas coraz miała 17 miesięcy jak wróciłam do pracy dobrze ze pracodawca zgodził się żebym robiła na same popołudnia dzięki temu xmienislismy się z mężem a później po 9 miesiącach już mamy na zmianę pomagały a później przedszkole.Teraz to nie wiem jak będzie będę myśleć za rok
Trzymamy mocno !! Ja tez pójdę na krzywa cukrowa po powrocie z urlopu. Boje sie , bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce i nie było to zbyt miłe zwłaszcza kucie w palec , ale dzieki tej diecie przytyłam 12 kilo do samego konca ( z bliźniakami ) i szybko je tez zrzuciłam . A tymczasem pozdrawiamy z okolic Łeby
Dla mnie to tez jest smieszne ze przedszkola sa do 14 np.. ciekawe czy u mnie czy u meza pracodawca zgodzilby sie na jedna zmiane,bo jesli nie.. nie ma szans abym wrocila do pracy..No to jest u nas najlepsze ....ja miałam córkę w przedszkolu dzieka Bogu w państwowym bo oboje pracowaliśmy i udało nam się zapisać mała od wakacji jak miała 4 lata placilismy od 6-15 z posiłkami 220 zł i było to przedszkole super a później przeprowadzka na wieś do domku i coraz do zerówki dojeżdża autobusem szkolnym 12 km a obiad z pudełka i jogurt lub jabłko mini na deser i to za 160 xl za same posiłki bo w szkole od 8-13 czyli ustawowo a obiady takie ze.....od lutego córka nie je bo takie "pyszne "były a moje dziecko niejadkiem nie jest.Morał taki ze zamiast tych 500 +mogliby zrobić żłobki przedszkola naprawdę darmowe i większą ich ilość a nie mama do pracy wrócić nie może bo do przedszkola albo daleko albo się dziecko nie dostanie u nas coraz miała 17 miesięcy jak wróciłam do pracy dobrze ze pracodawca zgodził się żebym robiła na same popołudnia dzięki temu xmienislismy się z mężem a później po 9 miesiącach już mamy na zmianę pomagały a później przedszkole.Teraz to nie wiem jak będzie będę myśleć za rok
Wiesz mój ma tylko orzeczenie z Państwowego Zespołu Orzekania Niepełnosprawności - stopień lekki nie z Zusu. Kiedyś jak miał wypadem mama go tam zaprowadziła i mu takie coś wyrobili to jedyne do czego nam się to przydało to do przedszkola właśnie.Mój się na orzeczenie nie zgodzi z tego względu, że z czymś takim nie dopuszczą go do pracy (a przynajmniej tak będzie się tłumaczył). Oczywiście mogę się Krzyśka, o to zapytać, ale jak go znam to uśmiechnie się pod nosem i tyle będzie tematu
Tu sie wynajmuje całe domki , wyglądają troche jak stodoła , ale sa klimatyczne , każdy urządzony w innym stylu i bardzo dobrze wyposażone - jest w nich wszystko ( łącznie z łóżeczkiem turystycznym , solą , cukrem , nocnikiem , tabletkami do zmywarki , krzeselko do karmienia i innymi udogodnieniami dla rodzin ) cisza spokoj i kontakt z naturaSuper klimatyczny domek. Cały dla Was czy pokój wynajęliście? Udanego odpoczynku☺
Kochana a mogłabyś później podać nazwę tych domków lub linka do strony jak znajdziesz chwilę czasu? Wyglądają zachęcająco, tym bardziej dla rodzin z dziećmiTu sie wynajmuje całe domki , wyglądają troche jak stodoła , ale sa klimatyczne , każdy urządzony w innym stylu i bardzo dobrze wyposażone - jest w nich wszystko ( łącznie z łóżeczkiem turystycznym , solą , cukrem , nocnikiem , tabletkami do zmywarki , krzeselko do karmienia i innymi udogodnieniami dla rodzin ) cisza spokoj i kontakt z natura