reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja ryczalam pierwsze dni po powrocie ze szpitala i w szpitalu podczas karmienia piersią...ale to tez z bólu .teraz jest lepiej...choć tez nie mam tu nikogo.przyjaciółka do mnie przyleciała na pare dni ale dziś juz wróciła do domu wiec sama jestem.zobaczymy jak to bedzie.naszczescie mąż o 16 w domu wiec nie ma tragedi.

reklama
To niesamowite jak wiele z nas jest w podobnej sytuacji i czuje sie podobnie. Ja bardzo podziwiam te kobietki, ktore swietnie sobie radza w nowej sytuacji. Tu chyle czola m.in. natt!

Beti, jestes twarda! Piszesz, ze Ci zle ale dzielnie sobie radzisz. Ja czuje sie podobnie I tez plakalam razem z mlodym, jak cierpial na brzuszek I nie sa to kilku godzinne napady a calodniowa meczarnia I to niezaleznie od tego, co jem a nie jem juz prawie nic. Teraz podchodze do kolek inaczej, staram sie byc spokojna, masuje go po brzuszku I przytulam, bo wiem, ze mu to bardziej pomaga niz moj stres. Pogoda u mnie tez fatalna, dzisiaj trzy razy wyciagalam I chowalam wozek az w koncu rozpadalo sie na dobre wiec siedzimy w domu.
Tak jak ty jestem wykonczona I dlatego po miesiacu postanowilam przerzucic sie na butelke. Stwierdzilam, ze mlody potrzebuje mnie silnej I moje dobre samopoczucie to jego dobre samopoczucie. Jesli karmienie piersia dla nas nie dziala to nie bedziemy sie meczyc. Skoro I tak ma takie mocne kolki to formula mu bardziej nie zaszkodzi a ja bede w duzo lepszym stanie zeby sie nim zajmowac. Nie wiem, czy ostatecznie sie zdecyduje ale w tej chwili nocne karmienia co 1-2h wykanczaja mnie fizycznie I psychicznie.
Damy rade! Myslalas o przejsciu na butelke? A waga spadnie Ci w oczach, zobaczysz, zwlaszcza, ze jestes na takiej diecie jak piszesz i do tego karmisz piersia. Ja mam do zrzucenia 2 rozmiary. :-(

Gabinia,
masz faktycznie mase roboty z trojka! Podziwiam. Ja mam znajomych ale co z tego? Zadna z lasek nie ma dziecka I moje rozwazania na temat zielono-zoltych kupek raczej ich nie interesuja. ;-) Wpadna raz na jakis czas na godzinke I uciekaja.

Dziewczyny nie przejmujcie się tak swoim stanem, to normalne, moim zdaniem przy pierwszym dziecku jest dużo trudniej, wszystko jest nowe i hormony dają się bardziej we znaki. Zaraz się wkręcicie w nową rolę i smutki same przejdą ;-) głowy do góry :-)

Malgo, też bym zrezygnowała z karmienia na Twoim miejscu, Twoje zdrowie tez jest ważne, musisz mieć siły na malucha, a skąd je brać jak nic nie jesz? A o kupach możesz pogadać z nami :-D

Ja płakałam z byle powodu przez dwa dni od powrotu ze szpitala, teraz na huśtawkę nastrojów nie narzekam. Z dziećmi w miarę się wyrabiam, mam trochę większy bałagan w domu, ale daję radę, a no i trochę już pracuje, ale tęsknie wtedy za Tomusiem, więc staram się jak najwięcej pracować w domu.

Dzisiaj mój synek postanowił nie spać od 5 rano do 7, ale jakoś się trzymam jeszcze :-D

Witajcie :)
Prosze dodac do odpowiedniego wątku :)

Wiktoria urodzona 3.09.2011 o 17.05
4230g 56cm
Siłami Natury 591.jpg

Załączniki

• Zdjęcie3161.jpg
    Zdjęcie3161.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 56
Małgo ja tez myślę o butelce... mam już dość leżenia jak betka z cyckiem na wierzchu ;/

tylko nie mam pojęcia jakie mleko kupić :zawstydzona/y:

pomóżcie :cool2:

reklama
Do góry