reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie :) Ja dzisiaj pod południa miałam taką migrenę, że jak wróciłam pi pracy i wizycie u gina do domu to spałam do wpół do 8. Ale już na szczęście przeszło. Wyniki krwi mam ponoć idealne, nawet TSH, z którym mam odwieczne problemy, więc się tym bardziej cieszę :) A mój bąbelek ma już 4,85 cm! A jak sie wiercił! Serducho pika jak oszalale. I jednej rzeczy nie rozumiem. Z przeliczania ostatniej miesiączki wychodzi mi 10t 2d, a z usg 11+6. Na jakiej podstawie usg to liczy? Wielkości dziecka? Czy jak?

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie :) Ja dzisiaj pod południa miałam taką migrenę, że jak wróciłam pi pracy i wizycie u gina do domu to spałam do wpół do 8. Ale już na szczęście przeszło. Wyniki krwi mam ponoć idealne, nawet TSH, z którym mam odwieczne problemy, więc się tym bardziej cieszę :) A mój bąbelek ma już 4,85 cm! A jak sie wiercił! Serducho pika jak oszalale. I jednej rzeczy nie rozumiem. Z przeliczania ostatniej miesiączki wychodzi mi 10t 2d, a z usg 11+6. Na jakiej podstawie usg to liczy? Wielkości dziecka? Czy jak?

Gratuluje! Ale to duża różnica i nie w ta stronę co zwykle, najczęściej z usg ciąża jest mlodsza[emoji848] a tu aż tydzień i cztery dni do przodu, to ciekawe w sumie. Moze dzidziol szybko rosnie?[emoji16] albo jakoś mega wczesnie miałaś owu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

tak po wielkości dziecka mierzy je ,widocznie zaszlas szybko ja mialam owulacje w roznych dniach ostatnio w dniu spodziewanej miesiaczki wtedy nie bylo jeszcze bobo widac albo bąbel wielki bedzie :)

Morawka tak usg liczy z wielkości dzieciątka. Ale to aż nie możliwe ze zeby miało prawie 5cm. 5cm ma w 13-14 Tyg ciazy...
Moze ja sie mylę ale moim zdaniem błąd. Ja mam ciąże starsza wg usg o 5 dni. Co jest praktycznie niemożliwe jak dla mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
tak po wielkości dziecka mierzy je ,widocznie zaszlas szybko ja mialam owulacje w roznych dniach ostatnio w dniu spodziewanej miesiaczki wtedy nie bylo jeszcze bobo widac albo bąbel wielki bedzie :)
Nie mam zielonego pojęcia, kiedy miałam owulację, po prostu się z mężem "intensywnie staraliśmy" i się udało ;) a tym dużym bobo nie strasz, bo mój synek nie wyglądał w ciąży na wielkoluda, a miał 3780 jak się urodził... To co będzie teraz...?

Do góry