reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzień dobry :happy:.
ja w pracy. ..ustne tu chyba.
Od rana tradycyjne szarpanie...mam nadzieję że niedługo przyjdzie.
Ja po 2 cc.Syna nie dałam rady wyprzeć już Przy pełnym rozwarciu bo się zaklinował, miał duży obwód główki więc pocieli mnie w nocy żeby się niuniek szczęśliwie urodził. A przy Kai nie miałam żadnej akcji porodowej i podjęli decyzje o cc.Miałam dwa różne znieczulenie. Oba wspominam Oki. Po narkozie miałam kaszel- od intubacji.Teraz teraz będę miala cc i z pewnością wezmę znieczulenie w kręgosłup.

reklama
Dzien doberek.
Ja również czuje się senna, po posiłkach mam lekkie mdlości i brzuch wzdęty, a tak poza tym nic kompletnie się nie dzieje. Poprzednia ciąża zakończyła sie CC( w pełnej narkozie) i na szczęście kilka godzin po zmuszona byłam do wstania z łóżka i w miarę szybko doszłam do siebie. Fakt, nie wytworzył mi się pokarm, mały ciągle głodny, dokarmiany butelką, szybko przyzwyczailł się do mleka modyfikowanego i po 2 tygodniach strasznych prób karmienia naturalnie, zrezygnowałam. A jak u Was z różnicą 5-6 letnią między dzieciakami? Dogadują się?

Ja najpierw sie tak poryczalam, ze nie mogłam sie opanować,ale jak juz jechałam to juz opanowana w miarę, na IP tylko głos mi drżał jak musiałam im powiedzieć po co przyjechałam. Dobrze ze wybrałam mniejszy stary szpital w miasteczku obok, przynajmniej ludzi nie było, bo w warszawskich to w takich godzinach zawsze Meksyk i kilkugodzinne oczekiwanie nieważne czy sie rodzi czy sie roni...
Dziękuje raz jeszcze za pozytywne wibracje od Was :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emika a skad dokladnie jestes?

Ikulka - super róznica, ja żałuje, że nie zdecydowałam sie na powiekszenie rodziny wcześniej. Jestem po 30 więc teraz doszły obawy czy wszystko będzie z dzieckiem ok.
U nas po CC wypisują w 4 dobie, ja się wypisałam na własne życzenie, ponieważ jeszcze trochę w tym szpitalu i skończyłoby się głęboką depresją. W domu doszłam do siebie o wiele szybciej.

Dziewczyny jak to jest z tą cesarką ? Cały czas o tym myślę że względu na tą dziurę w siatkówce....
Niech mi powie ktoś kto to przeżył jak to wygląda? czy znieczulenie to jest to okropne w kręgosłup? [emoji32]
I ile po zabiegu czujemy się źle? Mój mąż nie ma pojęcia jak opiekować się dzieckiem a rodzinę mam daleko... będę wstanie się zajmować bobasem pomimo cięcia?
tak mnie wzięło na rozmyślania..

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pierwsza cesare mialam w narkozie. Dzieckiem zajmowaly sie cala noc pielegniarki - ces byla o 20 , nasteonego dnia o 6 rano z pomoca poloznej poszlam pod prysznic, Bolalo - ale jakos bez tragedii, ale pomoc kogos jest niezbedna,
Druga cesarka w znieczuleniu- nie jest zbyt przyjemne jak wkuwaja sie w kregoslup ale nie boli. Poprostu nieprzyjemne. Pozniej jest tak ja w pierwszym przypadku chociaz ja osoboscie po 2 dluzej dochodzilam do siebie

reklama
Do góry