reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika Wow niezły sen...ten dinozaur :D:D w 1 ciąży tez miałam dziwne sny...mi sie dzieciak w łóżeczku zamieniał w takiego z horroru, takie nagle czerwone świecące oczy bleee :) i z tego co pamietam raz mi sie śniło, ze dziecko urodziłam przez nogę :):) ze mi wyszło jakoś z łydki :):):)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dzag82 wiem ze to wczesnie ale dzis mialam miec rezonans kregoslupa wiec wolalam wiedziec niz pozniej zalowac. I teraz sie tylko stresuje;(
@Nusia123 synus w lutym konczy 5 lat i juz bardzooo chce rodzeństwo ;) ide dzis do lekarza zapytac o co chodzi z ta beta moze cos mi powie;) trzymajcie kciuki;)

Angelika Wow niezły sen...ten dinozaur :D:D w 1 ciąży tez miałam dziwne sny...mi sie dzieciak w łóżeczku zamieniał w takiego z horroru, takie nagle czerwone świecące oczy bleee :) i z tego co pamietam raz mi sie śniło, ze dziecko urodziłam przez nogę :):) ze mi wyszło jakoś z łydki :):):)

hahaha [emoji23] Jeszcze lepszy sen niz ten dinozaur.. [emoji23]
tak dalej pójdzie to będę miała zrytą psychikę [emoji14]

Jajka na miękko... jedacie? Mnie naszla ochota po tych nocnych wymiotach.. Jem już drugie jajko sklepowe z pieczątką ale w tym internecie piszą że nie wolno bo zakazone.. hmm? czy nie popadamy w lekką paranoje?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Angelika:) jakie witaminy bierzesz? Często mi było po nich niedobrze moze. W środku nocy mi tez jest duzo bardziej niedobrze niz w ciagu dnia bo żołądek śpi a tu nagle trZeba pracować. Ja rano robię sobie kanapkę i ide do pokoju jeść i czekam tak 15-30min aż sie przyjmie albo nie [emoji13]

Nio, z jajkami na miękko bym uważała, chyba ze masz pewniaki yyy np od swoich kurek?:)
Na te poranne mdłości to spróbujcie, ale zanim wstaniecie z łóżka suchy chlebek, skórka albo banan:)
Ja dalej bez mdłości, zygow beltow itp :)

Ale co najważniejsze od wczoraj narazie cisza z podbarwionym śluzem :)

Miłego dzionka!!!

Nio, z jajkami na miękko bym uważała, chyba ze masz pewniaki yyy np od swoich kurek?:)
Na te poranne mdłości to spróbujcie, ale zanim wstaniecie z łóżka suchy chlebek, skórka albo banan:)
Ja dalej bez mdłości, zygow beltow itp :)

Ale co najważniejsze od wczoraj narazie cisza z podbarwionym śluzem :)

Miłego dzionka!!!

Też mam narazie ciszę z mdlosciami :D za to zjadłabym wszystko :p
Śluz podbarwiony też miałam Ale tylko raz wieczorem i raz rano, pojechałam do gin, dała mi luteine i duphaston ;) od tego czasu nie zauważyłam.
Mi moja gin poleciła Prenatal Uno , ponoć dobre w pierwszym trymestrze :)

Wesołych świąt dla wszystkich ciezaroweczek ;*

Też mam narazie ciszę z mdlosciami :D za to zjadłabym wszystko :p
Śluz podbarwiony też miałam Ale tylko raz wieczorem i raz rano, pojechałam do gin, dała mi luteine i duphaston ;) od tego czasu nie zauważyłam.
Mi moja gin poleciła Prenatal Uno , ponoć dobre w pierwszym trymestrze :)

Wesołych świąt dla wszystkich ciezaroweczek ;*

Hehe ja tez bym mogła jeść i jeść :)
No ja narazie nie konsultowałam, moze nic sie nie zadzieje do wizyty 27/12. Liczę na to ze fasolka jest mega silna i przetrwa wszystko:)

reklama
Angelika pisze:
albo dopadła mnie ta nieprzyjemna dolegliwość. Jak sobie z tym radzić? Zwłaszcza rano jak od jedzenia człowieka odpycha a mimo wszystko Człowieka strasznie mdli..?
Mnie tam nic nie pomagało :-p Musi przejść. Niektórym ponoć pomagają migdały - jak na zgagę.
I co za sen :-D

Angelika pisze:
Jajka na miękko... jedacie? Mnie naszla ochota po tych nocnych wymiotach.. Jem już drugie jajko sklepowe z pieczątką ale w tym internecie piszą że nie wolno bo zakazone.. hmm? czy nie popadamy w lekką paranoje?
To nie paranoja, tylko środki ostrożności. i nie chodzi o to, że zakazone, tylko ze jest ryzyko. Nie każde jajko czy mięso musi być z bakteriami, ale niestety może się trafić. Nie wolno jeść niedogotowanych lub surowych jajek (salmonella), mięsa (toksoplazmoza), surowych ryb, serow pleśniowych (listeria), dużych ilości kawy coca coli, alkohol i papierosy wiadomo. Ale każdy robi po swojemu. Jego ryzyko.

Do góry