reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika tak jaks krwiaczek w trofoblascie 3mm nast wizyta 02.01 z usg licze ze bedzie dobrze i uslysze juzbicie serduszka :):) to bedzie 7 i 1 dzien..
Na pewno usłyszysz ja słyszałam jak byłam w 6 tyg i 2 dni. :) Pani doktor powiedziała że musiałam szczęście bo dopiero co zaczęło bić :)
Będzie dobrze na pewno, z tego co wiem to krwiaczki są bardzo powszechne i lekarze wiedzą co z nimi robić :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej a ja jem z umiarem mdłości wczoraj na wieczór mnie męczyły na szczęście gości juz nie było więc mogłam się na spokojnie położyć i brzuszek zaczyna byc widać po porodzie będę musiała nad mięśniami brzucha popracować

Emiko kochana natychmiast po swietach jedz na wizyteii i popros o luteine ja mam 2 tyg duphaston a potem przechodze na luteine prosze uwazaj na ten rozowy sluz ja sie czujepewniej ale czasami wciaz mam zarozowiony sluz albo mnie tam w srodku zakluje i bardzo sie wtedy boje tak bym chciala zebsmy juz mialy nasze malenstwa na rekach :*:*

Dzięki Nusia :) a to Tobie ciagle pojawia sie ten śluz? U mnie narazie 2 dzień cisza...miałam kilka razy tylko takie kłucia jakby w lewym jajniku które po parunastu minutach przechodziły, ale jutro mam wizytę wiec moze czegoś sie dowiem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno usłyszysz ja słyszałam jak byłam w 6 tyg i 2 dni. :) Pani doktor powiedziała że musiałam szczęście bo dopiero co zaczęło bić :)
Będzie dobrze na pewno, z tego co wiem to krwiaczki są bardzo powszechne i lekarze wiedzą co z nimi robić :)

Hmm No to jestem ciekawa co u mnie bedzie widac, bo tez bedzie 6 tydz i 2 dni :)

Faktycznie musisz mieć straszne wyrzutu sumienia... :( Masz rację.. lepiej zacisnąć trochę pasa ale nie mieć takiego ryzyka...
Niestety ale tam jak kiedyś wspominałam na umowie mam najniższa krajowa czyli 1350zl netto a tak na prawdę zarabiam około 2000zl...

Ja również mam wpisana najniższą a zarabiam ponad 2tysiące. Ale już jestem na l 4, staraliśmy się o dzidzie ponad 2 lata i myślę że nie ma co ryzykować szczególnie w tych pierwszych miesiącach- nie wiem jaka masz pracę, ja praca z ludźmi, którzy ciągle chorzy przychodzą i na dodatek nieraz i nie dwa wyprowadzają z równowagi. W dodatku lekarz kazał mi leżeć i odpoczywać bo miałam delikatne plamienie które już ustalo, więc tymbardziej się nie zastanawiałam. To szczególny czas, nieraz dany 1 x w życiu, trzeba odpocząć i przygotować się na nadejście bobasa [emoji7]

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

@Angelika:) sam stres i myślenie o tym,że możesz zaszkodzić dziecku w pracy działa negatywnie , więc lepiej może idź na to zwolnienie,ja w każdej ciąży byłam w domu i wcale kasy nie miałam , bo wolałam nie ryzykować, ale niestety trzy ciąże i tak poszły, w ciąży masz 100% tak jak piszę @emikaa no chyba,że płacą ci najniższą , a resztę na łapę, bo gdzie nie gdzie tak jest. Ja się nawet nie zastanawiałam , bo mam bardzo piękną wypłatę więc bez zastanowienia poszłam.

@za_necia11 kochana nie obwiniaj się naprawdę być może to naprawdę przypadek , ja siedziałam w domu i straciłam trzy ciąże leżenie nie pomogło :( będzie dobrze trzeba myśleć pozytywnie trzymam kciuki za bobo

sory ,że nie raz nie odpisuje na coś, ale w powiadomieniach mi nie pokazuje zawsze i gdzieś mi między stronami znika , a później dopiero widzę ile klikałyście

Adeline89 bede sie obwiniać i obwiniać lekarzy bo nikt mi nie pomógł... Moje dziecko miało by dziś 4 miesiące.
Tez wierze ze co ma byc to bedzie ale praca mi na pewno nie pomogła w tym:(

reklama
Adeline89 bede sie obwiniać i obwiniać lekarzy bo nikt mi nie pomógł... Moje dziecko miało by dziś 4 miesiące.
Tez wierze ze co ma byc to bedzie ale praca mi na pewno nie pomogła w tym:(

A co się tak naprawdę stało jeśli mogę zapytać.Jeśli masz problemy z donoszeniem ciąży to niestety UK to niedobre miejsce na prowadzenie ciąży.Oni wiele spraw to olewają a potem dochodzi do nieszczęścia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry