reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Olgierda, Kamila , jakie polecacie książeczki dla naszych dwulatków?
Hej. Dopiero zauważyłam wiadomość.
Staś lubi Pucia, Ulica Czeresniowa jest super i seria książeczek samochodowych np Karetka Mietka. On je uwielbia.
Fajna jest Kicia Kocia, wydawałoby się że dla dziewczynek ale różne problemy porusza np sprzątanie zabawek.
Co u Was?

reklama
Hej. Dopiero zauważyłam wiadomość.
Staś lubi Pucia, Ulica Czeresniowa jest super i seria książeczek samochodowych np Karetka Mietka. On je uwielbia.
Fajna jest Kicia Kocia, wydawałoby się że dla dziewczynek ale różne problemy porusza np sprzątanie zabawek.
Co u Was?
Mnie też często nie pokazuje nowych wpisów , ale teraz akurat patrzyłam w tel bo mały śpi. U nas była jelitowka. Dopiero wczoraj Olek zjadł obiad, pierwszy raz od tyg. Starszego wczoraj mdliło a mnie dzisiaj...Zobaczymy czy się rozkręci.
Pucia znamy i kochamy Kicie Kocie też, mamy serię Kicia Kocia i Nunuś. Olek bardzo przeżywa wszystkie historyki :) O Ulicy Czereśniowej słyszałam ale nie mamy, może Mikołaj przyniesie ;) A o karetce Mietka w ogóle nie słyszałam, muszę popatrzeć. Najgorsze że Olek by potrzebował co najmniej 10 nowych książeczek w miesiącu . On bardzo lubi Jano i Wito w trawie, Śpij Króliczku no i oczywiście Pucio.
Olgierda a jak u Was z mową? U nas coś tam się zaczyna, miałam nadzieję że młodszy szybciej wystartuje z gadaniem niż Starszy , ale jednak nie ;)

Mnie też często nie pokazuje nowych wpisów , ale teraz akurat patrzyłam w tel bo mały śpi. U nas była jelitowka. Dopiero wczoraj Olek zjadł obiad, pierwszy raz od tyg. Starszego wczoraj mdliło a mnie dzisiaj...Zobaczymy czy się rozkręci.
Pucia znamy i kochamy Kicie Kocie też, mamy serię Kicia Kocia i Nunuś. Olek bardzo przeżywa wszystkie historyki :) O Ulicy Czereśniowej słyszałam ale nie mamy, może Mikołaj przyniesie ;) A o karetce Mietka w ogóle nie słyszałam, muszę popatrzeć. Najgorsze że Olek by potrzebował co najmniej 10 nowych książeczek w miesiącu . On bardzo lubi Jano i Wito w trawie, Śpij Króliczku no i oczywiście Pucio.
Olgierda a jak u Was z mową? U nas coś tam się zaczyna, miałam nadzieję że młodszy szybciej wystartuje z gadaniem niż Starszy , ale jednak nie ;)
My zaczęliśmy wypozyczac z biblioteki ale Staś ma fazę na darcie więc musiałam schować bo np. Kicia Kocia jest delikatna.
Ale te są pancerne:
Z mówieniem bardzo powoli. Muszę się domyślać czasem o co mu chodzi. Nie jest chętny do mówienia, ale bardzo dużo słów zna i rozumie bo jak mówię to pokazuje. Przekreca śmiesznie słówka np. dziś zamiast krewetka mówił dzika. Jak się jakiś czas temu spotkaliśmy z Anita i Zoja to Zoja mówiła o wiele więcej od Stasia. Ale to chyba jest tak ze każde dziecko troszkę w innym momencie zaczyna mówić. Nie ma co porównywać...
Biedni jesteście z tą jelitowka. Współczuję, bo to paskudna choroba.
Szybko zdrowiejcie!!!

My zaczęliśmy wypozyczac z biblioteki ale Staś ma fazę na darcie więc musiałam schować bo np. Kicia Kocia jest delikatna.
Ale te są pancerne:
Z mówieniem bardzo powoli. Muszę się domyślać czasem o co mu chodzi. Nie jest chętny do mówienia, ale bardzo dużo słów zna i rozumie bo jak mówię to pokazuje. Przekreca śmiesznie słówka np. dziś zamiast krewetka mówił dzika. Jak się jakiś czas temu spotkaliśmy z Anita i Zoja to Zoja mówiła o wiele więcej od Stasia. Ale to chyba jest tak ze każde dziecko troszkę w innym momencie zaczyna mówić. Nie ma co porównywać...
Biedni jesteście z tą jelitowka. Współczuję, bo to paskudna choroba.
Szybko zdrowiejcie!!!
My mamy Kicie Kocie i Nunusia , to są sztywne karteczki. Wychodzimy na prostą z jelitowką. Dzisiaj byliśmy na sesji świątecznej u fotografa.
Córka mojej przyjaciółki, z lipca, mówi od dawna wszystko. Nawet bardzo trudne słowa.
Olek jeszcze mało mówi Tzn dużo ale w obcym języku I też bardzo dużo rozumie. Chłopcy na ogół wolniej zaczynają mówić. Olek z kolei nie chce powtarzać, czasem jak ma dobry dzień to powtarza ale on jest taki uparty że ręce czasem opadają.

Cześć dziewczyny!
Co tam u Was słychać?
Jak tam Wasze pociechy? Zaraz czas do przedszkola, prawda? Jak ten czas leci!!! Jak sobie radzicie w tych czasach "zarazy"? Tak sobie przypomniałam o naszym długim wątku i byłam ciekawa czy tu jeszcze czasem zaglądacie....
Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć dziewczyny!
Co tam u Was słychać?
Jak tam Wasze pociechy? Zaraz czas do przedszkola, prawda? Jak ten czas leci!!! Jak sobie radzicie w tych czasach "zarazy"? Tak sobie przypomniałam o naszym długim wątku i byłam ciekawa czy tu jeszcze czasem zaglądacie....
Pozdrawiam serdecznie!!!
Hej dziewczyny. Jak Wasze dzieciaczki. Macie już kolejne a może się staracie? Ja na etapie starań o rodzeństwo 😁

Do góry