reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@ikulka tak jak pisze @za_necia11 ;) dodatkowo ginekolog robi z Tobą dokładny wywiad. Pyta czy nie masz np jakiś chorób przewlekłych, zakrzepicy. Ja przed pierwszą ciążą brałam tabletki ok 2 lata i po narodzinach synka kilka miesięcy minipigułkę bp karmiłam piersią

reklama
@ikulka tak jak pisze @za_necia11 ;) dodatkowo ginekolog robi z Tobą dokładny wywiad. Pyta czy nie masz np jakiś chorób przewlekłych, zakrzepicy. Ja przed pierwszą ciążą brałam tabletki ok 2 lata i po narodzinach synka kilka miesięcy minipigułkę bp karmiłam piersią

No pominęłam wywiad bo to dla mnie oczywista oczywistość [emoji13]
Co to minipigułka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline mi sie ta druga najbardziej podoba ino bez tego futra przy kapturze.
Kiedys jak pojechalam autobusem to po wyjsciu z niego haftowalam przed szpitalem. Ludzie mysleli ze pijana jestem. Jutro moj mnie zawiezie cale szczescie. Wezme suchy chleb do torebki i wode

Dziewczyny wracajcie do sił :)

młody zasnął, ja przystawiłam obiad i ogarniam rachunki. Mam nadzieję, że pośpi dłużej, bo jeszcze chciałam trochę poprasować. Przytaszczyłam rano maszynę do szycia i zabieram się wieczorem na szycie stroju dinozaura, bo se moje starsze dziecie wymyśliło na piątek na bal karnawałowy :p

Adeline ciężka sprawa z tą kurtką, ja chyba nie pomogę, bo mój luby nosi w trochę innym stylu

Adeline mi sie ta druga najbardziej podoba ino bez tego futra przy kapturze.
Kiedys jak pojechalam autobusem to po wyjsciu z niego haftowalam przed szpitalem. Ludzie mysleli ze pijana jestem. Jutro moj mnie zawiezie cale szczescie. Wezme suchy chleb do torebki i wode
To futro może odpinac widziałam też bym nie zaryzykowala,bo niN wiem czy by nosił futro

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na ostatniej wizycie lekarz nie pytał mnie o wagę, nie byłam też ważona. Zaczynam z wagą 72 kg przy wzroście 167 cm. Póki co nic nie przytyłam. Skąd wiadomo ile mogę maksymalnie przytyć? Jestem w stanie się pilnować, ale potrzebowałabym znać górną granicę. Apetyt mam bardzo duży, ale wystarczy, że zjem cokolwiek co 3 godziny i czuje się dobrze. Podpowiecie coś?

Na ostatniej wizycie lekarz nie pytał mnie o wagę, nie byłam też ważona. Zaczynam z wagą 72 kg przy wzroście 167 cm. Póki co nic nie przytyłam. Skąd wiadomo ile mogę maksymalnie przytyć? Jestem w stanie się pilnować, ale potrzebowałabym znać górną granicę. Apetyt mam bardzo duży, ale wystarczy, że zjem cokolwiek co 3 godziny i czuje się dobrze. Podpowiecie coś?
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Babyonline.pl tu jest fajny kalkulator. Ja już przekroczyłam, mam 2 kg na plus, choć to pewnie woda mi.się zatrzymuje bo mam problemy nefrologiczne i za chiny nie jestem w stanie pić ponad 2 l płynów [emoji16]

Do góry