reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Magdus witaj :-) pociesze Cie ja mam mdlosci i wymioty caly dzien i cycuszki tez mnie wk... ale z drugiej strony sie ciesze z tych objawow. Strajk dotyczy tylko lekarzy pierwszego kontaktu czyli tzw lekarzy rodzinnych. Dopytaj w przychodni najlepiej.

Starajaca nie martw sie, bole brzucha jak i wiekszosc innych objawow moga ustapic i nie musi to oznaczac ze cos sie zlego dzieje.

reklama
A i spiaca tez jestem zwlaszcza rano i popoludniu nie moge sie obudzic a potem wieczorem nie moge zasnac ahhh dobrze ze jednak jestem na tym l4 bo nie wiem jakbym w pracy teraz funkcjonowala zwlaszcza z tymi wymiotami.

a ja dziś zaszalałam :) jestem chyba pierwsza sierpniowka co już kupila wozek :):)
ale ale jestem usprawiedliwiona :) wozek dla 2-ki wiec starszak już bedziee jezdzil- stara fure sprzedam.
kupiłam bo była mega okazja :)

britax b-dual (2 siedzenia) do tego fotelik i adapter by moc przyczepić fotelik na dole wtedy starszak na gorze :) za 350 F ale odjęli jakiś discount i zaplacilam 313 :D:D uzywalam ten wozek dla starszaków ale bez fotelika i się sprawdzil i wtedy drożej zaplacilam :D

Dziewczyny które maja starszaczki to jak przyjdzie porobię fotki i będę polecać :D

Dla mnie duzy plus ze oba siedzenia można polozyc na plasko !wiec obojętnie gdzie mam młodsze dziecko..a starszy jak usnie to tez polozyc mogę :)

Fotelik samochodowy ma opcje na plasko!! czego nie miałam w zadnym foteliku i Emilek mi się meczyl z kolkami bo gazy mu się nie przesuwaly :( teraz się zastanawiam czy baze do fotelika kupic.

Te promocje chyba tylko teraz swiateczno sylwestrowe maja :)
Wysylka za darmo :)

Porownujac cene tu i w mothercare to kupe kasy zaoszczedzilam :D

za sam wozek plus drugie siedzenie zaplacilabym 370 f i to po promocji :D do tego fotelik 130 f to już 500... baza do fotelika 80..a na stronce mam ca 62 i wlasnei mysle czy nie kupic, bo jednak codziennie jezdze..i będę sama z 2 dzieci iiii ZAMOWILAM :D

tak wiec laczna kwota to 376 F i tak uważam z mało :)

a z tym strajkiem to niestety w tv mowia inaczej niż naprawdę jest (moja bratowa prowadzi przychodnie i mi wytlumaczyla jak sciemnia ministerstwo zdrowia )
W tv mowia ze lekarze dużo zarabiają i im się pracować nie chce , ze chcą im dac troszkę więcej pracy tylko... i niby więcej kasy na pacjenta...maja wypisywać skierowania juz nie tylko na podstawowe badania krowi ale inne rowniz i na ekg itp... (a na to wiesrzego budżetu nie dostana niestety wiec jakby będzie trzeba obciac pensje lekarzo, pielęgniarkom itd.)... ale przestana rozliczać tych bez ubiezpieczen - a maja obowiązek przyjąć... kaza przyjmować ludzi tylko by wypisac skierowanie do okulisty dermatologa itd.- a już teraz się nie wyrabiają z pacjentami... chcą by w ciągu 15 minutowej wizyty lekarz rodzinny wykryl np. raka i lekarz ktory więcej wykryje to więcej zarobi a jak mniej to mniej..do tego spoczywa na nim odpowiedzialność, bo przecież to tylko wywiad... ahh dużo by pisać...ogolnie to nie jest decyzja przychodni by strajkować do końca tylko takiego samozadu jakby który się wszystkimi przychodniami zajmuje i on im powiedział ze inaczej się nieda - bo próbowali isc na ugode...
ALbo jak ktoś trafi do szpitala i tam np. będzie podejrzenie raka to nie dadza go od razu na onkologie tylko wypiszą, d pediatry po skierowanie itd...w ten sposób zamiast skrocic kolejki - wydluza je ;/

Ale wspolczuje szczególnie mamom z dziecmi które będą musiały po szpitalach jezdzic i stać w kolejkach by lekarz przepisal cos na przeziębienie np. :( w trakcie tego strajku...ciekawe czy cos wskuraja...

Lucalew dziekuje za dobre slowa obys miala racje no ale my lekki bol i szalejemy tym bardziej ze juz wiemy jak to jest po stracie :( akuku ja nie kupilam ale ogladalam juz z mezem czy tylko ja ???ja juz doczekac sie nie moge a cos czuje ze dzieczynka bd bo co ogladam cos to zawsze tak jakos roz :) ale nic nie wybralam bo za duuzo a wy tez z intrtnetu czy obawiacie sie bo moj maz sie boji ze badziew bd ;) a wozeczek musi mnie sie podobac he he

dariazgr ja 2 ciaze w uk na zwolnieniu (pierwsza pracowałam do 7 miesiąca jakos) W drugiej mowilam ze mam mdlosci i wymiotuje i trafiłam na lekarza która mi dawala na miesiąc co miesiąc do samego końca..ja dodatkowo jestm po 7 operacjach na biodra wiec jak już brzuch większy to mowilam ze ledwo chodze - a praca chodzaca) teraz probowalam u innej lekarz i mi nie dala niestety...moja wraca za tydz. we wtorek i mam nadzieje ze da- bo nie wyoobrazam sobie teraz pracować :(
A jak nie da to mój lekarz z gdanska (bylam u niego w porpzedniej ciąży ) ma klinikę w Londynie i na stronie w cenikku zwolneinie lekarskie 50 F , będę probowac do niego dzwonic i brac zwolnienia w razie czego...przecież nikt mi nie zabroni latac do Londynu do ginekologa :D (oczywiście mam nadzieje ze będzie mi wysylal poczta )

Starajaca ja kupiłam na necie ale już taki wozek miałam ...poprzedni tez z neta 3w 1 w miar tani na Ebayu..ogolnie ok, ale mi sapcerowka nie podpasowała..
Ogolnie polecam poogladac wozki w sklepie i wyszukać taki sam na necie taniej :) w moim miescie nie ma gdzie ogladac, dla tego biore ten co już miałam tymbardziej ze spelnia 95 % moich oczekiwan :) a tak serio żaden wozek nie jest idealny..
Ja np. patrze na szczegoly typu- czy budka od wozka nie pstryka (halasuje) jak ja zaciągam. czy latwo doczepis fotelik i odczepić od wozka, jak się go pcha , jakie ma pasy czy dobrze dopasowane itd.

Ja zamowilam na tej strone ten w kolorze chilli pepper

Search results for: 'britax b dual' at Winstanleys Pramworld

n końcu odjelo.

popatrzcie sobie bo warto naprawdę :D

Ostatnia edycja:
ja tez spiaca strasznie, porysuje 3h i drzemka godzinna ;) dzis jak wracalam ze spitala MARZYLAM o lozku hahah

starajaca, nei myst ,zze jestes w tym sama, kazda z nas przy kazym kolejnym dziecku ma dokladnie takie same schizy.

reklama
akuku, fajny jest!

mlodszzego urodizlam, jak starsyz mial troche ponad poltorej roku, wiec wtedy kupilam phil&ted, ale nie byl to najlepszy wybor, bo dzziecko na dole nie chcialo siedziec zwzz na nikpoma widocznosc, a na gorze jak siodelko zamiescilam, to sie zsuwal.
ten britax bardzo solidnie wyglada.

teraz mysle o bugaboo cameleon albo buffalo

a lekka spacerowke to tylko i wylacznie mclaren, dla mnie mistrzostwo swiata.

Do góry