reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
karolaola - jaki budujący Twój post (apropos pracy), wracam do pracy za 3 tyg, mam nadzieję, że podobnie jak Ty odkryję pozytywne strony powrotu :rofl2:
renatkanuta - gratki :happy:
Nikos - też używam AVENT i muszę stwierdzić, że dziwią mnie zalecenia producenta odnośnie ilości dziurek i wieku dziecka! Jeszcze niedawno gdy założyłam smoka 3 mleko leciało bokami małemu, więc pił 2. Teraz wprawdzie pije z 3, ale to dlatego, że podaję mu nan ha 2, a tam dodana jest skrobia ziemniaczana i mleko jest gęstsze. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby dziecko po ukończeniu 3 mc-y piło z tej 3-ki :eek: No chyba, że jak dzieci od początku piją z butli to im to inaczej wychodzi, mój przez 5 mc-y pił z piersi

mama80,karola,mój Dawidek z 13.08 :tak::-) tyle że 2002 roku ;-)

mama80-witaj :happy:

Dali pisze:
jak ci idzie nauka norweskiego...?

Ja mam kurs za sobą,3 moduły ale jako z lektorem polskim mogłam sobie swobodne konwersacje prowadzić (w swoim tempie oczywiście) to po wizycie u męża na Julebord szczęka mi opadła jak odezwał się do mnie szef męza :sorry: zdołałam tylko wydukać "kan du gjenta?"
Pisany mam opanowany dość dobrze,z wymową gorzej,raz to "osłuchanie się" a dwa to przełamanie wstydu że palnie się jakąś głupotę :zawstydzona/y: na szczęscie norwedzy są bardzo wyrozumiali w tych sprawach,pamiętam jak mnie poprawiali bez śmiechu,starali się mówić powoli i wyraźnie.

Myślę że ile mogłam w kwestii języka to zrobiłam a reszta już na miejscu :tak: teraz staram się chłopców z tym oswajać,słuchamy w domu norweskiego radia,mam norweskie bajki i w całym domu mam porozwieszane małe,żółte karteczki z norweskimi nazwami np. lodówki,stołu,sciany,szafy,biurka itp :-D

aaaaa!!!!! dostałam prace!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

GRATULACJE!!:-D a cosik więcej? Jaka to praca?

AKCJA SZUKAM CHATKI :) szukam mieszkania w Olsztynie dla pary z dzieckiem może być kawalerka od kwietnia jak ktoś coś wie lub ma to piszcie!!!!!

​29 luty raz na cztery lata a tu o... dziś dostaliśmy wypowiedzenie ze stancji... biednemu zawsze wiatr w oczy a na dodatek pani doktor nie była zadowolona i dalej rehabilitujemy ... mam ochotę wyć do księżyca i kląć jak szewc... nikt nie chce pary z dzieckiem będzie zajeb... trudno

<b>Maaga</b> Współczucie! Czasem jak się sypie to wszystko na raz.:-(
<b>Jagienka</b> Dzięki za powitanie.Ten 13 to jednak szczęśliwy dzień.:-)

Hej :-)

Wpadam na chwile,bo siedze w pracy.
Karolap5 - piekna waga coreczki :-) kochanego cialka nigdy nie wiele :-) my przekroczylismy juz 10 kg :szok:

Karolaola - a widzisz :-) mam identycznie... tesknie jak cholera,ale ciesze sie,ze moge wyjsc z domu,zrobic swoje, zarobic i wrocic usmiechnieta do mojego Skarbka ,
Renatkanuta - gratuluje pracy :-)

Witam takze wszystkie nowe Mamusie. Szkoda,ze nie pojawilyscie sie wczesniej,bo moglybysmy poznac sie blizej...

U Nas w porzadku... Synus coraz aktywniejszy...podnosi fajnie pupe i probuje raczkowac...poki co slabo mu idzie,ale stara sie chlopak... Ostatnio byl przeziebiony,ale juz jest o wiele lepiej..w przyszlym tygodniu idziemy na szczepienie i boje sie,bo dostanie az 3 :zawstydzona/y: zawsze byl dzielny,ale teraz obawiam sie,ze sie rozplacze,bo juz madry jest :eek::eek:
Milego wieczoru!!!!!!

reklama
dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki jezdzą juz w spacerówkach ?mamy jedo bartatine, ale chcialam kupić tzw parasolkę. i odrobinke zielona jestem w ich temacie :D

Do góry