reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja też lubię zjeść takiego domowego hamburgera lub nawet ze zwykłym mielonym kotletem.
Ja też uwielbiam kiwi.
U nas w domu gotojemy wspólnie.Mąż słynie z kilku smacznych potraw i ja też.Piec lubię ale tylko z przepisów mojej mamy przetestowanych.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurektyna to jest właśnie najlepsze w kiwi że tak szczypie w język.
Może zawroty głowy to objaw ciąży...ja tak mam.Niestety często takim złym samopoczuciem idę do pracy.
Tylkaa to chyba Cię macica boli.
Jola witaj.W PL mieszkałam niedaleko Ciebie bo w Cieszynie.

Nusia czasem mdłości nie mijają po 1 trymestrze.Znam kobiety które całą ciążę rzygały.Nie wiem czy bym to wytrzymała.
Ja się zaczynam czuć coraz lepiej.Nie potrzebuję już drzemki w ciągu dnia no chyba że odsypiam nocną zmianę w pracy.Mdłości coraz mniejsze i mam takiego powera że hej.Znak że drugi trymestr już jest blisko.

Hola77 mnie przeraża ten fakt że będę mieć 60 lat prawie na karku jak ten dzieć pójdzie na studia.Mój mąż jeszcze starszy bo w lutym kończy 41 lat.

Hola77 mnie przeraża ten fakt że będę mieć 60 lat prawie na karku jak ten dzieć pójdzie na studia.Mój mąż jeszcze starszy bo w lutym kończy 41 lat.

Nie martw się. Mój tato miał 50 lat jak ja się urodziłam. Zawsze odczuwałam ze mam trochę tatę i dziadka w jednym. Ale jak się chce to wiek nie przeszkadza tak, jeszcze zdarzył mnie wychować, wykształcić i zapewnić super start w życie ciężka praca w gospodarstwie. Tato na medal! Pomiot tego ze zdrowie czasem szwankowalo, nigdy nie zawiódł. Nie jedna moja koleżanka x młodszym ojcem nie miała tego co ja!
A teraz z radością czeka na upragnionego wnuka: )

Ja to nie wiem co zrobię z powrotem do pracy.Pracuję na nockach b tak jest lepiej dla moich córek.Wolniej się rozwijają z powodu krótszego chromosomu więc potrzebują mamy która im poświęci im dużo czasu dlatego praca w ciągu dnia odpada.Nie mamy tu nikogo żadnej rodziny do pomocy.Ale ja też potrzebuję chociaż te 3 h w ciągu dnia by się przespać.A z rocznym maluszkiem to różnie może być.Mąż nie zawsze może mieć wolne kiedy ja jestem po nocy.U mnie tylko rok macierzyńskiego jest płatne potem to już będę na bezpłatnym ale mamy z mężem oszczędności więc pewnie nie będę się spieszyć z powrotem do pracy.Z kolei nursery u nas strasznie kosztuje czy opiekunka a u nas tną benefity więc na 3 dziecko nie dostanę nawet dofinansowania do opieki.No zobaczymy jak się to wszystko ułoży.

Chromka pewnie masz rację.W końcu w tym wieku ma się już bardziej poukładane w głowie i docenia się bardziej spędzony czas z rodziną niž na imprezach.

dzag potwierdzam pozytywny wpływ żłobka, tak jak wszystko żłobek ma swoje plusy i minusy, ale uwież że serce pęka jak taki roczniak siedzi w żłobku od 7 do 18...
Co do cen to tak tu się kształtują ceny żłobków jest ich chyba nie mało ale jest też dużo chętnych tu jest taka sypialnia warszawy, u nas na chwilę obecną jest chyba komplet dzieci a cały czas przychodzą rodzice oglądać żłobek żeby malucha zapisać i nikogo taka cena nie przeraża tu to normalka...[emoji53]

Mnie też dziwi podejscie USA... Kiedyś oglądałam jakiś program o żłobku i tam przyjmowano już 6tyg dzieci[emoji43] serce sie kraje! Ale zdaje sobię sprawę że ludzie są zmuszeni do podejmowania niektórych decyzji czy im się one podobają czy nie
Plus USAto ze rzeczy dla dzieci są tańsze w stosunku do zarobków niż w PL... Także coś za coś... ktoś kiedyś powiedział że nie można mieć wszystkiego:)

Oddają nawet takie co maja 4 tygodnie. Tu nie zawsze masz jak w Europie. Ja wrócę do pracy po trzech miesiącach (najprawdopodobniej bo narazie się zastanawiamy co i jak) ale koleżanka musiała wrócić po 4 tygodniach. Nie wyobrażam sobie. Naprawdę. Zawozili dziecko do niani o 7. Mąż wracał i odbierał o 3 a ona wracała do domu o 5-6. Nie mogę tak. Nawet jeśli oddam dziecko do żłobka (lub zajmie się moja mama u mnie w domu) to synka na autobus szkolny wystawiam o 7:15, w domu jestem o 2pm, bo o 2:30 go odbieram. Wiec nie tak źle jak dla mnie. Mogę posiedzieć w domu pół roku czy rok. Nie wiem tylko czy się na to zdecyduje bo nie jestem typem który lubi siedzenie w domu Non stop (zaraz się pewnie gromy posypią za to że lubię chodzić do pracy [emoji23]).
Czy rzeczy są tańsze? Zależy co. Nie kupuje dla maluszka nic poza Carters czy Childrens Place, głównie dlatego, ze te ciuszki są niezniszczalne. Nie rozciągną się, nie skurczą (nawet w suszarce). Mamy czasami spore przeceny, gdzie dosłownie za grosze można kupić takie ciuszki. Np wczoraj widziałam komplecik śpioch, body, spodnie z Carters na 6 miesięcy za 5 dolarów. Jak dla mnie tanio. Siostrze dla siostrzenic wysyłam tez tylko z Carters. Podobnie jak ja jest tego samego zdania co do jakości.
Generalnie reasumując w Stanach jest może żyć nieco lepiej jak w Polsce. Napewno żyje nam się wygodniej. Mamy ładny dom, spory ogród, auta, latamy na wakacje, ale to samo maja i niektórzy w Polsce. Kwestia wykształcenia i zawodu. Tutaj łatwiej jest młodym ludziom zacząć swoje życie. Nie muszą mieszkać u rodziców (chyba ze chcą), nikt nie robi cyrku z egzaminu prawa jazdy (jak moja mama zdała test po polsku i jazdę z osoba po angielsku a bardzo kiepsko przychodzi jej nauka języka, to każdy zda, mam mało znaków, nie ma takiego szału z ilością jak w Polsce). Test pisemny góra 15 min. Jazda może 20. I nikt cię nie zapyta o grubość asfaltu czy o podniesienie maski i 100 pytań do o to co jest czym).
Moje pierwsze auto było dwudrzwiowe sportowe (zamarzyło mi się [emoji23][emoji23][emoji23] ach te marzenia jak się miało 22 lata), kupiłam za gotówkę (nigdy więcej sportowego [emoji12][emoji23] to była fatalna decyzja, No ale cóż w tym wieku tak bywa, teraz zmądrzałam [emoji41]). Ludzie? Bardzo sympatyczni, uczynni i zawsze pomocni. Trafiłam na bardzo fajnych sąsiadów. Jesteśmy bardzo zgrana paczka. W Polakach razi mnie niestety wieczne narzekanie i niezadowolenie. Chociażby na imprezie przedświątecznej u męża w pracy. Dwóch panów Polaków w restauracji nic ale to nic im nie odpowiadało (oprócz piwa). Jak się gdzieś wybieram to naprawdę nie mam zamiaru słuchać czyjegoś narzekania. Mam ochotę pogadać o głupotach i się pośmiać. Całe szczęście są jeszcze i normami znajomi [emoji41][emoji483][emoji898]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w 4 miesiącu bawilam się na własnym weselu a ciąża byla zagrożona tylko wszystko na spokojnie i nic złego się nie wydarzyło

Do góry