reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karola, mam nadzieję, że tak już Jej zostanie, zobaczymy ;-) No to super, ze Maja daje się mamusi wyspać w nocy. Tylko mogłaby jeszcze rano sobie dłużej pospać. W sumie Kasia też, bo zwykle wstaje o 6, w momencie kiedy tata wstaje i szykuje się do pracy ;-) Tak czy siak mogłoby być gorzej i nie możemy narzekać :-)

reklama
tak Pflaume masz racje moglo byc gorzej jak slysze jak niektore dziewczyny wstaja po kilka razy w nocy to powinnam sie cieszyc...:-)

Naprawdę nie widziałyście wcześniej takich krzesełek? Ja nosiłam sie z zamiarem kupna dla młodszego synka ale ostatecznie jakoś mi umknęło i obyliśmy się bez ;-)
Pflaume,są różne modele tych siedzonek,ja wybrałam taki bardziej "wypasiony" jako że Laura dostała pieniążki od pradziadków,kosztował ok.90zł ;-) chociaż teraz, zgadzam się z Karolą że nie warto go kupować,za późno,ja kupiłam jak Laura miała 5 m-cy i myślę że posłuży może jeszcze z miesiąc i oddamy :tak:

Ja też nie mogę narzekać na moją córę,przesypia 12h,czasem się budzi ale nie wiem jak często bo z reguły nie pamiętam...daję jej cycka i ona w mig zasypia a ja rano się zastanawiam czy ją karmiłam czy mi się śniło...?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

u nas mala idzie spac okolo 20 tej, w nocy nie je wogole( pierwsze 1,5 miesiaca po porodzie jadla pozniej juz wcale,ale moje wszystkie dzieciaki tak mialy;-)),spi do 9 czasem zdarzy jej sie nawet dluzej:-D,kapiemy sie w duzej wannie praktycznie od poczatku( bo ja 2 dzieci na raz kapie:nerd:),aha i w dzien ma tylko 2 drzemki ,czasem nawet jedna:happy:
mamy tez te krzeselko do kapieli i korzystam z niego czasem ale zazwyczaj mala siedzi ladnie sama no i ja je pilnuje ....aaaa i jak dorwie gabke to tez lubi spijac wode:baffled:zwlaszcza jak jeszcze jakis zel do kapieli na niej jest:-D

no nic.....lece dalej....

aha bo bym zapomniala
u nas tez zebow jeszcze nie ma tak wiec Te ktore wciaz czekaja- jestem z Wami:-D

mala raczkowac nie chce ale superasnie czolga sie na brzuchu:-Dzastanawiam sie nawet nad jakis specjalnym ubrankiem tudziez kombinezonem bo podloga przynajmniej wyfroterowana:-D:-D:-D

pozdrawiam serdecznie

Hej Aga ! :-) Chyba myślami CIę ściągnęłam,wczoraj myślałam o Was :tak:
aaaa i jak dorwie gabke to tez lubi spijac wode:baffled:zwlaszcza jak jeszcze jakis zel do kapieli na niej jest:-D

:-D:-D:-D Laura na razie gąbki nie sięga ale jak tylko wsadzę ją do wanny,moczy rączkę i namiętnie ssie :-p a ostatnio jak było tak ciepło-wsadzona do piaskownicy zaczęła jeść piach :eek: może to objawy jakichś niedoborów? :-D

mala raczkowac nie chce ale superasnie czolga sie na brzuchu:-Dzastanawiam sie nawet nad jakis specjalnym ubrankiem tudziez kombinezonem bo podloga przynajmniej wyfroterowana:-D:-D:-D

O proszę,od małego chce pomagać mamusi :tak::laugh2:

Witajcie z rana! U nas dziś chłodnawo. Wczoraj lało całe popołudnie.Zazdroszczę Wam tych nocy, u nas to masakra:tak:
Aga-gdzie takie grzeczne dzieci "rozdają"? Bo moje oboje to takie małe dranie:-)Ale chyba jacy rodzice takie dzieci;-)
Jagienka-siedzonko super, nawet wczoraj patrzyłam na allegro, ale mąż ostudził mój zapał bo chyba teraz to już za póżno. Może miał i rację? Stwierdził że nie mamy już gdzie tego trzymać. Jego siostra jest w Stanach i ma córeczkę rok starszą od naszej, więc wszystko mi wysyła a ma tego trochę, więc mamy już mało miejsca. Ja sama też uwielbiam kupować dzieciom. Wszystko takie fajne! Mała zasnęła więc idę wstawić pranie i ogarnąć trochę dom bo u nas po niedzieli to jak po tornadzie:-D

Jagieńka, ja widziałam, ale tylko w filmach… Myślę, że cena jest przystępna jak na model wypasiony ;-) Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej…

Aga, my też wciąż czekamy na pierwsze ząbeczki… ;-) Kasia, tez lubi spijać wodę z gąbki … :-D

Mama, moja Kasia nie jest taka grzeczna, w miejscu nie usiedzi i wszędzie Jej pełno… :-)

Mimo, że Niunia poszła spać wczoraj o 21, to i tak wstała na mleko o 2.30 ;-)

witajcie dziewczyny

Maja poszla na drzemke juz pol godz spi, ja zdarzylam zjescobiad troszke poklikac w necie a zaraz uciekam moze posprzatac trocje... o pranie chyba sie wypralo...

no i jestem sama od wczoraj od 20.30 maz pojechal do pracy 2 tyg... jak ja wytrzymam po tym tyg w domku bedzie ciezko ale musze dac rade

reklama
Witam
Jagienka bardzo fajne to krzeselko i mala slicznie sie w nim bawi. Nam juz nie potrzebne bo mala siedzi stabilnie jedynie co to brak mi maty bo w wannie slisko.
My dzis buszujemy od 6, Rozi ida kolejne zeby. wczoraj wylonila sie lewa gorna jedynka, dzis widze ze prawa juz lada dzien bo dziaslo obrzekniete i juz widac koncowke ;)), marudnych dni wiec ciag dalszy. Soacer dzis zaliczylysmy o 9 w chuscie, mala po polgodzinie ogladania wszystkiego zasnela wtulajac sie w piersi mamy, nawet przechodnie ogladali sie za nami, musialo to slodko wygladac :))
A teraz harcuje na calego, nie chce usiedziec w miejscu.
Od jutra zaczynam kasting opiekunek, tzn maja przyjsc dwie mlode dziewczyny, trzymajcie kciuki by byly sensowne. Zaznaczylam tym razem w ogloszeniu ze chce mloda dziewczyne z doswiadczeniem, bo ostatnio mialam full telefonow od babek ok 40-50 lat wogole nie majacych stycznosci z opieka nad dzieckiem, ktore poprostu jako doswiadczenie wymienialy to ze swoje dzieci wychowaly, a to zupelnie inna brocha wg mnie.

Do góry