reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam w deszczowo-wietrzny dzień;-)) pogoda taka, że wstać się nie chciało ale jak już wstałam to nie jest źle;-) a co do porodów dla mnie to będzie pierwszy. Ale nam dwie dobre koleżanki położne z pasją i one uwielbiają o swojej pracy opowiadać, o porodach, co się 'ciekawego' stało i w sumie do póki nie byłam w ciazy to lubiłam tego słuchać a teraz mnie to coraz bardziej przeraża.. [emoji32] wiem jak chciałabym żeby wyglądał mój poród i wiem, że to jak on faktycznie będzie wyglądał może nie mieć nic wspólnego z planami ale co ma być to będzie;-) jedynie cały czas się zastanawiam nad zzo. Super sprawa, bo mniej boli ale tyle się nasluchalam o pomyłkach lekarzy albo różnych reakcjach kobiet po zzo, że się trochę boję.. ;-)

p19udqk3ohjsffpu.png

reklama
Witajcie ! GuaRaNa ja takie ranne przyjemnosci ( badania w laboratorium) zaserwuje sobie w tlusty czwartek zavto potem zjem wielkiego pączka u nas noc ciezka bo mala bolal w nocy brzuszek. A rano pospac nie dala. Dzis kolejny deszczowy dzien, wiooooosnooo przybywaj!!

Cześć dziewczyny u mnie szaro buro i ponuro pogoda okropna ,wogule od rana mam jakiś podły nastrój ,wiem że to głupie ale martwię się o mojego kota wyszedł 3 dni temu z domu i nie wrócił ,jest młody nie ma jeszcze roku i nigdy nie zdarzało mu się nie wrócić do domu także już mam czarne myśli że coś mu się stało [emoji20]oj ten dzień nie zapowiada się zbyt dobrze gdy budzę się z takim nastawieniem od rana .
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na LENNY w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień doberek sierpnióweczki ☺
U nas wietrzenie i ogólnie byle jak,dobrze że wychodzić nigdzie nie muszę

Lody koral zjedzone zaraz po obiedzie (przez was) a potem 2 h spanie. Co jest? Miałam odczuwać napływ energii [emoji6]

W ogóle to mi dziś smutno, koleżanka w nocy urodziła synka w 32 tygodniu, nie czuła ruchów dziecka, w nocy pojechała do szpitala i jej zrobili szybkie cc. Dostał 1pkt po reanimacji, dziś już przeszedł operację na jelita [emoji22]

Przykra sprawa z tą Twoją kumpelą na takim etapie ciąży brak ruchów to powód do paniki sama latałam na IP i ktg co chwilę robili
Wierzę, że mimo wszystkopo operacji będzie tylko lepiej ✊✊✊

Cześć Dziewczyny, byłam zajęta i nie miałam czasu pisać na forum.
Właśnie przeczytałam, że Justyna Wm - Twoja koleżanka urodziła w 32 tygodniu. Dobrze, że pojechała do szpitala....biedactwo małe i już operacje musiał przejść. Musi być dobrze, teraz są takie sprzęty, wiedza lekarzy. Mój siostrzeniec urodził się 5 tyg przed terminem był maluski.... a tu chlopczyk urodzony w 32.... Kruszynka. :'(
Ikulka u mnie też miało być tylko badanie ginekologiczne ale wyblagalam i tylko dowiedziałam się, że będzie chłopak na 100% nic innego Pani doktor nie sprawdzała...
Witam nowe mamusie :-)

Gratuluję zdrowego synusia

ja robilam miesiac temu, na wyniku mialam napisane ze przeciwciala antyrhd nieaktywne w PTA. Teraz robilam po 3 tygodniach od poprzedniego badania to w wyniku napisane, że miano przeciwcial wynosi 8 w PTA.. A więc wzrosły. za tygodnie mam powtorzyc czy wzrastają...
Mi lekarz tłumaczył żeby się nie przejmować tym. Bo to nic takiego. Pilnuj abyś dostała odpowiednie preparaty w danym tygodniu. To będzie wzrastać do pól roku i osignie swój szczyt.

dodzwoniłam się i powiedzieli,że materiał okazał się bezużyteczny nic nie wyhodowali , nie rozumiem tego ,że nic kompletnie im nie wyszło to są jakieś jaja. I mnie namawiała żebym znów zrobiła sobie amnio , bo to jest na "całe życie " dziękuje całe życie już mi się odechciało wszystkiego i nie będę miała zamiaru mieć dzieci i więcej się o nie starać. Jedynie na co jestem zapisana to na badanie cytogenne kardiotypów swojego i męża to zrobię. Mówię do niej ,a jeśli drugi raz nic nie wyjdzie to co? A ona eee to się rzadko zdarza :/ wspaniale...

dodzwoniłam się i powiedzieli,że materiał okazał się bezużyteczny nic nie wyhodowali , nie rozumiem tego ,że nic kompletnie im nie wyszło to są jakieś jaja. I mnie namawiała żebym znów zrobiła sobie amnio , bo to jest na "całe życie " dziękuje całe życie już mi się odechciało wszystkiego i nie będę miała zamiaru mieć dzieci i więcej się o nie starać. Jedynie na co jestem zapisana to na badanie cytogenne kardiotypów swojego i męża to zrobię. Mówię do niej ,a jeśli drugi raz nic nie wyjdzie to co? A ona eee to się rzadko zdarza :/ wspaniale...
Współczuje [emoji20]

mi normalnie brak jest słów już nie mam sił ...totalnie jestem w rozsypce i nie wiem co dalej wielka niewiadoma :( sory ,że wam tu truję ,ale muszę się wyżalić, mąż mój już nie może patrzyć jak płaczę sam przeżywa to w środku , stara się mnie rozmieszać.

reklama
mi normalnie brak jest słów już nie mam sił ...totalnie jestem w rozsypce i nie wiem co dalej wielka niewiadoma :( sory ,że wam tu truję ,ale muszę się wyżalić, mąż mój już nie może patrzyć jak płaczę sam przeżywa to w środku , stara się mnie rozmieszać.
Tylko mogę się domyślać jak jest wam ciężko ,wszystkie jesteśmy z wami

Do góry