reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Plamienia wczoraj wieczorem minęły, dzisiaj te jakby ich nie było… możliwe, że miałam podobną sytuację do Ciebie. A jak Ty się czujesz? Masz jeszcze plamienia?
to ile dni miałaś w sumie ? Ja wczoraj miałam raz potem nic jak pojechałam, cały dzień nic i o 17 znowu na majtkach a za chwilę na papierze trochę brązowego… ale może faktycznie też po badaniu bo mnie wybadał … zobaczę jutro

reklama
U mnie plamienia były dwa dni. W pierwszym krew była jaśniejsza a już potem tylko brązowa, jakby resztki. Więc zobaczysz jutro.
Ja jutro zbadam progesteron tak jak dziewczyny radziły i przy okazji machnę betkę 😂
no dziś taka stara faktycznie. Może jutro już nie będzie 🙏 kurde ja już żył nie mam 😱 jeszcze wenflon wczoraj 😢

Dziewczyny, czy zauważacie żeby jednym z Waszych objawów były częstsze wizyty w toalecie ale na kupkę? U mnie przed ciążą nie było się czym chwalić a teraz jakoś zauważyłam zwiększona częstotliwość. Nie wiem czy coś mi szkodzi, czy po prostu tak jest.
raczej nie 🤔Tylko pęcherz mogła bym wysikać

no dziś taka stara faktycznie. Może jutro już nie będzie 🙏 kurde ja już żył nie mam 😱 jeszcze wenflon wczoraj 😢
U mnie też jedna biedna żyła. Ale pielęgniarka mnie ostatnio pocieszyła, że ta żyła z której się często pobiera robi się bardziej taka jakby ukrwiona i daje sporo krwi. Trzeba tylko używać trochę grubszej igły bo ona się robi twardsza.
Nie wiem czy nie blefowała żeby mnie pocieszyć, ale trzymam się jej wersji 😂 Niech ją dalej eksploatuje bo pobieranie krwi z ręki boli bardziej.

U mnie też jedna biedna żyła. Ale pielęgniarka mnie ostatnio pocieszyła, że ta żyła z której się często pobiera robi się bardziej taka jakby ukrwiona i daje sporo krwi. Trzeba tylko używać trochę grubszej igły bo ona się robi twardsza.
Nie wiem czy nie blefowała żeby mnie pocieszyć, ale trzymam się jej wersji 😂 Niech ją dalej eksploatuje bo pobieranie krwi z ręki boli bardziej.
tak ? Ja znowu ze sie zrosty robią …

Dziewczyny mam pytanko kiedy najlepiej umówić się do ginekologa po zrobieniu pozytywnego testu ? I kiedy lekarz wysyła na badania krwi ? Od razu na pierwszej wizycie? Już nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży ale nie będę ukrywać że chce na pierwszą wizytę lub dwie iść na NFZ żeby zrobić te badania za darmo bo w poprzedniej ciąży od początku byłam prywatnie i koszt to coś około 600 zł i to było 6 lat temu to teraz pewnie dużo drożej to wychodzi 🤔
W diagnostyce za wszystkie te badania które się robi na początku wyszło mi 405 zł.

reklama
Do góry