reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej!

Dzieki za odpowiedzi. Podziwiam te Mamulki ,ktore jeszcze karmia cycusiem :tak: A czy Wasze dzieci cyckaja jeszcze smoczka? moj uzywa go tylko do spania....

Na dniach przeprowadzamy Synka do 'jego' pokoju i teraz pytanie do Was : jak przeprowadzilyscie dziecko? moj drugi pokoj jest oddalony od mojego ok.8 metrow ( jest na przeciwko). Troche sie stresuje,bo Maly w nocy czesto prosi o smoka. Czy macie dzieci na Niance czy po prostu spicie jak suselki czy jak to? Musze cos zrobic,bo Maz wstaje do pracy przed 5 i nie chce ze mna spac ,bo Mlodego obudzi :-D:-D za kazde rady z gory dziekuje ;-) Pozdrawiam Was goraco!!!!!!!

reklama
Mama80,Twój mąz ma rację,teraz takie krzesełko byłoby zbędnym wydatkiem :tak:
Biedroneczka,trzymam kciuki za casting!!
Taycia,Laura nigdy nie używała smoka-uspokajacza ani żadnego innego (nawet butelki) ale moi chłopcy mieli tak samo ;-)
Jeśli chodzi o przeprowadzkę do własnego łóżka to chyba nie pomogę,sama przeprowadzałam chłopców dopiero koło 2 urodzin :sorry: wtedy nie miałam żadnych problemów...myślę że konsekwencja przede wszystkim bo domyślam się że Szymuś CI tego nie ułatwi...
Teraz samą mnie czeka nauka Laurci spania we własnym łóżeczku (mąż chce odzyskać na stałe żonę ;)) i to w nowym domu...na obczyźnie...wiem na pewno że zaopatrzę się w niańkę,u nas będzie podobna odległość i chociaż mam zazwyczaj lekki sen i słysze nawet jak któryś z chłopców chrapnie czy kichnie mimo że śpię na piętrze a oni na dole...
Chętnie posłucham rad reszty dziewczyn...

Ostatnia edycja:
witajcie!

wpadłam powiedzieć że żyjemy.
Taycia powiem CI, ze ja czasem śpie z Olą w pokoju ale ostatnio to sporadycznie, jestem w pokoku obok, ona ma zamykane drzwi. niania włączona i dzięki temu szybciorem jestem u niej jak się przebudza, albo woła o smoka.

mam pytanko do Was:

młoda od 3 dni nie chce mi pić mleka o 16. co ja mam jej wymyślić zamiast tego mleka? raz tez miałam odmowe picia mleka po kąpaniu:szok::szok::szok::szok: u mojej to istny szok, bo ona ile byś nie dala to zawsze chciała. więc jej kaszkę zrobiłam i zjadła. czyżby aby ona mleka nie chciała?? jak jest-było u Was??? aa może idzie jej ząb, bo dzić kupa x 3.
Mąż kąpie Olę a ja spadam za chwilke na rower:-);-)

Mlodam- my mielismy okres,ze Mlody nie pil mleka na noc no i szedl spac bez mleka :-) albo sie obudzil godzine po glodny i wypil cale albo w ogole i dostawal dopiero rano. Ja mu nie wciskalam,nie to nie. Co innego za dnia,moze jakas kaszke, zupke, kisielek? albo poczekaj az zglodnieje :tak:

no ja to w szoku jestem, bo do tej pory takich akcji nie miałam z niepiciem mleka. jednego wieczorku to zrobiłam kaszkę i wciągnęła, a dziś wieczór pluła kaszką:szok: położyłam ją bez jedzenia. może z 30 mleka tylko wypiła.
teraz co chwilkę latam do niej, bo chcę by znów spała sama, jak kiedyś a nie usypiana na rękach albo co gorsza ostatnio w wózku...
moja siostra podpowiedziała, że może zęby idą, dałam jej czopek i żel i mam nadzieję, ze zaśnie, a za jakiś czas na śpika może dam mleko? nie czekając jak się obudzi?

mlodam, super, że myślisz o sobie i jeździsz na rowerku. Ja również uwielbiam taką formę rozrywki, nieźle odpręża no i też nieźle męczy:tak:
taycia, u nas smoczek też do spania tylko służy.
biedroneczka, pomyślnych łowów wśród niań.

Moja mała dziś chyba się struła lub coś jej zaszkodziło, bo 5 kup zrobiła. Macie jakieś sposoby na brzuszek w takich przypadkach.
Planuję jutro cały dzień podawać jej kleik ryżowy, jakąś zupkę marchewkową no i odstawiam soczki i owocki na kilka dni.
Czy Wy soczki podajecie codziennie czy na zmianę z owockami?

Mlodam- my mielismy okres,ze Mlody nie pil mleka na noc no i szedl spac bez mleka :-) albo sie obudzil godzine po glodny i wypil cale albo w ogole i dostawal dopiero rano. Ja mu nie wciskalam,nie to nie. Co innego za dnia,moze jakas kaszke, zupke, kisielek? albo poczekaj az zglodnieje :tak:

mlodam, też mysle, że jak dziecko nie chce niech nie je. Zgłodnieje to wszystko zje.
Moja mleczko je tylko i wyłącznie w nocy, w dzień ma zupkę 2 x kaszkę i owocki.

Nikos muszę coś robić, bo kg jak dla mnie za wiele. ale dziś nie pojdę jednak. młoda mi ześwirowała i nie chcę jej samej z K zostawić. pojdę na dół na steper itp. ;-) współczuję problemów z brzuszkiem małej :crazy: ja niestey nie wiem co w takim razie ze środków aptecznych podać można, nie wiem od jakiego wieku jest smecta, a czarne jagody?nie są na te problemy

taycia a Ty jak się mamuśka czujesz?

Ostatnia edycja:
biedroneczka tez jestem zdania ze wychowanie wlasnych dzieci to zadne doswiadczenie inaczej czlowiek swoje wychowuje a inaczej opiekuje sie cudzymi- do tego trzeba miec "smykalke" ja np nie nadawalabym sie na nianie

taycia co do smoka- Maja nie uzywa chyba ze jako zabawke na spacerze badz w kosciele - wklada do buzi i wyklada...

nikos ja aje codziennie owocki a soki tak miedzy posilkami lub na spacerku jak chce sie Mai pic- herbatek i wody nie chce...

reklama
Nikos - ja daje soczki codziennie,ale mieszane z woda i herbatka zeby nie byly za slodkie. Owocki sporadycznie (na zasadzie ja jem to i jemu cos skubne) :-)Na bole brzuszka to tylko masowanie pomaga,chociaz jak bardzo boli to i tak ciezko :-( Szymcio tez robil wiecej kup,ale to jak sie za bardzo objadl lub cos mu tam nie lezalo.... mam nadzieje,ze Lenka poczuje sie lepiej jutro.
MlodaM- gdyby nie nuzaca sennosc nie czulabym w ogole,ze jestem w ciazy :-D

Do góry