reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
U nas z jedzeniem nadal bez zmian.
Ale wczoraj moja córka zjadła dwie łyżeczki sliwki. Nie robila kupki od dwóch dni, więc wymyśliłam na niej zjedzenie. Po dwóch godzinach była kupka. :-D
Ząbek jeszcze się nie przebił. Spania w nocy do kitu.
Ale codziennie korzystamy ze słońca.

Chyba za wcześnie to pochwaliła pierwsza drzemka słabo...dziewczyny czy możecie mi polecić jakieś łóżeczko turystyczne? Macie może? Jedziemy w góry i musimy kupić.

U nas z jedzeniem nadal bez zmian.
Ale wczoraj moja córka zjadła dwie łyżeczki sliwki. Nie robila kupki od dwóch dni, więc wymyśliłam na niej zjedzenie. Po dwóch godzinach była kupka. :-D
Ząbek jeszcze się nie przebił. Spania w nocy do kitu.
Ale codziennie korzystamy ze słońca.
Fajnie że macie słońce. U nas raczej za chmurami. A ząbków ani widu ani slychu. Ale marudzi dziś na potege:-/

U nąs w koncu przebila sie ta druga jedynka, wiec jestesmy posiadaczami czterech ząbków. Ale....najgorsze jest to ze pod dziaslami widac juz dwójki i trójki. Ja sie po prostu zalamie jesli postanowia teraz wychodzić :no2: Od dwóch dni Olek śpi od 20:30 do prawie 7 rano. Widocznie jednak te zeby mu dokuczaly. Tylko problem z piersiami! Wolałam jak pil raz w nocy. Rano mnie tak bolala jedna piers, ze najpierw musialam sciagnac 80 ml zeby w ogole mógł ja złapać . No ale mleko wykorzystałam do kaszki jaglanej.
W dzien ze spaniem niewesoło. Później jest juz tak zmęczony ze nie może zasnac i kolo sie zamyka.

Dzisiaj jemy krem z cukinii, marchewki, pietruszki z kasza manna , żółtkiem, olejem i koperkiem .
Na dziś dzisiejszy Olek najbardaiej lubi zupe kalafiorowa i gruszki. Śmieszne, bo u nas nikt nie przepada za gruszkami i praktycznie nigdy nie kupowalam albo niezbyt często. Moja mama uwielbia i cieszy się ze to po niej wnuczek lubi gruszki :wink:
Olgierda, my nie mamy lozeczka turystycznego.

Zoju, Olus dziekuje za życzenia. Przypomniało mi się jak byłam rok temu u giną a on robiac USG zapytał: chciałaby pani dziewczynke z okazji dnia kobiet czy chlopca z okazji dnia mężczyzny :laugh2: A ja juz dawno wiedział ze chłopiec, bo dowiedzialam się na poczatku lutego.

U nas pogoda wiosennej. Nie wiem jak ubierac Olka na dwór. Wczoraj przyszedł spocony:baffled: Dziś zalozylam mu wiosenna czapkę i przykrylam cieniutkim kocykiem. Zobazce jak bedzie dzisiaj , jeśli nadal będzie spocony to chyba przestane zakladac to okrycie na wózek.

Anitek, na kūpke też dobra jest morela hipp. Na sloiczku jest napisane ze rozluznia kupki a w smaku delikatniejsza niz śliwka. Oli nie przepada za śliwka za to morela....mmmmmm mniam :-)

Anitek, na kūpke też dobra jest morela hipp. Na sloiczku jest napisane ze rozluznia kupki a w smaku delikatniejsza niz śliwka. Oli nie przepada za śliwka za to morela....mmmmmm mniam :-)
Wiem, ale została mi tylko śliwka, więc ja dałam. Robię zupke dla Zoi, może dzisiaj się skusi.

reklama
Dzisiaj poszłam do krawcowej na zakupy fryzjer i kosmetyczna- brwi i paznokcie. Wrociłam a Filipek wyspany zadowolony wcina kaszkę jaflaną z musem z jabłek i brzoskwinek. Cały tydzień wychodziłam na 2 godziny. Dzisiaj 4. We wtorek mąż bierze urloo i lece do laryngologa dentysty i ginekologa. Czas na wiosne zrobić porządki ze samą sobą.

Do góry