reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Praktycznie to samo co w zabobonach po polsku [emoji4] przy 10 przestałam czytać [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Plec to loteria tez nie wierze w zabobony , u mnie sie nie sprawdziło, najpewniej to przez in vitro można być pewnym,bo tam wybierają.

@Morawka moj syn na usg wychodzil wielki i mial 4200kg i 62cm ;)

reklama
Morawka tak usg liczy z wielkości dzieciątka. Ale to aż nie możliwe ze zeby miało prawie 5cm. 5cm ma w 13-14 Tyg ciazy...
Moze ja sie mylę ale moim zdaniem błąd. Ja mam ciąże starsza wg usg o 5 dni. Co jest praktycznie niemożliwe jak dla mnie.

Nie no możliwe pod koniec 12 tyg prawie 5 cm.
1483647721-aaaaaa.jpeg
to chyba termin masz na lipiec? Ale zostań z nami [emoji4]

Witam kochane. Wreszcie ogarnieta po pracy jestem i już w łóżeczku :)
Też jesteście takie niezdarne? Co chwile coś rozlewam albo mi coś upada.. [emoji14]
Straszne nerwy mam cały czas do swojego M...
Normalnie wszystko mnie tak wku*** że to poezja.. Ale niby on na prawdę nic nie robi...
Cały czas nie mam ochoty się zdrowo odżywiać... najlepiej tylko mleko, sery i jogurty...

Wkurzona jestem że nie mam nigdzie gdzie zrobić usg... raptem 3 Miejsca i straszne terminy albo koszty... ehh...
Martwią mnie nadal braki objawów...
Chociaż tak właśnie myślę czy nie do końca mam te braki..
Nadal mnie odrzuca od niektórych potraw a zwłaszcza chipsów.. brzuch mam duży, no i ta moja nerwowość...
Ponad to jak mam taki duży brzuch czyli w dzien i na wieczór to się bardzo szybko mecze i mam płytki oddech...

Jakieś dziwne klucia miałam dzisiaj na zakupach. Tak jakby z lewej a później z prawej strony w podbrzuszu zakuło parę razy..
i kuje teraz nadal... trochę boli...

No to było na tyle z dnia dzisiejszego :)
Ale śniegu dzisiaj nasypalo. :)
I dobrze bo dzięki temu nigdzie nie będę jezdzic samochodem bo za ślisko więc szykują mi się 3 dni w łóżku [emoji16]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
ja tez nie mam objawów i przy synie tez nie czułam się jak w ciąży. Musisz porozmawiać ze swoim i być spokojna, on pewnie tez się martwi i oddala was to wszystko,a jesli na dodatek nie ma przytulanek to czuje sie odrzucony,to cali faceci oni sa sami jak dzieci ;)

@dzag87 no ja tez zawsze sie denerwuje i wytrzymać nie mogę,aż wejde do środka, ale mimo to ma dużo kobiet, może bylo kiedys tak,ze umawial na wizyty i nie przyszedł ktos czy bylo zamieszanie i tak zrobil nie mam pojęcia.

@Morawka moja koleżanka w 11 tyg miała bobo 3cm może faktycznie on cos pomylil

Emikaa, ja też już mam przykaz zrobienia krzywej cukrowej :-( :( Ale to ze względu na cukrzycę przy ostatniej ciąży. Jeszcze mi lekarka mówi, żebym szybko ko szła zrobić, póki nie mam porannych mdłości :laugh2: A ja czuję, że co by nie było, to i tak mi będzie niedobrze. Mimo, że nad kibelkiem nie wiszę.

Ech, reszta symptomów na chłopca juz mi się nie podoba :-p Choć porównując z poprzednimi ciążami to wiele się nie zgadza. Trzymam się tego tętna :laugh2:

Plec to loteria tez nie wierze w zabobony , u mnie sie nie sprawdziło, najpewniej to przez in vitro można być pewnym,bo tam wybierają.

@Morawka moj syn na usg wychodzil wielki i mial 4200kg i 62cm ;)

oczywiscie ze loteria 50/50. Cześć tych punktów jest śmieszna ale z tętnem ciekawe, ze jednak większość chłopców miała tętno poniżej 140 uderzeń na minutę.
Loteria sie juz zadziała- mamy chłopca lub dziewczynkę. Są jakieś jednak medyczne fakty które mogą przemawiać za dana płcią i nie mowię tu o zabobonach.
Każdy wierzy w co chce, mnie zabobony śmieszą, stwierdzone medyczne fakty juz nie.
Ja nie planuje sie dowiadywać z usg co mam, bedzie niespodzianka, jednak instynkt podpowiada mi tym razem chłopca, zobaczymy czy sie sprawdzi.

reklama
Do góry