reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Taycia - super zdjęcie ! sesje mieliscie ? bo pamiętam Twoja sesje z brzuszkiem jak Szymek był w brzuszku - tak fajna była :-) i mały nie wygląda na swoją wagę - może ma ciężkie kości no i też inaczej jak jest taki dłuuuuuugi !

taycia-rzeczywiście wcale nie jest grubasek. Bardzo ładny chłopczyk! Tak jak i mamusia. Bardzo ładnie wyglądasz!;-)Dla mnie te noce to najgorsze ciągle chodzę nieprzytomna:tak:

Och,dziekuje Wam pieknie! ;-)

Mama80 - no koszmar,a ja jeszcze koncze prace o 23, zanim zasne to 24,a tu w nocy co chwilke pobudka,bo jak smoka zgubi to ryk tez jest :confused:

Agula - tak,zrobilismy sobie sesje jak Mlody opanowal kwestie siedzenia samemu :tak: Szymcio byl bardzo cierpliwy...
no pulchny troszke jest,ale kochanego cialka nigdy nie za wiele :-D

dzięki za słowa otuchy:-).
Przypadłość... dosyć częsta, bo organizm nie produkuje wystarczającej ilości hormonu. Mówi się, że to taki sam problem jak u chłopca z napletkiem. O napletku się mówi dużo, o wargach prawie w ogóle.
Zresztą, już kiedyś czytałam sporo na ten temat (w ramach profilaktyki, którą mówiąc wprost...teraz zjeb*łam), i jak przeglądałam fora z roku powiedzmy 2005, to lekarze nawet nie byli za bardzo w tym kierunku doinformowani i to olewali z niewiedzy- o czym wiele mam pisało w postach. No ale zaczęto temat coraz bardziej poruszać, potem natknęłam się na opinię, że pediatra który na wizycie kontrolnej nie zagląda w wargi, to kiepski pediatra. No i to wg mnie prawda, jak byłam u dobrych lekarzy - zaglądali, u kiepskich(moim zdaniem, bo np. źle coś zdiagnozowali Lilce)- nie zaglądali.

Niestety, jak mówię - ja tego pilnowałam, chwila nieuwagi i o! Dlatego zaglądajcie:-).

karolap, jak rozciągniesz wargi to powinnaś widzieć ładnie dziurkę z cewką i wszystkim, na końcach dziurki nie powinnaś mieć wrażenia że coś się zlepia/zrasta, że dalej mogłoby się coś 'otworzyć'. Bo jeśli coś takiego jest już - to wargi zaczynają się zrastać, i w takiej sytuacji maści powinny pomóc, a przynajmniej ingerencja lekarza znacznie mniejsza.

taycia, suwak ciążowy wygląda imponująco już:). Brzuch już masz spory? Znasz płeć?

Mucha - aaaaaaaaaaaaaa cholernie sie boje! im blizej tym bardziej cykam,ze sobie nie poradze.. :szok::szok: brzuchol juz mam, pokaze go nawet ( wybaczcie,ze tak dzisiaj wklejam fotki.. jakas nawiedzona jestem :-D:-D) Zobacz załącznik 471937

Mam nadzieje,ze na dziewczynke :-) USG za tydzien,wiec na pewno sie pochwale jak tylko poznam plec...

Dobrze wiedziec o tych wargach...mam nadzieje,ze uzyje twoja wiedze z 'dziewuszka' jesli jest mi ja dane miec!!

Taycia, też jestem za obciąganiem napletka ;-) Moja siostra też tak robiła bo lekarz zalecił. Świetnie wyglądacie, jak z reklamy :-) Rzeczywiście Szymuś nie wygląda na grubaska…
Jaka nawiedzona, no co Ty ;-) Śliczny brzusio :-) Też chcę taki:zawstydzona/y: Pochwal się koniecznie jak będziesz znała już płeć ;-)
Widzę, że spać nie możesz, ja to taki "nocy marek" jestem ;-)

O napletku się mówi dużo, o wargachprawie w ogóle.
No właśnie i w tym problem. Ja pierwszy raz słyszę o takim problemie u dziewczynek. Czas żeby lekarze się "doinformowali" i zaczęli informować matki o możliwości powstania takiego problemu.

mucha_nie_siada pisze:
jak rozciągniesz wargi to powinnaświdzieć ładnie dziurkę z cewką i wszystkim
Ulżyło mi :-) U Niuni wszystko jest ok ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
aankaa, zapomniałam wczoraj odpowiedzieć. Dzięki za stronę, trochę już poszperałam, i to co słyszałam zostało tam potwierdzone. Nie zostajemy w szpitalu (chyba??!!), nikt mi nic o tym nie mówił. Ponoć trwa to chwilę.

taycia, chudzino! a brzuch.. jakbym miała prorokować to faktycznie bardziej na dziewczynkę:-). Czego Ci życzę, jeśli chcesz.
Nie masz co się bać, powtarzam Ci to po raz kolejny:-). Będzie lepiej niż teraz:-D Zresztą, zobacz sama. Jest chwilę po 8. Ja już wykąpana, wypachniona...dzieci śpią dalej (od wczoraj od 20.30). Czekam aż wstaną bo.... się nudzę ;-).

Pflaume, dobrze że u Twojej w porządku:-).

A u nas.. dzisiaj 3 rocznica ślubu, rety zaiwania ten czas jak jasna dupa ;-). I kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, poza tym zabiegiem.

Do góry