reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
O masakra! To tak można? A jak położne łapią dziecko? Banalne pytania.. Wiem ;p Ale kurde jeszcze mnie to bawi, ale przyjdzie czas gdy będę obsrana ze strachu ;P ;P

reklama
O masakra! To tak można? A jak położne łapią dziecko? Banalne pytania.. Wiem ;p Ale kurde jeszcze mnie to bawi, ale przyjdzie czas gdy będę obsrana ze strachu ;P ;P

Haha jak zaczniesz rodzić to zapomnisz o ładnych pozycjach z filmów, obnażona, spocona będziesz szukać jakiekolwiek ulgi w różnych pozycjach, nie zdziw się też jak zrobisz kupę pod siebie [emoji16]

Aż z ciekawości poczytałem informacje o przygotowaniu do porodu w moim szpitalu. Wszystko zapowiada się spoko! Każda do porodu ma swoją oddzielną sale na przygotowania, dają koszulki do porodu, maleństwo ubierają wedle woli, w ich ubranka albo przeniesione. Zzo dają wedle woli o jest darmowe, poród rodzinny bez problemu. Mają nawet piżamki dla mamy jakby potrzebowała więcej na zmianę. :) Sale po wszystkim są 2, 3, 5cio osobowe.
Becika/rożka itp nie trzeba. Wymagają tylko fotelik samochodowy dla zmotoryzowanych. [emoji14]
Napisali, że mile widziane, ale nie konieczne jest skierowanie na poród. Musze takie wziąć od mojego gina, żeby w razie co nie odesłali mnie do innego szpitala [emoji14]

@ikulka ja znam ból...moja ginekolog też jakaś starej daty trochę, i najczęściej na wizycie bada mnie ginekologicznie maca brzuch po czym stwierdza że nie widzi wskazań do usg...dla mnie to idiotyczne prowadzenie ciąży jak niezbyt ją interesuje czy z dzieckiem wszystko w porządku, chodzę do niej bo mam na luxmed więc wszystkie badania za darmo i tak poza tym to nie mogę na nią narzekać. W 9tyg jak byłam i mi powiedziala że nie widzi wskazań to jej powiedziałam że ost w 9tyg nie było tętna...to nagle się wskazanie znalazło...potem na kolejnym też nie robiła bo 5dni wcześniej miałam genetyczne, i teraz mam 24.02 i powiedziałam że nie wyjde jak mi nie zrobi.

p19uflw1jarcljhd.png
A mój lekarz jest ordynatorem... ehh

Nadrobiłam trzy dni, hurra!

Teraz jestem w stanie powiedzieć wam dobranoc, ale od jutra bede aktywna.

Gdzie ta ankieta o zamknieciu watku? Ja jestem za, podpisuje sie rekami i nogami.

@luska1979 badz dobrej mysli, nie musi i na pewno nie bedzie zle. Dasz rade!

Gratuluje blizniakow Marta. Ale bedzie jazda ;)

Dobra, zegnam sie i do jutra!

reklama
Mi wyszły m badaniu później na szczegółowym nic i teraz powtarzałem to nic nie wyszło. Mam powtórzyć za trzy miesiace
ja robilam miesiac temu, na wyniku mialam napisane ze przeciwciala antyrhd nieaktywne w PTA. Teraz robilam po 3 tygodniach od poprzedniego badania to w wyniku napisane, że miano przeciwcial wynosi 8 w PTA.. A więc wzrosły. za tygodnie mam powtorzyc czy wzrastają...

Do góry