Luiza.
Fanka BB :)
Niemieckie wózki są toporone jak sami Niemcy ale szczerze polecam wózki ABC Design, miałam przy młodszym synu i byłam baardzo zadowolonaJa kupiłam wózek bebetto znajoma sprawdzała rynek przed kupnem więc zdałam się na nią sama używała i była zadowolona przesyłkę z tego co pamiętam nawet za granicę wysyłają. (A niemieckie wózki przypominają czołgi jakieś strasznie niskie sa)
Mój piękny wychodzi z założenia, że 500+ mogliby sobie zabrać, ale w zamian za to zapewnić WSZYSTKIM dzieciom 100% dostęp do żłobków/przedszkoli, dzieciom szkolnym darmowe dojazdy do szkół (tu akurat od września we Wro dzieci do ukończenia szkoły średniej jeździć będą za free, a od stycznia dzieci do 7rż jeżdżą bezpłatnie). Ja np. nie jestem w stanie wrócić do pracy, bo nie chcą nam Janka przyjąć do przedszkola. Teraz urodzą się dziewczynki i znowu przez rok, dwa, trzy będę kiblować w domu... mam jakoś opory przed oddaniem dziecka do żłobka, ale tym razem moje opory idą w kieszeń.Ja rodziłam 5 lat temu i już wtedy becikowe nie należało się wszystkim, więc go nie dostaliśmy. Do przedszkola musieliśmy prywatnego posłać bo nie było miejsc, generalnie nauczyłam się że musimy liczyć na siebie bo do państwa mamy tylko odprowadzać podatki a nic w zamian nie dostaniemy.
Nie możemy narzekac bo obydwoje pracujemy i w zasadzie nawet nie chce żadnych pieniędzy od państwa natomiast chciałabym mieć miejsce w żłobku i przedszkolu i szkole a niestety z tym jest ogromny problem u nas;( dlatego zdecydowałam się iść na roczny macierzyński bo być może uda nam się dostać miejsce w żłobku za rok aczkolwiek nie jest to wcale pewne.
Zrób mężowi rosioła Życzę zdrowia i byście się nie pozarażaliDzień dobry dziewczynki !
Mi mojego męża rozłożyło jak nigdy.
Gorączki wracające po 4h od podania leków, bóle kości i mega ból gardła!
Zaraz idę na zakupy, zrobić mu obiad (dobrze że zupa że wczoraj została), a ja z młodym mamy dziś wycieczkę busem 70km do dentysty [emoji14]
Ale mały jeszcze tak daleko nigdzie nie jechał busem to będzie miał frajdę
Ja za to nie mogę dzisiaj spać, od 4 jestem na nogach... już czuję jak mnie po południu położy i będę kimać jak dzidzia