Kamila198234
Fanka BB :)
U mnie wielkość głòwki jak w terminie ale szerokość już ponad tydzień starsza za to kość udowa tydzień młodsza. Obok na USG są normy koło wymiaru. Mieści się w normach. Ja jestem 28w5d a norma wypisana obok wyniku dla wielkości główki waha się od 25w6d a 31w4d czyli w normie jakby mogła być większa od ciąży o 2 tygodnie i 6 dni. U mnie nie jest w normie szerokość główki dzielona na długość kości udowej i tak było od początku. Rozmawiałam o tym już z 2 lekarzami w tym z jednym od badań genetycznych. Oboje zapewnili że to tylko geny. Mamy oboje z mężem po 170 nasi rodzice też nie mega wysocy. Jak ostatnio po raz któryś spytałam o to swojego gina spytał mnie jakie miałam wymiary po porodzie. Powiedziałam 3750 i 45cm zaśmiał się i spytał jak uważam czy przy tak krótkim ciele i całkiem sporej wadze i zapewne krótkich nóżkach miałam odpowiednią długość kości udowej do głowy A mąż ponad 60cm i tylko 2600 i czy jak myślę czy nie nie miał zupełnie na odwrót czyli za małej głowy do kości udowej. Ten wymiar mówi nam że mały jak nie zmieni tempa wzrostu będzie krótkim pulchniaczek