reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas od pewnego czasu Olek tez przyjmuje pozycje do raczkoaania. Ale myślę ze jeszcze długo nie ruszy, wydaje mi się jeszcze taki malutki :wink: Ale co ja się przy tym naslucham od starszego! Jak tylko Olek przyjmuje pozycje , podnosi pupke to starszy alarm! Ze na pewno się przewroci, rozwali głowę, wybije zęby, a ja jestem taka niefrasobliwa ze nie reaguje !!!:angry: A mały sobiecradzi. Gdy juz nie ma siły się utrzymać to odsuwa nogi do tylu i się kładzie, nie upada. Starszy jest przewrazliwiony i najchętniej zamknalby małego w złotej klatce.

reklama
powiem Wam ze boje się dawać Olkowi owoce w kawałkach bo on odgryza wielkie kawały. Rano daje mu kromke chleba. Ssie sobie, żuje, gryzie i mam chwile spokoju. Oczywiście go pilnuje ale mogę w tym czasie np pić herbatę. W ogóle jedzenie to dla mnie relaks, bo chwile posiedzi w krzeselku :p
A na macie bardzo szybko się przemieszcza ale nie umie dotrzeć do zabawek i się złości.

Masz rację Aneczqa dziś dałam banana i odgrywał taki wielki kawał że się przestraszylam. Potem próbowałam ż gruszka ale była już bardziej miękka niż ta wczoraj i też odgryzl kawałek. Musiałam mu ż buzi wyciagac.wiec już koniec ż dawaniem do rączki. ...a dziś jak dawałem pierś o 15 to bardzo chciał aż się trzasl ż radości a jak jadł to się wykręcal i marudził ewidentnie jakby mleko było złe. Próbowałam ż drugiej to samo:(. Coś mi się zepsuło. A chciałam żeby w dzień zjadł więcej bo ciągle w nocy się budzi:(. Za to zjadł dużo zupki ż cukinii. Ale dziwne ż ta piersia bo widziałam że chce a jak brał łyka to mu coś nie pasowało. Co to może być? Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało. Tak jakby chciał i nie chciał....

Olgierda, ja tak miałam z piersią blisko dwa tygodnie. Do tego płacz, krzyk...:-( Straszne to było. Karmilam tylko na spiocha. Nikomu nie życzę takiego koszmaru. U nas po tym wyszedł ząb, ale nie wiem czy to byla przyczyna.

Olgierda moze coś zjadłas, co małemu nie pasuje. Dzieci odrzucają też pierś, gdy mama jest w ciąży ;) Moze tez małemu bardziej smakują mamine zupki ;) Ja Mai jeszcze nie daje glutenu, próbuje ja przekonać do mięsa. Ona je jak ptaszek, kilka łyżeczek :)

Zoja walczy z drugim ząbkiem. Nocki mamy okropne, wstaje do niej co chwila. Pomaga tylko leżenie przy cycu. Mógłby się juz przebić.
No i Zoja ma chyba AZS, muszę zapisać się do dermatologa. Z jedzeniem nadal kiepsko. Także Avaline nie jesteście same.
Ja daję Zoi do rączki paseczek chlebka, jabłko i ugotowaną marchewkę. Jak ugryzie za duży kawalek to wyrzuca go z buzi. Ale widzę że z dnia na dzień połyka coraz więcej pokarmu. Chyba niedługo zamiast słoiczków będę jej dawać kanapki ;-) ;)

tulipany_764627.jpg

Załączniki

• tulipany_764627.jpg
    tulipany_764627.jpg
    46,6 KB · Wyświetleń: 192
reklama
Do góry