reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
No chyba tak. Bo mierzenie przezierności karkowej i kości nosowej to tylko procent badania usg genetycznego.
Proszę: Link do: Kalendarz badań USG w ciąży: USG genetyczne między 11. a 14. tygodniem ciąży
TO jest dokładnie to badania między 11 a 13+6. I o tym jako usg genetycznym piszę.

AniaCK, super wiadomości. To masz miesiąc spokoju :-)

Ruda23, no i kolejne dobre wieści :-) Bardzo się cieszę.

Tadaaam! I u Truskaweczki wszystko w porządku :-) No to super dzień na Sierpniówkach :-) ale faktycznie szybko masz tą następną wizytę. Ja mam za 3 tygodnie, ale to ze względu na ten krwiak.
Cenę masz niezłą za wizytę USG. ja płacę ze zniżką (stały pacjent) za wizytę z usg w I trymestrze 190zł.
tak o to nam chodzi , myślałam,że może jeszcze o jakieś amio chodzi, ja teraz będę miała 18stycznia w 12 tyg ciąży, pamiętam jak z synem mierzył wszystko i mi mówił, u niego długo się w gabinecie siedzi. Jak pisałam kiedyś też ma dobry sprzęt zazwyczaj 12/13 tyg mówi płeć dziecka. Za to moja koleżanka chodzi do innego ginekologa i musi jechać gdzie indziej robić to badanie.

reklama
Jejku, ale mnie nie chodzi o to, że nie możecie tego badania zrobić u swojego ginekologa czy w swojej poradni - bo ja w mojej poradni tak samo robię to badanie, w każdym trymestrze. Tylko o to, że jest to badanie na które się konkretnie trzeba zapisać :-) A nie jak na zwykłą wizytę, gdzie pacjentki są umawianie co 20 czy 30 minut, a lekarz powie "o, to może przy okazji zrobimy usg genetyczne?" No.

Hej @cheebay , dopiero dobrnęłam do twojego posta.
Ja mam wszystko wliczone do ubezpieczenia, wiec nie płace za nic, ale to zalezy jakie masz ubezpieczenie i co pokrywa ( jesli wykupujesz ubezpieczenie prywatne, to najlepiej upewnić sie co pokrywa i czy nie bedziesz musiała placic copayment). Moja kolezanka, pomimo świetnego ubezpieczenia, placila z wlasnej kieszeni za badania genetyczne, ale u niej było to mocno wskazane, bo okazało sie, ze dziecko miało zespół Downa i inne wady genetyczne :( . W kolejnej ciazy płaciła za glukometr i paski do niego, bo tez sie okazało, ze tego ubezpieczenie nie pokrywa, a wyszła jej cukrzyca ciążowa.
Ja za to miałam w obu ciążach cukrzyce i zawsze wszystko było pokryte.
Słyszałam tez, ze kazdy stan ma inne wytyczne, wiec nie wiem jak jest u ciebie. Kolezanka, ktora mieszka w Chicago, nie miała wielu opcji opieki, ktore np. tutaj sa dostępne.
Najlepiej pytać wśród znajomych, badz bezpośrednio firm ubezpieczeniowych. Mysle, ze jakies lokalne forum dla kobiet w ciazy tez byłoby niezła skarbnica wiedzy .

My mamy ubezpieczenie z pracy męża.
Mam 2.5tys$ deductible, ale za to potem żadnych juz innych copayments do ilus tysięcy, 100% pokrywa mi inszura. Wiec fajnie ze ciąża sie zaczyna praktycznie z początkiem roku, bo od poczatku bede zmniejszała deductible. Ale wlasnie cały prenatal service ( routine) jest w ogole zwolniony z opłat wiec podejrzewam ze za usg i blood testy bede musiala płacić ja.
Cała resztę mam pokryta w 100% after deductible.
Ty masz jakaś mega inszure jak za nic nie płacisz, wow![emoji106]

Dziewczyny, czy ciemnieje wam juz linea nigra? Ja mialam w pierwszej ciazy prawie czarna, od pępka w dół i w gore. Ta z góry potem zniknęła, ta dolna była tylko taka blada, a teraz widzę znow ciemnieje[emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku, ale mnie nie chodzi o to, że nie możecie tego badania zrobić u swojego ginekologa czy w swojej poradni - bo ja w mojej poradni tak samo robię to badanie, w każdym trymestrze. Tylko o to, że jest to badanie na które się konkretnie trzeba zapisać :-) A nie jak na zwykłą wizytę, gdzie pacjentki są umawianie co 20 czy 30 minut, a lekarz powie "o, to może przy okazji zrobimy usg genetyczne?" No.

Mi tez o to chodziło.
Aczkolwiek u mnie w evimedzie jest tylko jeden lekarz który wykonuje to badanie .

Aha, najlepsza częścią naszego ubezpieczenia jest mimo wszystko fakt ze za nia płacimy... 0$, męża firma co miesiąc za nasza trójkę odprowadza 1.6tys$. Także super bo jak słyszę ile co niektórzy maja zabierane z czeków to sie włos na głowie jezy[emoji33]

my rozumiemy co piszesz , u mojego ginekologa nie ma na godziny musisz siedzieć 3 h zanim wejdziesz i czekasz w kolejce w ciagu 3h zrobi 5 pacjentek to min jedna jest 30 min inne sa 15 a jeszcze inne 40. Kiedys pojechałam o 17 to wyszłam o 20

My mamy ubezpieczenie z pracy męża.
Mam 2.5tys$ deductible, ale za to potem żadnych juz innych copayments do ilus tysięcy, 100% pokrywa mi inszura. Wiec fajnie ze ciąża sie zaczyna praktycznie z początkiem roku, bo od poczatku bede zmniejszała deductible. Ale wlasnie cały prenatal service ( routine) jest w ogole zwolniony z opłat wiec podejrzewam ze za usg i blood testy bede musiala płacić ja.
Cała resztę mam pokryta w 100% after deductible.
Ty masz jakaś mega inszure jak za nic nie płacisz, wow![emoji106]

Dziewczyny, czy ciemnieje wam juz linea nigra? Ja mialam w pierwszej ciazy prawie czarna, od pępka w dół i w gore. Ta z góry potem zniknęła, ta dolna była tylko taka blada, a teraz widzę znow ciemnieje[emoji15]

ja nawet pod koniec ciąży nie miałam praktycznie może cieniutka i jasna, nie wiem od czego to zależy

reklama
Jestem po lekarzu :-) z malenstwem wszystko ok, a na pecherz na raxie wit c i zurawit a jesli nic nie da to duomox

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziwnie Ci zapisał
"Naturalne" sposoby a jak nie pomoże to od razu antybiotyk ? Sa rożne leki (nieantybiotyki) na zapalenie pęcherza. No ale cóż nie bede sie kłócić z lekarzem. Mam nadzieje ze szybko wrócisz do zdrówka [emoji8]

Do góry