reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@E-O @luska1979 to u mnie tak samo, owulka się przesunęła o 5 dni, co u mnie nigdy się nie dzieje ostatnimi czasy i o to jest nasze maleństwo. Dlatego byłam w szoku, że się udało bo właściwie planowaliśmy zacząć starania po nowym roku.
@Adeline89 na suwaczku masz 11t1d czyli zaczęłaś 12 tc ;)
@Dorotea. wszystko zależy od Twojego bmi przed ciążą jeśli kobieta ma niedowagę to może przytyć więcej niż kobieta która zaczyna z nadwagą.
  • BMI poniżej 19 – możesz przytyć w ciąży 12-16 kg
  • przy BMI 19-26 – możesz przytyć w ciąży 11-13 kg
  • przy nadwadze, czyli BMI 26-29 – możesz przytyć w ciąży 10-11 kg
  • przy otyłości, czyli BMI powyżej 29 – maksymalnie możesz przytyć w ciąży 10 kg
Poza tym na necie można znaleźć kalkularoty ile można przytyć w danym momencie ciąży ;)
Mnie przeraża nowa ekspertka MEN od wychowania do życia w rodzinie. Czytałyście w ogóle co ona za głupoty gada? Masakra
Ja czuję się dzisiaj już zdecydowanie lepiej ;) jeszcze katar trochę męczy ale już jest super.

Powinni przywrócić te lekcje, one by były ,ale pewnie najwięcej udzielali się żeby usunąć te lekcje dzieci które pewnie nie są święte.

Ja powiem wam też na faktach historie , pracowałam jako fryzjerka i przychodziła do nas pielęgniarka z ginekologii i opowiadała tam między mną a szefową jak matka przywiozła córkę , bo miała stan zapalny w pochwie i nie wiedzieli czemu, a młoda robiła sobie dobrze parówką i jej pękła gdzieś tam dalej nie mogła jej wy dziubać całej , porażka jakaś, a ta matka to myślała ,że ze wstydu się spali.

Ja to aż się boję o swoje dzieci , bo za kilka lat dopiero się będzie działo na maksa, strach o te narkotyki, rozpustę taką , kiedyś to się chodziło jak miało się 18/19 lat, a teraz chodzą w wieku 13 lat już ze sobą na legalu, gdzie człowiek myślał wtedy o chłopakach wszystko było takie dziecinne.

Samo to u nas w mieście była seks afera komendant straży z kumplem uprawiali seks z 14-16 latkami za kasę 30zł lub narkotyki i dziewczyny z gimnazjum tam chodziły tyle lat tam się burdel dział dopóki jedna w ciąże nie zaszła, a ,że był już wtedy wstyd , bo się wydało, to powiedziała ,że zastraszał ją i dlatego to robiła. Jednak prawda jest taka,że dziewczyny same chodziły i przyprowadzały koleżanki żeby popić po ćpać czy dostać kasę masakra totalna

Haha to też dobre, a wiesz nawet filmie kiedyś było,ze chłopak mówi, ze są młodzi wieku 16lat i nie są w grupie ryzyka to nie zajdzie. A film był tak zryty dzieciaki brały narkotyki i uprawiali seks z kim popadnie na koniec skończyło się tym,ze mnieli choroby weneryczne. Najlepsze jest to,ze oni myślą o gumkach jako zabezp ciąży, a nie,ze to też ochrona przed chorobami. Jak piszesz wiele dziewczyn myśli i chłopaków ze od pierwszego razu się nie zachodzi mylą się i to raz, bo później muszą wychować dziecko.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Pamiętasz tytuł ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powinni przywrócić te lekcje, one by były ,ale pewnie najwięcej udzielali się żeby usunąć te lekcje dzieci które pewnie nie są święte.

Ja powiem wam też na faktach historie , pracowałam jako fryzjerka i przychodziła do nas pielęgniarka z ginekologii i opowiadała tam między mną a szefową jak matka przywiozła córkę , bo miała stan zapalny w pochwie i nie wiedzieli czemu, a młoda robiła sobie dobrze parówką i jej pękła gdzieś tam dalej nie mogła jej wy dziubać całej , porażka jakaś, a ta matka to myślała ,że ze wstydu się spali.

Ja to aż się boję o swoje dzieci , bo za kilka lat dopiero się będzie działo na maksa, strach o te narkotyki, rozpustę taką , kiedyś to się chodziło jak miało się 18/19 lat, a teraz chodzą w wieku 13 lat już ze sobą na legalu, gdzie człowiek myślał wtedy o chłopakach wszystko było takie dziecinne.

Samo to u nas w mieście była seks afera komendant straży z kumplem uprawiali seks z 14-16 latkami za kasę 30zł lub narkotyki i dziewczyny z gimnazjum tam chodziły tyle lat tam się burdel dział dopóki jedna w ciąże nie zaszła, a ,że był już wtedy wstyd , bo się wydało, to powiedziała ,że zastraszał ją i dlatego to robiła. Jednak prawda jest taka,że dziewczyny same chodziły i przyprowadzały koleżanki żeby popić po ćpać czy dostać kasę masakra totalna

Okropne to jest o tez sie tego boje okropnie. Ale mam jeszcze kilka lat na przygotowanie sie, moze zmądrzeje jak to zrobić aby moje dziecko nie poszło ta zła droga...
A co do parówki to sluszalam takie akcje tez ze dezodorantem sobie robiła i jak wyjmowała to zakrętka została i tez na pogotowie jechała...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry