reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@ikulka tak jak pisze @za_necia11 ;) dodatkowo ginekolog robi z Tobą dokładny wywiad. Pyta czy nie masz np jakiś chorób przewlekłych, zakrzepicy. Ja przed pierwszą ciążą brałam tabletki ok 2 lata i po narodzinach synka kilka miesięcy minipigułkę bp karmiłam piersią

reklama
@ikulka tak jak pisze @za_necia11 ;) dodatkowo ginekolog robi z Tobą dokładny wywiad. Pyta czy nie masz np jakiś chorób przewlekłych, zakrzepicy. Ja przed pierwszą ciążą brałam tabletki ok 2 lata i po narodzinach synka kilka miesięcy minipigułkę bp karmiłam piersią

No pominęłam wywiad bo to dla mnie oczywista oczywistość [emoji13]
Co to minipigułka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline mi sie ta druga najbardziej podoba ino bez tego futra przy kapturze.
Kiedys jak pojechalam autobusem to po wyjsciu z niego haftowalam przed szpitalem. Ludzie mysleli ze pijana jestem. Jutro moj mnie zawiezie cale szczescie. Wezme suchy chleb do torebki i wode

Dziewczyny wracajcie do sił :)

młody zasnął, ja przystawiłam obiad i ogarniam rachunki. Mam nadzieję, że pośpi dłużej, bo jeszcze chciałam trochę poprasować. Przytaszczyłam rano maszynę do szycia i zabieram się wieczorem na szycie stroju dinozaura, bo se moje starsze dziecie wymyśliło na piątek na bal karnawałowy :p

Adeline ciężka sprawa z tą kurtką, ja chyba nie pomogę, bo mój luby nosi w trochę innym stylu

Adeline mi sie ta druga najbardziej podoba ino bez tego futra przy kapturze.
Kiedys jak pojechalam autobusem to po wyjsciu z niego haftowalam przed szpitalem. Ludzie mysleli ze pijana jestem. Jutro moj mnie zawiezie cale szczescie. Wezme suchy chleb do torebki i wode
To futro może odpinac widziałam też bym nie zaryzykowala,bo niN wiem czy by nosił futro

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na ostatniej wizycie lekarz nie pytał mnie o wagę, nie byłam też ważona. Zaczynam z wagą 72 kg przy wzroście 167 cm. Póki co nic nie przytyłam. Skąd wiadomo ile mogę maksymalnie przytyć? Jestem w stanie się pilnować, ale potrzebowałabym znać górną granicę. Apetyt mam bardzo duży, ale wystarczy, że zjem cokolwiek co 3 godziny i czuje się dobrze. Podpowiecie coś?

Na ostatniej wizycie lekarz nie pytał mnie o wagę, nie byłam też ważona. Zaczynam z wagą 72 kg przy wzroście 167 cm. Póki co nic nie przytyłam. Skąd wiadomo ile mogę maksymalnie przytyć? Jestem w stanie się pilnować, ale potrzebowałabym znać górną granicę. Apetyt mam bardzo duży, ale wystarczy, że zjem cokolwiek co 3 godziny i czuje się dobrze. Podpowiecie coś?
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Babyonline.pl tu jest fajny kalkulator. Ja już przekroczyłam, mam 2 kg na plus, choć to pewnie woda mi.się zatrzymuje bo mam problemy nefrologiczne i za chiny nie jestem w stanie pić ponad 2 l płynów [emoji16]

Do góry