reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja wcinam camembert podobny do brie gdzieś czytałam że taki można. Uwielbiam też paprykę marynowana z serkiem mniam. Co do owoców hit były truskawki potem czereśnie teraz arbuz No i lody Poprawiły mi się wyniki żelaza i pożegnałam anemię i mam znowu lekki wstręt do mięsa. Mam wrażenie że czasami nie dogadujemy się z Filipem co do smaków. Ostatnio piekłam kaczkę z żurawinami. Już jak się piekła nie spodobał się mu zapach mięsa i nawet nie trąciłam. Ja miałam ochotę jak kupowałam a synuś przeciwnie. Wcielam tylko ziemniaczki i sałatę. Albo ja pyzy z mięsem a Filip pierogi z wiśniami

reklama
Ja akurat tego typu serów nie lubię wiec trudno mi doradzać;))
Ja mam dziś taki apetyt ze aż mnie buzia boli od jedzenia :p
Wyprawke domykam. Prawie juz wszystko mam. Nie mam jednorazowych majtek. Jakie kupowalyscie? Czy któraś tez nosi duży rozmiar jak ja? :szok:

@aneczqa ja jeszcze nic z takich rzeczy dla mnie do szpitala nie mam [emoji14] jedynie probki wkladek laktacyjnych z lovi :) a czy te jednorazowe majtki sa konieczne? Czy wystarcza normalne bawelniane i podklady poporodowe? U was w szpitalach wymagaja tego?

Wyprawke domykam. Prawie juz wszystko mam. Nie mam jednorazowych majtek. Jakie kupowalyscie? Czy któraś tez nosi duży rozmiar jak ja? :szok:

Ja kupowałam całą wyprawkę na allegro. Też duży rozmiar, ale to przy pierwszych ciążach. Teraz w Niemczech oprócz ubrań i kosmetyków dla siebie oraz dla Małego na wyjście nic nie muszę mieć. I to chyba mnie bardziej przeraża, bo mam obawę, że czegoś nie wezmę...[emoji13]

Aha. Powiem Ci z doświadczenia, że nie są one konieczne. Przy pierwszej ciąży miałam, ale polecono mi chodzenie z samą tą dużą podpaską i było o wiele wygodniej i jakoś przewiewniej.

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Vercia, asinka, U nas w szpitalu nie trzeba mieć tych siateczkowych majtasow ale z kolei tych zwyczajnych NIE WOLNO mieć. Przy pierwszym porodzie chodzilam bez tych siateczkowych i było mi niewygodnie wiec pomyslalam żeby teraz kupic. Chociazby żeby dojść korytarzem pod prysznic i takie tam.

Ja też już prawie ogarnięta zostały mi kosmetyki. Baza do fotelika szukam używanej do babyactive Shell- jakby któraś natrafiła byłabym wdzięczna za info. Laktator za poradą położnej kupię po porodzie.

Kamila dziękuje za namiary :*
Z kolei ja laktator kupie jeszcze przed porodem. Położna tez mi mówiła żeby po porodzie kupić ale mam zle doświadczenia z zastojami pokarmu i wtedy laktator spowodował ze przestałam panikowac, uspokoilam się i uwierzylam ze dam rade! Nie będę kupowała elektrycznego tylko ręczny, taki jak miałam z Filipem, avent, sprawdził się doskonale i był wystarczający.

Dziewczyny, wczoraj chyba przedawkowałam truskawki :p

reklama
Kamila dziękuje za namiary :*
Z kolei ja laktator kupie jeszcze przed porodem. Położna tez mi mówiła żeby po porodzie kupić ale mam zle doświadczenia z zastojami pokarmu i wtedy laktator spowodował ze przestałam panikowac, uspokoilam się i uwierzylam ze dam rade! Nie będę kupowała elektrycznego tylko ręczny, taki jak miałam z Filipem, avent, sprawdził się doskonale i był wystarczający.

Dziewczyny, wczoraj chyba przedawkowałam truskawki :p
Hm, może i jak tak zrobię. Z Julka też miałam ręczny i użyłam może raz. A jak będzie potrzeba kupię elektryczny. Tak mam że lubię wszystko mieć załatwione

Do góry