reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hejka!

Dali jak ja mojej wsypywałam kaszki, badz jakiegos kleiku (bo zanim na 2 śniadanko zaczeła jeść kaszkę łyżeczką) to jej mleko na gęsto właśnie robiłam, ale szczerze? i tak po 3 h chciała jeść, więc jej to ni w ząb nie przetrzymywało.

Olka dziś mi prawie 3h w dzień ciągiem spała :szok: i po 2 h aktywności znów śpi:szok: co za dzień, tak między spaniem maruda do kwadratu, wszędzie źle...

reklama
Hej mamuski.
Nie odp kazdne z Was bo nie udalo mi sie nadrobic wszystkich stron a jest ich troche.
MY chrzciny robilismy w pubie, bylo nas wszytskich 30osob placilismy 65zl, jakbym miala stacw garach i gotowac to wymieklabym.
Zycze duzo zdrowka maluszkom. My mamy maly tz ja mam maly kryzys bo u malego badanka nie wyszly najlepiej. Pozdrawiamy

u nas było kilka osób na chrzcinach tak do 15 góra nawet mniej więc nie opłacało się robić wielkiego przyjęcia w knajpie poza tym ja jestem bardzo zadowolona, że wszystko poszło przy okazji świąt :)
Jagienka29 z tym murzynem to jeszcze wszystko przed Tobą :-D

miałam się o coś ważnego spytać cały dzień z tym chodziłam i nie pamiętam...
a tak przy okazji gluten jak sie wprowadza to potem już po całości bo ja np. teraz daje już po 2 łyżeczki manny i potem 2,5... i co w końcu całość to będzie glutenowy posiłek?

Nikos-ja generalnie nienawidzę gotować wiec nawet obiad dla męża to udreka,szczególnie teraz jak jest mała ....
Mlodam-dziś do 2 mlek dałam kleik kukurydziany ...i w sumie no niewiem czy pomogło hahaha.ona biedna ma taka twarda kupke i moze ten kleik jej pomoże bo słyszałam ze kukurydziany to na zatwardzenie...mam racje?
Anka-to tanio 65 zł ja jak narazie najtaniej za 75 zł znalazłam.
Ja tez o gluten zapytam bo tu u nas to nie ma wprowadzania glutenu poprostu nawet od 4 miesiaca daje sie kaszke z glutenem i obserwuje.od 6 miesiaca prawie każda kaszke ma gluten.ale trochę chce zrobić tak jak maaga pisze lyzeczka dwie potem trzy ....ale nie wiem ile glutenu jest w tej mojej kaszce a ile w mannie.jak to jest?to gdzieś bedzie napisane czy co?

czesc kochane!
Dali - mi sie wydaje ze kaszki to wlasnie sa bardziej tuczace, kleik chyba mniej. O!nie wiedziałam o tej właściwości kleiku kukurydzianego - moja Karolinka tak sie męczy pzry kupkach że aż mi jej szkoda a niby pije cyc+wodą dopajam (wypija mi około 50ml) tylko ja już w którymś sklepie znalazłam ryżowy a kukurydzianego niet...
co do glutenu to to jest tak że karmionym butla wprowadza sie 2-3g a po mies zwieksza do 6g na 100ml posilku a pozniej chyba mozna juz caly posilek. u cycowych nic nie pisza o zwikszaniu dawki glutenu - w czw idę do pediatry to dopytam bo sama nie wiem co teraz robic (Karolka je juz miesiac glutenik)
Aanka - o kurcze a co za badania - mocz?czy jakies specjalistyczne mial robione ze wzgledyu na jego pzrypadlosc?
maga - Biedna Natalcia ale moze faktycznie to lepsze niz zapalenie gardla? grnt ze wreszcie wiesz co jej dolega a na kropki dzisiaj moda wiec Natalka mala modnisia bedzie;-)

my bylysmy na kontroli z bioderkami i wsio ok ale mala straszna histerie zrobila u doktora chyba boi sie facetow z brodami...

ja młodej podaję gluten jak zaczął jej lecieć 5 miesiąc - daję jej te 2-3 gramy na 100ml. Jak zacznie lecieć 8 miesiąc zwiększę do 6gram. jak "książka pisze" ;-) moja na mm.

Dali a nie słyszałam, że kleik kukurydziany zatwardza, 1 słyszę. Jabłek jej daj, albo śliwek :-) deserek.
Anka współczuje wyników, trzymaj się dzielnie!

młodam -chyba cos zle napisalam...kukurydziany przy twardej kupce...a ryzowy przy luźnej-np.przy ząbkowaniu!!!
a jablka i śliwki wlasnie ma codziennie znaczy raz to raz to wiec nie wiem czemu taka kupka.a gluten moze zatwardzać?bo od poniedzialku dajemy to moze to??

a ja robię tak że jak mam kaszkę rozrabiać na 5 łyżek to 3 daje kaszki a 2 kaszy manny :) dziś już Natalcia fryga :) dobrze jest tylko wygląda cudnie te kropki są śmiechowe :) dziś ma już je na całosci

reklama
Co do kleików to moim zdaniem nie ma reguły. Maksiu ma twarda kupkę i po kukurydzianym i po ryżowym, również po kaszce ryżowej. Kiedyś miał takie twardziochy ze tylko słoik śliwki suszonej pomógł. Dzisiaj dostał kaszkę z holle jaglaną z gruszka i jabłkiem i do tego sinlac (tak nam zaleciła neurolog) i faktycznie kupka po takim drugim śniadaniu była już normalna.

U nas chrzciny były w domku ale na 11 osób, wszystko kosztowało nas ok. 200 zł z tortem który kosztował 80 :) Większość zrobiła moja mama i teściowa, ale fakt 30 osób nie miałabym gdzie ugościć.

Do góry