reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Tak przyszościowo, jak będziecie kompletowały wyprawkę dla maluchów to polecam bloga www.srokao.pl Tam są analizy składów m.in. chusteczek nawilżanych, oliwek, balsamów i płynów do kąpieli :)
Dokładnie js też polecam ta stronę bo dzięki niej dowiedzialam się dużo o produktach. Dla corki jak robilam wyprawkę to korzystałam z tej strony bo jest poprostu świetna!

reklama
Ja mam tak ze dobrze sie czuje w ręcz rewelacyjnie jak jestem w domu i śpię do 10, ale jak mam iść do pracy to od razu mdłości.
Aktualnie czuje sie dobrze tylko mega zmęczona i kac[emoji13] pali mnie w przełyku i jak pije to nic nie czuje. I jak wstałam z łóżka (a nie wstaje szybko tylko siedzę przez jakieś 3-5sek) to mi sie w głowie zakręciło aż ciemność zobaczyłam.
Ja wierze ze jest dobrze, nie chce wymiotować nawet [emoji13]
Wlasnie mysle ze duży wpływ na mdłości na zmęczenie i stres.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam tak jak chodziłam do pracy - czułam się o wiele gorzej. Miałam mniej snu plus nieregularne posiłki - było mi non stop niedobrze. Tak ja sobie to tłumaczę ;)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka, ja też obżarta ;)

@angelika masz płatne 100%, a jak weźmiesz pierwsze od rodzinnego a potem od gina to i tak zus dopłaci do tych 100%

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, a jak powiesz rodzinnemu żeby zaznaczył ciąże to tez nie powinien robić problemu, i wtedy 100% No chyba ze bedzie chciał jakieś potwierdzenie Usg lub betę.

Mogą...
Dla mnie w tym momencie żadne pieniądze sie nie liczą, mam straszny żal do siebie za poprzedni raz, czuje ze to była moja wina, stresowałam sie i popadłam w paranoje ...
Nigdy sobie tego nie wybacze. Na zwolnienie mogłam iść 1 marca a poroniłam 29 luty. Zbieg okoliczności ?

Faktycznie musisz mieć straszne wyrzutu sumienia... :( Masz rację.. lepiej zacisnąć trochę pasa ale nie mieć takiego ryzyka...
Niestety ale tam jak kiedyś wspominałam na umowie mam najniższa krajowa czyli 1350zl netto a tak na prawdę zarabiam około 2000zl...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Lusia trzymaj sie ! Musi być dobrze! U mnie dzisiaj znowu tez troszkę śluzu z jasna krewka ale dosłownie minimalnie,ale juz sama nie wiem czy nie powinnam tego jechać sprawdzić, tyle ze w 2 ciąży tez tak miałam, dostałam wtedy duphaston pózniej luteina a i tak sie zakończyło...moze to z szyjki:/ mam jeszcze luteinę w domu, zastanawiam sie czy nie zaaplikować jej na własna rękę, zaszkodzić pewnie nie zaszkodzę, ale nie nawidze tych dowcipnych leków...ehhh, chciałabym wytrwać do tej wizyty 27/12...

Emiko kochana natychmiast po swietach jedz na wizyteii i popros o luteine ja mam 2 tyg duphaston a potem przechodze na luteine prosze uwazaj na ten rozowy sluz ja sie czujepewniej ale czasami wciaz mam zarozowiony sluz albo mnie tam w srodku zakluje i bardzo sie wtedy boje tak bym chciala zebsmy juz mialy nasze malenstwa na rekach :*:*

Nusia123 nie przejmuj się z malenstwem na pewni jest wszystko dobrze moze to te jakieś krwiaczki :)

Znowu wzięłam te swoje witaminy i mi niedobrze po nich.
Koniecznie je zmieniam.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Angelika tak jaks krwiaczek w trofoblascie 3mm nast wizyta 02.01 z usg licze ze bedzie dobrze i uslysze juzbicie serduszka :):) to bedzie 7 i 1 dzien..

reklama
Ja biore tylko folik bo tylko to mi kazal brac.... wizyta 28.12 juz u innego gina ciekawe co powie... dziewczyny wesolych i spokojnych swiat wam zycze ja mam zjazd rodzinny i nie mam czasu nawet czytac co piszecie :(
Plamienie mam nadal i najczesciej z zasmego rana. Zastanawiam sie czy to nie przez ta luteine...
Luteina podtrzymuje ciaze kochana zaraz po swietach dzwon do gin i zapytaj:)

Do góry