reklama
Kamila198234
Fanka BB :)
Dzisiaj na obiadek Filip jadł słoiczek: makaron z sosem pomidorowym i mozzarellą. Zajadał się i cmotkał. Lubi też pomidorową to po siostrze. Która kocha pomidorową i spagetti
Aneczqa właśnie badania!
Kamila fajnie, że tak możesz o siebie zadbać.
Staś miał noc i dzień marudny. Od 2.30 do 4 brak snu czasem miałam wrażenie że się chce bawić. W dzień 1,5 h spania więc mało jak na niego. W kościele nie wytrzymał- ostatnio szybko się tam nudzi, wcześniej zasypial. Zjadl zupke ze sloiczka cukinia ziemniaki groszek. No i od wczoraj kupki brak. Nie byliśmy na basenie bo mi ręka wysiadla męża nie ma. On zawsze wchodził do wody więc sama bym się bała np. nurkowania...ide spać póki spi dobranoc.
Kamila fajnie, że tak możesz o siebie zadbać.
Staś miał noc i dzień marudny. Od 2.30 do 4 brak snu czasem miałam wrażenie że się chce bawić. W dzień 1,5 h spania więc mało jak na niego. W kościele nie wytrzymał- ostatnio szybko się tam nudzi, wcześniej zasypial. Zjadl zupke ze sloiczka cukinia ziemniaki groszek. No i od wczoraj kupki brak. Nie byliśmy na basenie bo mi ręka wysiadla męża nie ma. On zawsze wchodził do wody więc sama bym się bała np. nurkowania...ide spać póki spi dobranoc.
Taka ciekawostka na wieczór. Wiecie jakie były najpopularniejsze imiona w 2017 r? Julia i Antoni
Imię Aleksander otrzymało 6815 chłopców
Filip-6923
Stanislaw- 4266
Zoja- 276 dziewczynek
Maja- 8056
Źródło : Link do: Statystyka imion za 2017 rok - podsumowanie - Ministerstwo Cyfryzacji
No tak Mai jest bardzo dużo, z tego powodu byłam sceptycznie nastawiona do tego imienia, ale już przed USG byliśmy z mężem umówieni, że on wybiera dla dziewczynki, a ja dla chłopca i cóż musiałam przystać ja jego propozycję
Ja zastanawiam się na podawaniu Mai do deserków trochę kaszki. Myślałam że jak jej dam owoc z kaszą to może będzie się mniej budzić w nocy, ale to chyba zły tok myślenia. Wy podajecie zwykła kaszę np. jaglaną, czy jakąś dedykowaną?
Ja już byłam na USG ginekologicznym, na szczęście wszystko się zagoiło i mięśniaki wchłonęły, ale jak to mówią "jak nie urok to sraczka". Zapalenie stawu mi teoretycznie przeszło (przynajmniej nie boli), to teraz mam HEMORIDA, w piątek idę do lekarza Czuję się jak jakaś hipochondryczka, ale niestety to wszystko prawda Powiedzcie, czy to normalne żeby mieć po ciąży takie różne przypadłości? Przed ciążą nie miałam żadnych problemów zdrowotnych...
Dzisiaj czytałam na fb post mamy ginekolog o cc. Opisuje jakie to problemy się z tym wiążą, pod tym wszystkim posty dziewczyn co jest lepsze/gorsze i powiem Wam, że czytając to miałam poczucie winy, że urodziłam Maję przez cc. Wiem, że jest to bezpodstawne, ale jednak pojawia się takie poczucie. To jest tak jak z tym "karmić czy nie piersią" albo do kiedy karmić "za długo, za krótko" itp.
Jakie siostra ma propozycje ?Tak mnie cis dzisiaj na szło z tymi imionami bo siostra we wtorek rodzi i jest niezdecydowana
Kamila198234
Ja po 1 ciąży po naturalnym miałam takie hemoroidy że jak się załatwiałam to z bólu waliłam tęką w płytki. Anteraz po pół roku boli mnie brzuch przy noszeniu czegoś ciężkiego i to tak nagle i tylko czasami. Mąż nie rodził a go plecy bolą bo się dzwigną jak brał małego. Więc CC nic do tego nie ma. Ja do owocków o 11 przed poludniem daje łyżeczkę kaszki Holly no. Jaglanej albo owsianej z pełnego przemiału żeby zaparć nie robiła. Ogolnie mało ilościowo daje owocków i obiadku żeby nie zastąpić karmienia ale Filip dobrze śpi. Te kaszki można robić na swoim mleku jak masz laktator to przed spaniem możesz zagęścić. Ja mam laktator ale się lenie i dodaje kaszke do owoców.No tak Mai jest bardzo dużo, z tego powodu byłam sceptycznie nastawiona do tego imienia, ale już przed USG byliśmy z mężem umówieni, że on wybiera dla dziewczynki, a ja dla chłopca i cóż musiałam przystać ja jego propozycję
Ja zastanawiam się na podawaniu Mai do deserków trochę kaszki. Myślałam że jak jej dam owoc z kaszą to może będzie się mniej budzić w nocy, ale to chyba zły tok myślenia. Wy podajecie zwykła kaszę np. jaglaną, czy jakąś dedykowaną?
Ja już byłam na USG ginekologicznym, na szczęście wszystko się zagoiło i mięśniaki wchłonęły, ale jak to mówią "jak nie urok to sraczka". Zapalenie stawu mi teoretycznie przeszło (przynajmniej nie boli), to teraz mam HEMORIDA, w piątek idę do lekarza Czuję się jak jakaś hipochondryczka, ale niestety to wszystko prawda Powiedzcie, czy to normalne żeby mieć po ciąży takie różne przypadłości? Przed ciążą nie miałam żadnych problemów zdrowotnych...
Dzisiaj czytałam na fb post mamy ginekolog o cc. Opisuje jakie to problemy się z tym wiążą, pod tym wszystkim posty dziewczyn co jest lepsze/gorsze i powiem Wam, że czytając to miałam poczucie winy, że urodziłam Maję przez cc. Wiem, że jest to bezpodstawne, ale jednak pojawia się takie poczucie. To jest tak jak z tym "karmić czy nie piersią" albo do kiedy karmić "za długo, za krótko" itp.
Kamila198234
Szczepicie na Meningokoki?
Kamila198234
DziękujemyChłopakom życzymy zdrowia, uśmiechu, apetytu, długich snów i bezproblemowego wypróżniania oraz bezbolesnego ząbkowania
reklama
My nieSzczepicie na Meningokoki?