reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja kupiłam wózek bebetto znajoma sprawdzała rynek przed kupnem więc zdałam się na nią sama używała i była zadowolona przesyłkę z tego co pamiętam nawet za granicę wysyłają. (A niemieckie wózki przypominają czołgi jakieś strasznie niskie sa)
Niemieckie wózki są toporone jak sami Niemcy :p ale szczerze polecam wózki ABC Design, miałam przy młodszym synu i byłam baardzo zadowolona :)

Ja rodziłam 5 lat temu i już wtedy becikowe nie należało się wszystkim, więc go nie dostaliśmy. Do przedszkola musieliśmy prywatnego posłać bo nie było miejsc, generalnie nauczyłam się że musimy liczyć na siebie bo do państwa mamy tylko odprowadzać podatki a nic w zamian nie dostaniemy.
Nie możemy narzekac bo obydwoje pracujemy i w zasadzie nawet nie chce żadnych pieniędzy od państwa natomiast chciałabym mieć miejsce w żłobku i przedszkolu i szkole a niestety z tym jest ogromny problem u nas;( dlatego zdecydowałam się iść na roczny macierzyński bo być może uda nam się dostać miejsce w żłobku za rok aczkolwiek nie jest to wcale pewne.
Mój piękny wychodzi z założenia, że 500+ mogliby sobie zabrać, ale w zamian za to zapewnić WSZYSTKIM dzieciom 100% dostęp do żłobków/przedszkoli, dzieciom szkolnym darmowe dojazdy do szkół (tu akurat od września we Wro dzieci do ukończenia szkoły średniej jeździć będą za free, a od stycznia dzieci do 7rż jeżdżą bezpłatnie). Ja np. nie jestem w stanie wrócić do pracy, bo nie chcą nam Janka przyjąć do przedszkola. Teraz urodzą się dziewczynki i znowu przez rok, dwa, trzy będę kiblować w domu... mam jakoś opory przed oddaniem dziecka do żłobka, ale tym razem moje opory idą w kieszeń.

Dzień dobry dziewczynki !
Mi mojego męża rozłożyło jak nigdy.
Gorączki wracające po 4h od podania leków, bóle kości i mega ból gardła!
Zaraz idę na zakupy, zrobić mu obiad (dobrze że zupa że wczoraj została), a ja z młodym mamy dziś wycieczkę busem 70km do dentysty [emoji14]
Ale mały jeszcze tak daleko nigdzie nie jechał busem to będzie miał frajdę :)
Zrób mężowi rosioła :) Życzę zdrowia i byście się nie pozarażali

Ja za to nie mogę dzisiaj spać, od 4 jestem na nogach... już czuję jak mnie po południu położy i będę kimać jak dzidzia :)

reklama
Ja rodziłam 5 lat temu i już wtedy becikowe nie należało się wszystkim, więc go nie dostaliśmy. Do przedszkola musieliśmy prywatnego posłać bo nie było miejsc, generalnie nauczyłam się że musimy liczyć na siebie bo do państwa mamy tylko odprowadzać podatki a nic w zamian nie dostaniemy.
Nie możemy narzekac bo obydwoje pracujemy i w zasadzie nawet nie chce żadnych pieniędzy od państwa natomiast chciałabym mieć miejsce w żłobku i przedszkolu i szkole a niestety z tym jest ogromny problem u nas;( dlatego zdecydowałam się iść na roczny macierzyński bo być może uda nam się dostać miejsce w żłobku za rok aczkolwiek nie jest to wcale pewne.
Ja tez rodziłam 5 lat temu bliźniaki i dostaliśmy becikowe po 1000 zł na każde z automatu , nikt nie pytał o zarobki . Ja to sie w ogóle nie orientuje w tych przepisach . Mam obecnie własna Firmę , maz tez i nie mam pojęcia, czy po porodzie moge iść na macierzyński, czy cos mi sie należy czy nic :oo:

A ja się właśnie wybieram na glukozę. Trzymajcie kciuki [emoji4]
Trzymamy mocno !! Ja tez pójdę na krzywa cukrowa po powrocie z urlopu. Boje sie , bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce i nie było to zbyt miłe zwłaszcza kucie w palec , ale dzieki tej diecie przytyłam 12 kilo do samego konca ( z bliźniakami ) i szybko je tez zrzuciłam . A tymczasem pozdrawiamy z okolic Łeby :)

Załączniki

• 7C00DE79-55F3-41C2-B911-98A750759573.jpeg
    7C00DE79-55F3-41C2-B911-98A750759573.jpeg
    3,3 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry