reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Za necia spokojnie fabrycznie zamknięta nie wyleje się.Kwestia też odpowiedniego zapakowania paczki i możesz wysłać ją jak fragile.
Mi mama nieraz kosmetyki wysyłała.

A ja dzień zaczęłam dużymi wymiotami i to nawet nie miałam czym wymiotować tylko w końcu żółć poszła.
Więc nie wiem czy dam w ogóle coś zjeść.A mąż musi przejąć dziś gotowanie.
Wesołych Świąt też Wam życzę.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wesolych swiat dobrego samopoczucia i zdrowych fasolek. Moje juz sa szczesliwe. Bylam dzis na usg jest piekny pecherzyk ciazowy w czwatrek ide do szpitala to mi porobia badania zebym nie placila:D i wtedy juz poznam moje malenstwo bo usg tez mnie czeka

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biore tylko folik bo tylko to mi kazal brac.... wizyta 28.12 juz u innego gina ciekawe co powie... dziewczyny wesolych i spokojnych swiat wam zycze ja mam zjazd rodzinny i nie mam czasu nawet czytac co piszecie :(
Plamienie mam nadal i najczesciej z zasmego rana. Zastanawiam sie czy to nie przez ta luteine...

Za_necia, to ten hipp migdałowy: Link do: HiPP: Ekologiczny olejek migdałowy HiPP BIO

Adeline pisze:
@dzag82 ja jestem zadowolona z bambino i wiele osób ją używa nie narzeka , co teraz nie ma konserwantów , niestety takie środowisko, kiedyś tylko takim czymś nas Smarowali
Przepraszam, ale marne tłumaczenie - "a gdzie nie ma?" Naprawdę, w sporej liczbie kosmetyków nie ma. Wiesz co to jest olej mineralny? To ropa naftowa. Gdybyś miała do wyboru smarować dziecko naturalnym olejkiem roślinnym, że słonecznika, migdała itp. a ropą naftową, to czym byś smarowała?
I wbrew pozorom wcale te kosmetyki z prostym i ładnym składem to nie te z najwyższych półek cenowych. Wystarczy przeczytać etykietę. Albo podeprzeć się internetem.
Nie rozumiem dlaczego mamy potrafią spędzić długie tygodnie na wybieraniu wzoru pościeli czy koloru wózka, a rzeczy, które naprawdę mają wpływ na dziecko potrafią brać pierwsze z półki.
A jeszcze co do pytania "a gdzie nie ma konserwantów i chemii teraz?" to może tym bardziej, skoro jesteśmy świadome, że w takim syfiastym świecie żyjemy, to tym bardziej powinnyśmy eliminować z naszego życia takie substancje jeśli się da.

Luska, o współczuję atrakcji z rana :sorry: Oby nie męczyły codziennie i szybko przeszły.

Wszędzie jest ogrom chemii i konserwantów... Niekazdy niestety posiada wiedzę nazewnictwa i producenci to wykorzystują. Dzięki za olejek zamówie sobie online [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ano właśnie. Wykorzystują niestety. Na szczęście w sieci sporo można znaleźć informacji, na przykład na takich stronach jak ta Sroki jeśli chodzi o kosmetyki. A z czasem człowiek sam niektóre rzeczy zaczyna rozszyfrowywać na opakowaniach :blink:. Zapamiętać np peg, paraben itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Za_necia, to ten hipp migdałowy: Link do: HiPP: Ekologiczny olejek migdałowy HiPP BIO

Przepraszam, ale marne tłumaczenie - "a gdzie nie ma?" Naprawdę, w sporej liczbie kosmetyków nie ma. Wiesz co to jest olej mineralny? To ropa naftowa. Gdybyś miała do wyboru smarować dziecko naturalnym olejkiem roślinnym, że słonecznika, migdała itp. a ropą naftową, to czym byś smarowała?
I wbrew pozorom wcale te kosmetyki z prostym i ładnym składem to nie te z najwyższych półek cenowych. Wystarczy przeczytać etykietę. Albo podeprzeć się internetem.
Nie rozumiem dlaczego mamy potrafią spędzić długie tygodnie na wybieraniu wzoru pościeli czy koloru wózka, a rzeczy, które naprawdę mają wpływ na dziecko potrafią brać pierwsze z półki.
A jeszcze co do pytania "a gdzie nie ma konserwantów i chemii teraz?" to może tym bardziej, skoro jesteśmy świadome, że w takim syfiastym świecie żyjemy, to tym bardziej powinnyśmy eliminować z naszego życia takie substancje jeśli się da.

Luska, o współczuję atrakcji z rana :sorry: Oby nie męczyły codziennie i szybko przeszły.
Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że tak idealnie dobierasz jedzenie , czy kosmetyki które nie zawierają nic szkodliwego, bo w dzisiejszych czasach nie da się tego uniknąć, zawsze gdzieś się chemia znajdzie nie wierzę ,że oni wszystko wiarygodnie na etykietach piszą. Zobacz na same środowisko czym oddychasz , to bym musiała się na bezludną wyspę wyprowadzić ;) ps. widzę,że lubisz podważać kogoś decyzję ;) ciekawe czym cię mama smarowała jak byłaś mała , bo chipp nie było wtedy jeszcze ;)

Do góry