tak o to nam chodzi , myślałam,że może jeszcze o jakieś amio chodzi, ja teraz będę miała 18stycznia w 12 tyg ciąży, pamiętam jak z synem mierzył wszystko i mi mówił, u niego długo się w gabinecie siedzi. Jak pisałam kiedyś też ma dobry sprzęt zazwyczaj 12/13 tyg mówi płeć dziecka. Za to moja koleżanka chodzi do innego ginekologa i musi jechać gdzie indziej robić to badanie.No chyba tak. Bo mierzenie przezierności karkowej i kości nosowej to tylko procent badania usg genetycznego.
Proszę: Link do: Kalendarz badań USG w ciąży: USG genetyczne między 11. a 14. tygodniem ciąży
TO jest dokładnie to badania między 11 a 13+6. I o tym jako usg genetycznym piszę.
AniaCK, super wiadomości. To masz miesiąc spokoju :-)
Ruda23, no i kolejne dobre wieści :-) Bardzo się cieszę.
Tadaaam! I u Truskaweczki wszystko w porządku :-) No to super dzień na Sierpniówkach :-) ale faktycznie szybko masz tą następną wizytę. Ja mam za 3 tygodnie, ale to ze względu na ten krwiak.
Cenę masz niezłą za wizytę USG. ja płacę ze zniżką (stały pacjent) za wizytę z usg w I trymestrze 190zł.
reklama
Jejku, ale mnie nie chodzi o to, że nie możecie tego badania zrobić u swojego ginekologa czy w swojej poradni - bo ja w mojej poradni tak samo robię to badanie, w każdym trymestrze. Tylko o to, że jest to badanie na które się konkretnie trzeba zapisać :-) A nie jak na zwykłą wizytę, gdzie pacjentki są umawianie co 20 czy 30 minut, a lekarz powie "o, to może przy okazji zrobimy usg genetyczne?" No.
Hej @cheebay , dopiero dobrnęłam do twojego posta.
Ja mam wszystko wliczone do ubezpieczenia, wiec nie płace za nic, ale to zalezy jakie masz ubezpieczenie i co pokrywa ( jesli wykupujesz ubezpieczenie prywatne, to najlepiej upewnić sie co pokrywa i czy nie bedziesz musiała placic copayment). Moja kolezanka, pomimo świetnego ubezpieczenia, placila z wlasnej kieszeni za badania genetyczne, ale u niej było to mocno wskazane, bo okazało sie, ze dziecko miało zespół Downa i inne wady genetyczne . W kolejnej ciazy płaciła za glukometr i paski do niego, bo tez sie okazało, ze tego ubezpieczenie nie pokrywa, a wyszła jej cukrzyca ciążowa.
Ja za to miałam w obu ciążach cukrzyce i zawsze wszystko było pokryte.
Słyszałam tez, ze kazdy stan ma inne wytyczne, wiec nie wiem jak jest u ciebie. Kolezanka, ktora mieszka w Chicago, nie miała wielu opcji opieki, ktore np. tutaj sa dostępne.
Najlepiej pytać wśród znajomych, badz bezpośrednio firm ubezpieczeniowych. Mysle, ze jakies lokalne forum dla kobiet w ciazy tez byłoby niezła skarbnica wiedzy .
My mamy ubezpieczenie z pracy męża.
Mam 2.5tys$ deductible, ale za to potem żadnych juz innych copayments do ilus tysięcy, 100% pokrywa mi inszura. Wiec fajnie ze ciąża sie zaczyna praktycznie z początkiem roku, bo od poczatku bede zmniejszała deductible. Ale wlasnie cały prenatal service ( routine) jest w ogole zwolniony z opłat wiec podejrzewam ze za usg i blood testy bede musiala płacić ja.
Cała resztę mam pokryta w 100% after deductible.
Ty masz jakaś mega inszure jak za nic nie płacisz, wow![emoji106]
Dziewczyny, czy ciemnieje wam juz linea nigra? Ja mialam w pierwszej ciazy prawie czarna, od pępka w dół i w gore. Ta z góry potem zniknęła, ta dolna była tylko taka blada, a teraz widzę znow ciemnieje[emoji15]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
za_necia11
Fanka BB :)
Jejku, ale mnie nie chodzi o to, że nie możecie tego badania zrobić u swojego ginekologa czy w swojej poradni - bo ja w mojej poradni tak samo robię to badanie, w każdym trymestrze. Tylko o to, że jest to badanie na które się konkretnie trzeba zapisać :-) A nie jak na zwykłą wizytę, gdzie pacjentki są umawianie co 20 czy 30 minut, a lekarz powie "o, to może przy okazji zrobimy usg genetyczne?" No.
Mi tez o to chodziło.
Aczkolwiek u mnie w evimedzie jest tylko jeden lekarz który wykonuje to badanie .
Aha, najlepsza częścią naszego ubezpieczenia jest mimo wszystko fakt ze za nia płacimy... 0$, męża firma co miesiąc za nasza trójkę odprowadza 1.6tys$. Także super bo jak słyszę ile co niektórzy maja zabierane z czeków to sie włos na głowie jezy[emoji33]
Jestem po lekarzu :-) z malenstwem wszystko ok, a na pecherz na raxie wit c i zurawit a jesli nic nie da to duomox
Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
my rozumiemy co piszesz , u mojego ginekologa nie ma na godziny musisz siedzieć 3 h zanim wejdziesz i czekasz w kolejce w ciagu 3h zrobi 5 pacjentek to min jedna jest 30 min inne sa 15 a jeszcze inne 40. Kiedys pojechałam o 17 to wyszłam o 20Jejku, ale mnie nie chodzi o to, że nie możecie tego badania zrobić u swojego ginekologa czy w swojej poradni - bo ja w mojej poradni tak samo robię to badanie, w każdym trymestrze. Tylko o to, że jest to badanie na które się konkretnie trzeba zapisać :-) A nie jak na zwykłą wizytę, gdzie pacjentki są umawianie co 20 czy 30 minut, a lekarz powie "o, to może przy okazji zrobimy usg genetyczne?" No.
ja nawet pod koniec ciąży nie miałam praktycznie może cieniutka i jasna, nie wiem od czego to zależyMy mamy ubezpieczenie z pracy męża.
Mam 2.5tys$ deductible, ale za to potem żadnych juz innych copayments do ilus tysięcy, 100% pokrywa mi inszura. Wiec fajnie ze ciąża sie zaczyna praktycznie z początkiem roku, bo od poczatku bede zmniejszała deductible. Ale wlasnie cały prenatal service ( routine) jest w ogole zwolniony z opłat wiec podejrzewam ze za usg i blood testy bede musiala płacić ja.
Cała resztę mam pokryta w 100% after deductible.
Ty masz jakaś mega inszure jak za nic nie płacisz, wow![emoji106]
Dziewczyny, czy ciemnieje wam juz linea nigra? Ja mialam w pierwszej ciazy prawie czarna, od pępka w dół i w gore. Ta z góry potem zniknęła, ta dolna była tylko taka blada, a teraz widzę znow ciemnieje[emoji15]
reklama
za_necia11
Fanka BB :)
Jestem po lekarzu :-) z malenstwem wszystko ok, a na pecherz na raxie wit c i zurawit a jesli nic nie da to duomox
Dziwnie Ci zapisał
"Naturalne" sposoby a jak nie pomoże to od razu antybiotyk ? Sa rożne leki (nieantybiotyki) na zapalenie pęcherza. No ale cóż nie bede sie kłócić z lekarzem. Mam nadzieje ze szybko wrócisz do zdrówka [emoji8]