reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Morawka tak usg liczy z wielkości dzieciątka. Ale to aż nie możliwe ze zeby miało prawie 5cm. 5cm ma w 13-14 Tyg ciazy...
Moze ja sie mylę ale moim zdaniem błąd. Ja mam ciąże starsza wg usg o 5 dni. Co jest praktycznie niemożliwe jak dla mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hmm. Dziwne faktycznie. Za 2 tyg mam kolejną wizytę, więc zobaczymy.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Adeline, aaaaa, no o tym nie pomyślałam :laugh2:. Poza izbą przyjęć w szpitalu juz lata świetlne nie byłam u lekarza, u którego nie zapisuje się na godzinę. A nie, przepraszam, ostatnio w poradni rehabilitacyjnej. Racja. A no to może tak być, rzeczywiście. Ale mnie by szlag trafił, jakbym miała ćwierc dnia zmarnować siedząc u lekarza :eek:.

Morawka, może też do tego przyczyni się niedokładny pomiar. A może faktycznie miałaś wcześniej owulacji niż myślisz. Do tego Maluszek rośnie ciut szybciej, do tego margines błędu w pomiarze - i wychodzi tak duża różnica.
U mnie zawsze na usg wychodzi młodsza ciąża niż wg OM bo owulację mam później.

Hej Morawka :) jak najbardziej moze być taka różnica w wieku ciąży wg Usg, widocznie dzidzia jest duża :) moze pózniej przystopuje:) a moze bedzie fajny duży bobo;)
W mojej pierwszej ciąży mały wychodził zawsze większy i to o 2/ 3 tyg , lekarz mi juz na tym Usg w 12 tyg stwierdził ze dziecko bedzie byczkiem jak zobaczył jego długa kość udowa :) i pózniej mówił ze bedzie na bank ponad 4 kg i sie nie pomylił bo miał 4620 :)

Cheebay, you made my day! :laugh2: Tylko pierwszy symptom przeczytałam a już się cieszę :rofl2:. Bo dzisiaj serduszko biło 144, a to powyżej 140, czyli dziewucha! :laugh2: Aż sobie z ciekawości resztę przeczytam i będę żyła nadzieją :-p

Witam kochane. Wreszcie ogarnieta po pracy jestem i już w łóżeczku :)
Też jesteście takie niezdarne? Co chwile coś rozlewam albo mi coś upada.. [emoji14]
Straszne nerwy mam cały czas do swojego M...
Normalnie wszystko mnie tak wku*** że to poezja.. Ale niby on na prawdę nic nie robi...
Cały czas nie mam ochoty się zdrowo odżywiać... najlepiej tylko mleko, sery i jogurty...

Wkurzona jestem że nie mam nigdzie gdzie zrobić usg... raptem 3 Miejsca i straszne terminy albo koszty... ehh...
Martwią mnie nadal braki objawów...
Chociaż tak właśnie myślę czy nie do końca mam te braki..
Nadal mnie odrzuca od niektórych potraw a zwłaszcza chipsów.. brzuch mam duży, no i ta moja nerwowość...
Ponad to jak mam taki duży brzuch czyli w dzien i na wieczór to się bardzo szybko mecze i mam płytki oddech...

Jakieś dziwne klucia miałam dzisiaj na zakupach. Tak jakby z lewej a później z prawej strony w podbrzuszu zakuło parę razy..
i kuje teraz nadal... trochę boli...

No to było na tyle z dnia dzisiejszego :)
Ale śniegu dzisiaj nasypalo. :)
I dobrze bo dzięki temu nigdzie nie będę jezdzic samochodem bo za ślisko więc szykują mi się 3 dni w łóżku [emoji16]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dzisiaj byłam po skierowania w luxmedzie na badania, na szczęście bez problemu lekarz wypisał. W poniedziałek idę sie pokłuć i z racji dużego dziecka lekarz kazał mi juz tera zrobić obciążenie glukoza bleeee, co nie znaczy ze mnie ominie ta chyba po 20 tyg czy jakoś tam pózniej. Tyle ze pózniej nie ma juz tych mdłości i jest lepiej :) ale muszę nie zapomnieć zabrać cytrynki :) choć kurde ten co mi wypisywał skierowanko stwierdził ze po co mi ta glukoza teraz jak poziom glukozy zawsze miałam ok...co lekarz to inna opinia...ale to juz sie przyzwyczaiłam :)

reklama
Do góry