reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Za necia spokojnie fabrycznie zamknięta nie wyleje się.Kwestia też odpowiedniego zapakowania paczki i możesz wysłać ją jak fragile.
Mi mama nieraz kosmetyki wysyłała.

A ja dzień zaczęłam dużymi wymiotami i to nawet nie miałam czym wymiotować tylko w końcu żółć poszła.
Więc nie wiem czy dam w ogóle coś zjeść.A mąż musi przejąć dziś gotowanie.
Wesołych Świąt też Wam życzę.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wesolych swiat dobrego samopoczucia i zdrowych fasolek. Moje juz sa szczesliwe. Bylam dzis na usg jest piekny pecherzyk ciazowy w czwatrek ide do szpitala to mi porobia badania zebym nie placila:D i wtedy juz poznam moje malenstwo bo usg tez mnie czeka

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biore tylko folik bo tylko to mi kazal brac.... wizyta 28.12 juz u innego gina ciekawe co powie... dziewczyny wesolych i spokojnych swiat wam zycze ja mam zjazd rodzinny i nie mam czasu nawet czytac co piszecie :(
Plamienie mam nadal i najczesciej z zasmego rana. Zastanawiam sie czy to nie przez ta luteine...

Za_necia, to ten hipp migdałowy: Link do: HiPP: Ekologiczny olejek migdałowy HiPP BIO

Adeline pisze:
@dzag82 ja jestem zadowolona z bambino i wiele osób ją używa nie narzeka , co teraz nie ma konserwantów , niestety takie środowisko, kiedyś tylko takim czymś nas Smarowali
Przepraszam, ale marne tłumaczenie - "a gdzie nie ma?" Naprawdę, w sporej liczbie kosmetyków nie ma. Wiesz co to jest olej mineralny? To ropa naftowa. Gdybyś miała do wyboru smarować dziecko naturalnym olejkiem roślinnym, że słonecznika, migdała itp. a ropą naftową, to czym byś smarowała?
I wbrew pozorom wcale te kosmetyki z prostym i ładnym składem to nie te z najwyższych półek cenowych. Wystarczy przeczytać etykietę. Albo podeprzeć się internetem.
Nie rozumiem dlaczego mamy potrafią spędzić długie tygodnie na wybieraniu wzoru pościeli czy koloru wózka, a rzeczy, które naprawdę mają wpływ na dziecko potrafią brać pierwsze z półki.
A jeszcze co do pytania "a gdzie nie ma konserwantów i chemii teraz?" to może tym bardziej, skoro jesteśmy świadome, że w takim syfiastym świecie żyjemy, to tym bardziej powinnyśmy eliminować z naszego życia takie substancje jeśli się da.

Luska, o współczuję atrakcji z rana :sorry: Oby nie męczyły codziennie i szybko przeszły.

Wszędzie jest ogrom chemii i konserwantów... Niekazdy niestety posiada wiedzę nazewnictwa i producenci to wykorzystują. Dzięki za olejek zamówie sobie online [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ano właśnie. Wykorzystują niestety. Na szczęście w sieci sporo można znaleźć informacji, na przykład na takich stronach jak ta Sroki jeśli chodzi o kosmetyki. A z czasem człowiek sam niektóre rzeczy zaczyna rozszyfrowywać na opakowaniach :blink:. Zapamiętać np peg, paraben itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Za_necia, to ten hipp migdałowy: Link do: HiPP: Ekologiczny olejek migdałowy HiPP BIO

Przepraszam, ale marne tłumaczenie - "a gdzie nie ma?" Naprawdę, w sporej liczbie kosmetyków nie ma. Wiesz co to jest olej mineralny? To ropa naftowa. Gdybyś miała do wyboru smarować dziecko naturalnym olejkiem roślinnym, że słonecznika, migdała itp. a ropą naftową, to czym byś smarowała?
I wbrew pozorom wcale te kosmetyki z prostym i ładnym składem to nie te z najwyższych półek cenowych. Wystarczy przeczytać etykietę. Albo podeprzeć się internetem.
Nie rozumiem dlaczego mamy potrafią spędzić długie tygodnie na wybieraniu wzoru pościeli czy koloru wózka, a rzeczy, które naprawdę mają wpływ na dziecko potrafią brać pierwsze z półki.
A jeszcze co do pytania "a gdzie nie ma konserwantów i chemii teraz?" to może tym bardziej, skoro jesteśmy świadome, że w takim syfiastym świecie żyjemy, to tym bardziej powinnyśmy eliminować z naszego życia takie substancje jeśli się da.

Luska, o współczuję atrakcji z rana :sorry: Oby nie męczyły codziennie i szybko przeszły.
Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że tak idealnie dobierasz jedzenie , czy kosmetyki które nie zawierają nic szkodliwego, bo w dzisiejszych czasach nie da się tego uniknąć, zawsze gdzieś się chemia znajdzie nie wierzę ,że oni wszystko wiarygodnie na etykietach piszą. Zobacz na same środowisko czym oddychasz , to bym musiała się na bezludną wyspę wyprowadzić ;) ps. widzę,że lubisz podważać kogoś decyzję ;) ciekawe czym cię mama smarowała jak byłaś mała , bo chipp nie było wtedy jeszcze ;)

Do góry