reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A ja wcinam pierogi z truskawkami :D
Za to mój syn dzisiaj strajkuje i nie chce nic jeść. Żyje dzisiaj głównie na jabłkach i bananach.
U nas wczoraj w nocy tak wiało, że myślałam że nam okna wypadną. I od wczoraj jest tak zimno że szok. W nocy to chyba z -20 :/

o rany, nawet nie strasz[emoji85] ja zemdleje przy trzeciej najdalej[emoji23]czemu tak duzo? Powiedz mi tak z ciekawości zapytam bo w sumie nie wiem czy blood testy to jest routine czy non routine prenatal service? Zagłębiam sie w tym moim ubezpieczeniu i ciezko mi rozkminić niektóre rzeczy. Mam routine prenatal service- czyli rozumiem ze wszystkie prenatalne wizyty ginekologiczne- zwolnione z deductible, czyli za darmoszke, usg sie domyślam jest non routine, a jak ze wszystkimi testami?

Annatryb, mega news!! Serdecznie gratuluje!! Moja siostra ma dwuletnie twinsy, dwujajowe, chłopca i dziewczynkę, jest urobiona po pachy ale jak na nich spojrzę to ma taka miłość w oczach do tych maluchów i takie pokłady cierpliwości ze przysięgam nie wiem skad[emoji4]
Jednojajowe bedą na pewno tej samej płci, nie ma szans na parke, wiec albo dwa chłopaki albo dziewuszki[emoji7]

Ja mam jeszcze równo tydzień do pierwszego usg, chyba osiwieje do tego czasu[emoji849]jutro zaczynam 7tc a apka dzis mi powiedziała ze najprawdopodobniej zaczęło juz bić serduszko[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej @cheebay , dopiero dobrnęłam do twojego posta.
Ja mam wszystko wliczone do ubezpieczenia, wiec nie płace za nic, ale to zalezy jakie masz ubezpieczenie i co pokrywa ( jesli wykupujesz ubezpieczenie prywatne, to najlepiej upewnić sie co pokrywa i czy nie bedziesz musiała placic copayment). Moja kolezanka, pomimo świetnego ubezpieczenia, placila z wlasnej kieszeni za badania genetyczne, ale u niej było to mocno wskazane, bo okazało sie, ze dziecko miało zespół Downa i inne wady genetyczne :( . W kolejnej ciazy płaciła za glukometr i paski do niego, bo tez sie okazało, ze tego ubezpieczenie nie pokrywa, a wyszła jej cukrzyca ciążowa.
Ja za to miałam w obu ciążach cukrzyce i zawsze wszystko było pokryte.
Słyszałam tez, ze kazdy stan ma inne wytyczne, wiec nie wiem jak jest u ciebie. Kolezanka, ktora mieszka w Chicago, nie miała wielu opcji opieki, ktore np. tutaj sa dostępne.
Najlepiej pytać wśród znajomych, badz bezpośrednio firm ubezpieczeniowych. Mysle, ze jakies lokalne forum dla kobiet w ciazy tez byłoby niezła skarbnica wiedzy .

reklama
Adeline pisze:
@dzag82 nam chodzi przezierność karkowa i nosowa to robia na wizycie,ale ja chodzę prywatnie nie wiem jak na nfz. Ty może myślisz o innych badaniach genetycznych
No chyba tak. Bo mierzenie przezierności karkowej i kości nosowej to tylko procent badania usg genetycznego.
Proszę: Link do: Kalendarz badań USG w ciąży: USG genetyczne między 11. a 14. tygodniem ciąży
TO jest dokładnie to badania między 11 a 13+6. I o tym jako usg genetycznym piszę.

AniaCK, super wiadomości. To masz miesiąc spokoju :-)

Ruda23, no i kolejne dobre wieści :-) Bardzo się cieszę.

Tadaaam! I u Truskaweczki wszystko w porządku :-) No to super dzień na Sierpniówkach :-) ale faktycznie szybko masz tą następną wizytę. Ja mam za 3 tygodnie, ale to ze względu na ten krwiak.
Cenę masz niezłą za wizytę USG. ja płacę ze zniżką (stały pacjent) za wizytę z usg w I trymestrze 190zł.

Do góry