reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@aneczqa to jak będziesz powtarzać badania to zrób kontrolnie posiew moczu. Ja przez całą pierwsza ciążę wyniki ogólne moczu miałam dobre tylko raz na początku wyszły bakterie i miałam posiew zrobić i tam wyszlo jaka to bakteria. (Jeżeli w ogóle jest) i później cały czas w moczu nic, a w posiewie bakteria o_O i nie martw się. Jeżeli coś wyjdzie to ważne żeby do porodu wyleczyć. :)

Hej :) Jestem nowa na forum, ale dopiero kilka dni temu poleciła mi je koleżanka. Ogólnie mam pewne obawy. Kilka razy zauważyłam, że wieczorem mam brzuch twardy jak kamień, na początku pomyślałam, że to Maluszek, bo jakiś taki krzywy się wydawał, ale później dosłownie od pępka w dół byłam twarda jak cegła :/ Oczywiście przerażona zmieniłam pozycję i przeszło, ale ja jak to ja z przerażenia popłakać się musiałam. Jestem w końcówce 19 tygodnia i lekarz powiedział, że jeżeli będzie się częściej powtarzać to mam brać no spę, ale jakoś boję się brać tabletki w ciąży. Oczywiście wczoraj wieczorem ponownie narobiłam paniki, bo brzuch zrobił mi się twardy, zmieniłam pozycję i przeszło, ale po ponownym położeniu się na plecach znowu twardy, aż boję się leżeć na plecach :/ Szukałam podobnego tematu, żeby się nie powtarzać ale w końcu się poddałam. Czu któraś z Was ma podobnie?

@gosiula190 Spróbuj jak lekarz mówił z nospą i magnez, no i dużo wypoczywaj
@Vercia A ty co dziewczynkę będziesz miała i nic się nie chwalisz? (sądząc po kombinezonie w wyprawce)

Ostatnia edycja:
Dzieki [emoji5] a nie wiem co bedzie do konca, w piatek mam wizyte i mam nadzieje, ze wtedy sie cos wyjasni :D ja mam przeczucie, ze to dziewczynka (bardzo bym chciala) i tak sobie ogladam sukieneczki itp [emoji12] wiem, ze nie powinnam sie nastawiac no ale zawsze marzylam o coreczce [emoji7]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@gosiula190 A jesteś pewna, że to nie Twoje maleństwo? mój synek jak leżę na plecach wypycha mi właśnie brzuch pod pępkiem. Powstaje tam taka twarda górka bo właśnie on tam siedzi :) A później ucieka przy zmianie pozycji albo jak go dotykam i twarde znika. :)
Ale miałam też przygody z twardniejącym brzuchem.. Napinał się tuż pod piersiami i cały robił się tak twardy, że można było odbijać od niego piłkę. Lekarz dobrze radzi z nospą. Ja mam zawsze pod ręką Nospe Max, ale nie biorę jej często. Nie ma wpływu na maleństwo, można brać 3 te mocne dziennie, ale u mnie pomaga położenie się i relaks.
Nie płacz, nie denerwuj się :) A jak masz jakieś ogromne obawy że coś przy tych skurczach się dzieje do pojedź na izbę przyjęć. Niech sprawdza, a Ty będziesz spokojniejsza. Takie skurcze mogą się zdarzać.

Do góry