reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dałam do zupy czosnek i grzyby i majeranek. Myślicie że można dawać małemu na taki wywarze? Czy ryzyko? Dziś zjadł ładnie o 11. Rzeczywiście jak je zupki to się najada i o 15 juz nie je ż piersi. Ale jak tu rozszerzać dietę inaczej?
Ja chyba bym się bala dac z grzybami :)

Co u Was dziewczyny? U nas dzisiaj jakiś problem z zasypianiem. Za to noc w całości pięknie przespana. Zrobilam Olkowi jajecznice na parze. Plul, nie smakowala mu. Chyba wolałby na boczku :p
Kupilam Olkowi kurteczke na olx. Nowa z metką cool club za 30 zł. Jestem mistrzem w szukaniu okazji na olx :laugh2:
Nie umiem wstawiac zdjęć , jak znajde podobna to wstawie linka żeby Wam pokazać bo tego ogloszenia z ktorego ja kupilam juz nie ma.

Kamila, zdrowi juz jesteście? Kamila,jakie kaszki jecie z Filipkiem? Bo my mielismy ryżowa i jaglana ale może teraz kupilabym jakąś zbozowo owocowa?
Anitek, jak zabek?
Aveline, wspolczuje AZS.
Olgierda, ja uważa ze nie da sie rozszerzać diety bez zmiany w KP. Przeciez to nie jest mozliwe zeby dziecko zjadlo miseczke zupki i kaszki i tyle samo mleka co wczesniej:no:

Olek dzisiaj zabrał Starszemu ziemniaka z talerza. Gryzl sobie i jadł a ja sie nasluchalam od syarszego ze jak moge pozwolić takiemu maluchowi jesc solnego ziemniaka:oo2: Tlumaczylam ze nic mu sie nie stanie, ale nie dotarło.

Staś potrafi podnieść pupę do czworaczkow:))) znalazłam sposób na samodzielne zasypianie- w sumie przez przypadek. Mąż był chory i musiałam równocześnie Stasia usypiac do drzemki i robic rosołek i inne medykamenty więc co chwilę kladlam go i wychodziłam. Kladlam dawalam smoka poglaskalam i od razu wychodziłam..do póki nie wyszłam był lament ale jak wyszłam nagle cisza. Patrzę a on bawi się smokiem. Kilka razy musiałam wrócić i robiłam to samo i za 3 razem zasnął sam. Bez płaczu. On jest taki grzeczny! Wcześniej tylko na raczkach zasypial.

Julcia moja córka skończyła 10 lat wczoraj. Dzisiaj robiła imprezę w Kinder planecie. Czyli duzej sali zabaw z kulkami trampolinami maszynami z watą itd. Filip obserowował uśmiechał się do wszystkich a jak dzieciaki rozbijały piniatę. Schylam się do wózka a tam opuszczona głowa i śpi na siedząco z opuszczoną głową i zaciśniętą pałką kukurydzianą w dłoni.

Aniu kaszki jemy:owsianą, jaglaną i pszenną bananową bezmleczną. Częściej niż kaszkę robię owoce i dodaje do nich łyżeczkę kaszki.

Daje mało stałego ilościowo aby potem zjadł i pierś ale chyba jeden zastąpie już bo widzę że chciałby wiecej.

Posłuchałam Waszej rady i z niekapka wyjełam uszczelkę i dzisiaj na urodzinach Filio wypił pół kubeczka wody. To troche za dużo bo taka ilość może zaburzyć apetetyt ale jednorazowo tragedii nie będzie

Aniu kaszki jemy:owsianą, jaglaną i pszenną bananową bezmleczną. Częściej niż kaszkę robię owoce i dodaje do nich łyżeczkę kaszki.

Daje mało stałego ilościowo aby potem zjadł i pierś ale chyba jeden zastąpie już bo widzę że chciałby wiecej.

Posłuchałam Waszej rady i z niekapka wyjełam uszczelkę i dzisiaj na urodzinach Filio wypił pół kubeczka wody. To troche za dużo bo taka ilość może zaburzyć apetetyt ale jednorazowo tragedii nie będzie
Bo ja właśnie dzisiaj patrzylam w necie na te pszenno bananowa i ciekawą jestem Twojej opinii, czy smakuje Fi!ipkowi?

Kamila, wszystkiego najlepszego dla Julki :)

U nas dzisiaj bym problem z zasnieciem na dworze. Myślę ze może wiatr mu przeszkadzał?

reklama
Taka ciekawostka na wieczór. Wiecie jakie były najpopularniejsze imiona w 2017 r? Julia i Antoni :)
Imię Aleksander otrzymało 6815 chłopców
Filip-6923
Stanislaw- 4266
Zoja- 276 dziewczynek
Maja- 8056
:)
Źródło : Link do: Statystyka imion za 2017 rok - podsumowanie - Ministerstwo Cyfryzacji
A mi Co chwilę ktoś mówi że wszyscy dają na imię Stanisław. To mam teraz argument:)
Kamila wszystkiego najlepszego dla córy!!
U nas dziś jaglana z jabluszkiem ale tylko kilka łyżeczek bo cce żeby pojadą mleko. W nocy budził się od 2.30 ale na tak na jedzenie dopiero 4.45 więc jest postep:) liczę na to że tak codziennie będzie o 15 min później jadł- przynajmniej tak się ż nim umawiamy przed spaniem.;) na razie trzyma się umowy....

Do góry